reklama
*martusia*
Fanka BB :)
Hej !
dzieki za prpopzycje grupy na fb, tylko mam pytanko jak ona sie nazywa czy cos? po prostu nie chce zeby moi znajomi/rodzina widzieli to,jesli tam jest cos o ciazy etc ale jak nie to chetnie dolacze
nadalko, npr to lata cwiczen i poznawania swojego organizmu, polecam strone 28dni.pl czy jakos tak,na ovufriend tez sa jakies pomoce. patrzysz na wykres w mojej sygnaturce? to moj ostatni starankowy z czerwca. ogolnie w npr chodzi o wyznaczanie okresu plodnego i nieplodnego. w tym celu codziennie rano o tej samej godzinie trzeba mierzyc temperature w pochwie,ustach lub odbycie, od razu po przebudzeniu bez wstawania z lozka itd, gdy mierzymy sumiennie to w okresie okoloowulacyjnym (zazwyczaj po owulacji,do 3 dni) nastepuje skok tempki o conajmniej 0,2 stopnia - zwykle oznacza to przebyta owulacje i wzrost progesteronu ktory tempke podnosi (dlatego gdy sie zaciazy i dalej mierzy tempke to wiadomo ze sie jest w ciazy bo tempka wysoko). do tego obserwujemy sluz, szyjke i inne czynniki. mozna tez sie wspierac testami owu. po skoku tempki odczekujemy 3-4 dni zeby sie upewnic ze to na pewno skok bo wtedy tempka nie moze spasc ponizej lini "niskich" temperatur. jesli sluz zaniknie, mamy 3 wyzsz tempki to oznacza ze jest juz czas nieplodny. to tak w wielkim skrocie,bo to bardziej skomplikowane i trzeba ciepliwosci zeby to ogarnac. osobiscie bardziej polecam w celu poczecia niz antykoncepcji mozna wylapac rozne problemy i zasugerowac lekarzowi conieco, np brak owulacji, krotka faze lutealna itd.
ja na razie odpuscilam mierzenie tempek,ale sobie costam na wykresie notuje, jak zaczniemy znowu starania to wroce do tego. jakbys miala jeszcze pytania to posaram sie pomoc,chociaz nie znam sie na tym jakos super.
chyba chorobsko mnie bierze,przemarzlam dzis strasznie, a humor mam taki ze bez kija nie podchodz
ja Ci wyslalam info, nie odpowiedzialas...
Pietrucha tulam :-( ,
Niestety na fb widze tylko wybrane osoby zostały dodane do grupy a nie wszystkie szkoda ...... choc ja doskonale wiem dzieki komu .....
hehehe... gdybys raczyla odpowiedziec na wiadomosc ktora ci wyslalam bylo by inaczej.
Ostatnia edycja:
*martusia*
tak Aniaslu ale nam raczej chodzilo o to by bylo szybciej i wszystkie by byly w 1 miejscu.
ja Ci wyslalam info, nie odpowiedzialas...
hehehe... gdybys raczyla odpowiedziec na wiadomosc ktora ci wyslalam bylo by inaczej.
Widze ze sie nic nie zmieniło w twoim "kulturalnym " zachowaniu ,a wiadomosci nie dostałam o czym doskonale wiesz bo na fb jestes u mnie zablokowana od dawna ....
*martusia*
Widze ze sie nic nie zmieniło w twoim "kulturalnym " zachowaniu ,a wiadomosci nie dostałam o czym doskonale wiesz bo na fb jestes u mnie zablokowana od dawna ....
ha. na bb wyslalam.
ha. na bb wyslalam.
No chyba ci sie zdawało ze wysłałas bo ja na bb zadnej wiadomosci nie mam ....
*martusia*
No chyba ci sie zdawało ze wysłałas bo ja na bb zadnej wiadomosci nie mam ....
no chyba nie. proponuje cos na poprawe pamieci, i dalej sie ugryze w jezor bo mi sie nie chce zaczynac bezsensownej dyskusji.
reklama
Tak teraz dostałam wiadomosc takiej tresci
wyslalam Ci wiadomosc dosc dawno, nie odpowiedzialas, nie sciemniaj ze jej nie masz.
chcialam sie pogodzic, Ty od razu zaczynasz atak, glupie podchody, no sorry i mam Cie przyjac do grupy z otwartymi ramionami?
szkoda tylko ze nie umiesz zapomniec i zaczac od nowa. tyle.
Zacznijmy od tego ze to grupa dziewczyn z otyłosci o ile sie nie myle a nie twoje osobiste kołko ...reszte zostawie bez komentarza .....
wyslalam Ci wiadomosc dosc dawno, nie odpowiedzialas, nie sciemniaj ze jej nie masz.
chcialam sie pogodzic, Ty od razu zaczynasz atak, glupie podchody, no sorry i mam Cie przyjac do grupy z otwartymi ramionami?
szkoda tylko ze nie umiesz zapomniec i zaczac od nowa. tyle.
Zacznijmy od tego ze to grupa dziewczyn z otyłosci o ile sie nie myle a nie twoje osobiste kołko ...reszte zostawie bez komentarza .....
Podziel się: