reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia, odpoczywaj!! Kurcze, za duzo chyba na siebie bierzesz :( Mysl tylko o sobie i dzidzi i tyle!!

Trzymam kciuki

Pozdrowka dla Was wszystkich, ja nie pisze,bo nie ma co w sumie, praca mnie wnerwia, non stop siedze i nie mam czasu nawet zjesc!! tyle roboty, nie ogarniam lekcji i nigdy nie jestem super przygotowana, i mam stresa ze za malo im przekazuje wiedzy itd,eh szkoda gadac. Plus,ze Mąż znalazl prace,tzn jutro idzie na dzien probny i zobaczymy...oby okazala sie normalna praca a nie jak poprzednia. No i u mnie @ w pelni. Eh, powiem Wam,ze mam czasem takie momenty ze tak rycze przez to ze nie moge sie teraz starac, normalnie jak wariatka jakas.... Bleh. Ale pochwale sie, pierwszy w sumie od dawna cykl bez luteiny, i 30dc dostalam normalnie okres :DD Moze cos sie wyregulowalo w koncu..bo chyba jak jest okres sam z siebie to swiadczy o tym ze owu byla? Fajnie by bylo. A Mąż nam wróży niedlugo pękniętą gumkę ;)) Kto wie...

reklama
Czesc dziewczyny!

dzieki za wsparcie .....fasolka to nie termin @ . Mialam wczoraj ciezki wieczor, siedzialam i ryczalam i nie moglam sie uspokoic. Kurcze dzidzia sie rozwija prawidlowo, nawet wyprzedza wiek od OM bo wczoraj byl 14t6d a z usg 15t2d a tu ciagle jakies szopki.
Akeake gratuluje @ bez lutki a noz twoj organizm sie ogarnal i teraz tylko bedzie lepiej i w koncu sie doczekasz dzidzi :-) zycze ci tego!

Akeake i Fasolka jak macie fejsbuka to zapraszamy do grupy, Martusia miała pomysł żeby przenieść się tam, jak chcecie to wyślijcie mi linka ze swoim kontem na fejsie to Was dołączę do grupy.

Inne dziewczyny też : Indziorka - gdzie jesteś?

hej:*

marcia - pewnie jakieś naczynko pękło, ważne ,że się maluszek dobrze rozwija i pięknie rośnie Szyjka jest ok, więc bez stresu. Buziaki w brzuszek dla Ciebie :* Trzymaj się dzielnie!!
akeake- no proszę, postępy z cyklem widzę, bardzo mnie to cieszy. Spokojnie - niebawem zaczniecie staranka i za niedługo będziesz odliczać dni do porodu:*

Fajnie, że jest grupa na fb, jeszcze nie bardzo ogarniam kto jest kto.. ;)

A dzisiaj u mnie nieco ciężko, bo dziś Stasieniek miał by 3 miesiące... Mój mały Skarb. Nasz Aniołek
[*]

akeake mogłabyś mi przetłumaczyć swój wykres owu???
sory że tak się posługuję twoim ale myślę że ty już trochę się na tym znasz?
widać że dni 1,2,3 to od 4 do 6.09.
A czemu np nie 27-30? Kurde wiesz zagłębiam się w to npr ale oponie mi to idzie starsznie a że tabsy biorę więc nie mogę przetestować na sobie. Te dni 1,2,3 to dni już po owulce a ile dni? Czy w tych dniach można zajść w ciążę?

hej:*

marcia - pewnie jakieś naczynko pękło, ważne ,że się maluszek dobrze rozwija i pięknie rośnie Szyjka jest ok, więc bez stresu. Buziaki w brzuszek dla Ciebie :* Trzymaj się dzielnie!!
akeake- no proszę, postępy z cyklem widzę, bardzo mnie to cieszy. Spokojnie - niebawem zaczniecie staranka i za niedługo będziesz odliczać dni do porodu:*

Fajnie, że jest grupa na fb, jeszcze nie bardzo ogarniam kto jest kto.. ;)

A dzisiaj u mnie nieco ciężko, bo dziś Stasieniek miał by 3 miesiące... Mój mały Skarb. Nasz Aniołek
[*]

Pietrucha tulam :-( ,
Niestety na fb widze tylko wybrane osoby zostały dodane do grupy a nie wszystkie szkoda ...... choc ja doskonale wiem dzieki komu .....

Hej !
dzieki za prpopzycje grupy na fb, tylko mam pytanko jak ona sie nazywa czy cos? po prostu nie chce zeby moi znajomi/rodzina widzieli to,jesli tam jest cos o ciazy etc ;) ale jak nie to chetnie dolacze

nadalko, npr to lata cwiczen i poznawania swojego organizmu, polecam strone 28dni.pl czy jakos tak,na ovufriend tez sa jakies pomoce. patrzysz na wykres w mojej sygnaturce? to moj ostatni starankowy z czerwca. ogolnie w npr chodzi o wyznaczanie okresu plodnego i nieplodnego. w tym celu codziennie rano o tej samej godzinie trzeba mierzyc temperature w pochwie,ustach lub odbycie, od razu po przebudzeniu bez wstawania z lozka itd, gdy mierzymy sumiennie to w okresie okoloowulacyjnym (zazwyczaj po owulacji,do 3 dni) nastepuje skok tempki o conajmniej 0,2 stopnia - zwykle oznacza to przebyta owulacje i wzrost progesteronu ktory tempke podnosi (dlatego gdy sie zaciazy i dalej mierzy tempke to wiadomo ze sie jest w ciazy bo tempka wysoko). do tego obserwujemy sluz, szyjke i inne czynniki. mozna tez sie wspierac testami owu. po skoku tempki odczekujemy 3-4 dni zeby sie upewnic ze to na pewno skok bo wtedy tempka nie moze spasc ponizej lini "niskich" temperatur. jesli sluz zaniknie, mamy 3 wyzsz tempki to oznacza ze jest juz czas nieplodny. to tak w wielkim skrocie,bo to bardziej skomplikowane i trzeba ciepliwosci zeby to ogarnac. osobiscie bardziej polecam w celu poczecia niz antykoncepcji ;) mozna wylapac rozne problemy i zasugerowac lekarzowi conieco, np brak owulacji, krotka faze lutealna itd.

ja na razie odpuscilam mierzenie tempek,ale sobie costam na wykresie notuje, jak zaczniemy znowu starania to wroce do tego. jakbys miala jeszcze pytania to posaram sie pomoc,chociaz nie znam sie na tym jakos super.

chyba chorobsko mnie bierze,przemarzlam dzis strasznie, a humor mam taki ze bez kija nie podchodz :(

reklama
Do góry