reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Indziorka trzymam kciuki :tak: juz niedlugo :-D

Kłaczku trzymam kciukasy za staranka

U mnie dzis impreza bo moj ma urodziny... eh potem bede sprzatac :dry:

Dziekuje! U nas tez dzis impreza bo urodziny ojca i syna... Karol mial 5 dni temu, Rajmund ma dzis. Nie zamierzam szalec, na szybciocha cos i spokoj.

Ale dzis cisza :) Ciekawe czy Indziorka urodzila :)

Kłaczek, udanej imprezki i wszystkiego dobrego dla Karolkowego Tatusia (zapomnialam imienia a nie chce pokrecic :D)

Ja sie caly dzien mega nudze, boli mnie ten durny woreczek zolciowy i chyba sobie pojde spac niedlugo ;) I tak czytam o diecie na jaka musze przejsc,to wychodzi ze jadlam wszystko to,od czego te kamienie sie robia :p

I jestem zdziwiona zachowaniem Mojego odkad sie dowiedzial o tym ze musze ta operacje zrobic, to sie dopytuje a kiedy bedziemy mogli znow dzidziusia robic itd, eh, zobaczymy moze nie zdaze zrobic operacji a juz bede w ciazy :p Jutro musze podzwonic po szpitalach wypytac o terminy. mam nadzieje zalatwic to przed slube czyli do kwietnia, ale pewnie sie czeeeeka ;(

Milego wieczoru!

Akeake teraz poczatek roku, nowe kontrakty wiec moze w miare szbko ci sie uda.
a ja mam zagwostke tzn. Trzy dni temu mialam sliczny sluz rozciagliwy a dwa dni temu wyszedl mi (jak mi sie zdawalo) pozytywny test owu. Kreska testowa byla mniej wiecej taka jak kontrolna i od trzech dni stopniowo tempka mi rosnie ale owufriend nie zaznaczyl mi owulacji jeszcze wiec myslalam ze juz owu bylo . Tak na odwal zrobilam dzisiaj test a tu taka ciemna krecha no i zglupialam bo z rana wzielam luteine( lekarka kazala trzy dni po najbardziej plodnym sluzie) ale boje sie ze do owu jeszcze nie doszlo i sie zastanawiam czy ta luteina jej nie zatrzymam. Kurde nie wiem co robic czy brac dzisiaj wieczorem kolejna dawke czy nie, jak myslicie?

Marcia,w sumie nie wiem co doradzic, skoro luteine powinno sie brac po owu, a ona moze nastapic i kilka dni PO wzroscie tempki, wiec bym brala pod uwage raczej te testy z ciemna krecha, bo o ile wiem to takie "mniej wiecej" sie nie liczy, przynajmniej tak bylo u mnie a owu wcale nie mialam, wiec ta kreska musi byc tak ciemna jak pisza w instrukcji chyba. Jak dobrze zrozumialam wzielas na razie jedna tabletke? To ja bym sie chyba wstrzymala do porzadnego wzrostu tempki i od 4 dnia wyzszych zaczela brac, bo pozwolilam sobie spojrzec na Twój wykres, i wg mnie ten wzrost to nie jest jeszcze owulacyjny bo nie sa wyzsze o ok 0,2 st. od szesciu poprzednich. A w wyznaczanie owulacji przez ovufriend bym nie wierzyla bo to jednak tylko maszyna ;)

Ale ja sie w sumie nie znam, moe ktos Ci lepiej doradzi :)

Marcia, jesli kombinujesz w kierunku ciazy, to ja bym teraz nie brala... Jesli uwazasz ze to teraz masz owu, przynajmniej.

My po imprezce - skromnej nad wyraz, ale o to chodzilo. BYli ci co mieli byc - parka z maluska coreczka. To ta kolezanka co rodzila 2 dni przed Wigilia, dzis zobaczylam malenka na zywo - cudna. Panowie przewrocili flaszke, ja lampke wina i by bylo. Rajmund mi sie wstawil...:-D

W skrócie napiszę, że cisnienie Indziorki wrocilo do normy, dostala zakaz jedzenia i jesli w nocy sie nic nie rozkreci to jutro rodzi ;D po zalozeniu tego balonika dostala skurczy z krzyza. wiec czekamy na mala Julke;)))

reklama
Witam drogie panie.
My dziś wyruszamy na drugi koniec Polski na ferie i chrzciny, więc pewnie dużo mniej czasu na bb zostanie. Ale będę sprawdzać jak tam "nasz" Indziorkowy dzidek się ma:)
Indziorka trzymam &&&&&& za w miarę bezbolesną akcję.
Miłego dnia dziewczynki. Do napisania:)

Do góry