reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Aha, kurcze,no to nie wiem,przepraszam,nie wiedzialam ze te testery takie sa beznadziejne. A mialas monitoring i jestes pewna ze miewasz owulacje? A moze teraz po tej metforminie Ci sie cos pozmienialo i dlatego tak dziwnie. Ale skoro mowisz ze z tempka masz tak zawsze i jesli mialas potwierdzone po takiej tempce owulacje u gina i ona sie utrzymuje te 12-16 dni to spoko. Ale fakt, tez bym nie wiedziala co robic, czy wziac ta luteine jak jeszcze temp bedzie rosla czy sobie darowac w tym cyklu i dopiero po pozytywnym tescie brac..

Swoja droga jesli mozliwe sa takie powolne wzrosty temp i to jest ok,to mi teraz tez cos rosnie i tez nie wiem, czy to przez leki, czy jakas owu sie wyczarowala rzutem na tasme i zaciaze zanim sie zapisze na operacje,heh

A Ty moze po prostu stosuj sie do tego co gin mowi jesli jej ufasz i tyle, trzymaj sie :)

reklama
Owu zwykle jest po sluzie - tzw. szczyt sluzu i dopiero owulka. Poza tym jak sie bzykasz, to sluz sie zmienia bo przeciez zostaja w pochwie resztki "inwazji". A poza tym czasem sie zdarza ze sie cykl bujnie - ja mam blizniaki z totalnej wpadki, bo tez jak mozna wpasc dwa dni przed @?
Inna sprawa ze najlepiej jest odpuscic... Ja juz przestalam kombinowac jak glupia, po prostu lookam na kalkulator tylko i ew. sprawdzam sluz w okresie kiedy wychodzi ze mam dni plodne. Dla jasnosci. W ostatnim cyklu nie stwierdzilam plodnego w ogole.

Marcia a może te elektroniczne monitory cykli. Cholerstwo drogie jak szlak, ale opinie słyszałam same dobre :

Cyclotest Baby komputer cyklu dni płodne monitor wskaze jak zajść w ciąże

A w internecie (chyba na chomiku ) widziałam te kursy co piszesz do ściągnięcia w wersji elektronicznej, więc można poczytać, bo tyyyyle kasy to szkoda wydać na kilka spotkań.

http://28dni.pl/artykuly/creighton-model-system-zaawansowana-obserwacja-sluzu

http://www.leczenie-nieplodnosci.pl...2009/07/opinia-dla-biura-analiz-sejmowych.pdf

http://www.creightonmodel.pl/instruktorzy.php

Ostatnia edycja:
no dokładnie to masakrycznie drogo i powiem wam ze ta moja gin jest bardzo skrupulatna i wydaje mi sie ze zna sie na tym co robi ale mam wrazenie ze jest troche odrewana od rzeczywistości tzn. nie wiem chyba mysli ze kazdy ma kupe kasy itd. bo wymysla własnie jakies badania i takie tam . przeciez za te badania które mi kazała zrobic wydałam ponad 400 zł z czego kazała mi zrobic badanie wit. d3 ktore kosztowało ponad 120 zł bo niby ma ona wpływ na hormony no to byłoby ok ale nie trudno zgadnac bez badania ze wiekszosc ludzi szczegolnie w okresie jesienno-zimowym ma jej niedobór bo to jest witamina słonca. potem kazała mi zrobic badanie food detective na nietolerancje pokarmowa ktore w zestawie zrób se sam kosztuje ok 400 zł , oczywiscie nie kupiłam a teraz ten kurs. ja ta lutke musze brac na rozwalenie torbieli a nie na utrzymanie ew. ciazy a tu wychodzi ze nic nie bedzie robione bo moge spieprzyc owulke. no normalnie wsciekła jestem

No w sumie tez nie mozna traktowac lekarzy jak wyrocznie bo to roznie bywa, a to wyciaganie kasy to jakas makabra, choc czlowiek robi co karza i nawet badania ktore moga nie miec zwiazku. Ja za swoje zaplacilam jedynie 95 zl wiec nie narzekam i mam nadzieje ze ten metformax i poprawienie stanu zdrowia i tego woreczka wroci mi owulke i wtedy bedziemy z ginem dalej myslec. Powiedzial ze jak bylam juz w ciazy,to nie ma bata, on zrobi wszystko zeby mi sie znow udalo bo najwyrazniej po poronieniu i przytyciu mi sie tak pokopalo wszystko. W ogole moje mama mnie wkurza bo wymysla jakies cudowne kuracje i sie burzy ze ja pod noz od razu sie pisze,no ale ona nie wie o staraniach itd.

Szczerze, to ja bym na Twoim miejscu poczekała i jesli temp sie bedzie piela w gore sluz zniknie itd to bym wziela ta luteine. Tym bardziej jesli chodzi o torbiel ktora pewnie chcesz jak najszybciej zwalczyc, a nawet jakbys miala teraz dziwny nawet bezowulacyjny cykl to bedziesz jeden cykl do przodu z ta torbiela... Ale nie chce Cie tu do czegos przekonywac bo moge sie mylic i decyzja nalezy do ciebie, albo skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem?

A mi sie cos dziwnego dzieje, nie dosc ze boli woreczek i trzustka, to caly czas mi burczy w brzuchu, owszem mniej jem, ale sie przeciez nie glodze i co pare godzin cos wcinam, wkurzajace,wrr.

Indziorka && - tez mialam balonik tzw Foley bolalo jak sam s.......n.
Marcia Ty sie nerwicy nabawisz
a u Fasolki wszystko ok w koncu z tego samego watku jestesmy :p

Dziś rano Indziorka miała pierwszą próbe z oxy i nic, ale za to...

o 20.32 mała Juleczka przyszła już na świat ;))) Gratulujemy ;**

narazie nic więcej nie wiem, prócz najważniejszego że malutka urodziła się cała i zdrowa ;)) podejrzewam, że Indziorka miała cc bo w smsie którego mi wysłała napisała, że sama nie wie ile malutka waży, mierzy i ile dostała puntktów i jedyne co pamięta to słowa "tętno zanika".

reklama
indziorka wielkie gratulacje i buziaki dla julci i ciebie!!
Indziorka bede pamietac date urodzenia twojej cory bo to data urodzin mojego taty:-D
A ja se chyba jednak zaszkodziłam ta luteina bo temperatura mi spadła:no: wiec nie ma co oczekiwac cudu.

Ostatnia edycja:
Do góry