reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witam się z rana

Ja zaraz na badanie biegnę oglądnąć Córkę :-D

W dalszym ciągu trzymam kciuki za Indziorkę.

Aniu - bezpiecznej podróży.

Fasolka coś się dawno nie odzywała, ciekawe co u niej ?

reklama
Hej :)

Nadal kciuki za Indziorke choc moze juz ma małą przy sobie :)

Marcia, dobrze ze idziesz na konsultacje, pewnie ze nie ma co samemu decydowac a lekarz od tego jest zeby rozwiewac watpliwosci :) Moze Ci usg zrobi i bedziesz wiedziala na czym stoisz. I mam pytanko do Ciebie, bo mysle o tej insulinie i chyba juz nie ma sensu robic badan jak zaczelam brac metformax, bo i tak wyjda niemiarodajne? W sumie jesli mam te insuline zla to ten lek i tak bym brala na to wiec na jedno wychodzi.

U mnie od rana awaria prądu ale juz naprawili i moge poleniuchowac w lozku z lapkiem :p Dodzwonilam sie na razie do jednego szpitala, ale mam dobre wiesci, jesli sie ma szczepienie na wzw, dokumentacje itd, to trzeba isc sie zapisac na izbe przyjec i sie czeka 1-1,5 miesiaca tylko na laparo tego pecherzyka :D

Ekstra, moze na slub bym sie wyrobila :p Zobaczymy w srode ide do ogolnego po skierowanie i jeszcze pogadac o tym zabiegu. Jedynie to sie teraz stresuje tym czy u otylych robia laparo bo sie w necie naczytalam... ale lekarka ktora mnie kieruje na ten zabieg nic nie wspominala wiec moze bedzie ok i sie nie doczepia ze najpierw musze schudnac ze 20 kg ;( Apropo chudniecia to po niecalym tygodniu przechodzenia na diete i troche wiecej ruchu zeszlo mi ok 1kg ale w sumie nie wierze bo mam głupia wage :p

Milego dnia

Dziękuję za gratulacje!:)

Kłaczek moje "słoniątko" tylko tak wyszło na zdjęciu;), bo waży 3 kg i mierzy 50 cm ;) w szpitalu ją zmierzyli i podali 54cm,ale wszystkie ubranka na 56 są mega za duże więc ją sami zmierzyliśmy i okazało się,że ma 50 cm;)

to Ala w pierwszej dobie życia;)
_MG_9313.jpg

a ja dopchałam sie do swojej gin i powiem wam ze tak jak myslalysmy ze wzieta luteina w nieodpowiednim momencie moze zrobic wiecej złego niz dobrego i dobrze ze nie wzielam wiecej jej bo generalnie powiedziała ze musze byc na 100 % pewna ze owu była zeby wziac bo inaczej zablokuje. poleciła mi zebym sie zapisała na kurs Crighton Model System który uczy jak dokładnie obserwowac sluz i kiedy sie jest najbardziej plodnym tylko ze problem polega na tym ze jedno spotkanie kosztuje 150 zł a trzeba min 3 o ile zatrybie szybko o co biega i tak pomyslalam ze poczekam do konca cyklu zeby wiedziec czy sie udalo czy nie jak sie udalo to nie bede sie zapisywac a jak sie nie udało to sie zapisze. generalnie mam nie brac lutki do poki nie bede bezblednie odczytywac sluzu i powiedziała ze nie ma co sie rozdrabniac i obserwowac i sluz i temperature i testy tylko nauczyc sie o tym sluzie i tego sie trzymac. takze tak czy siak nastepny cykl odpuszczam w takim sensie ze nie bede zapisywac tego wszystkiego tylko bede obserwowac ten sluz. Mam nadzieje ze ta jedna dawka nie zaszkodziła
no.gif

akeake to moze faktycznie nie rób bo jak bierzesz leki to i tak nawet jakby wyszła ta insulina to nic innego ci nie dadza no i dieta, zakupiłam 3 ksiazki montignaca musze je przestudiowac i do roboty

O, rany.. Marta, toz ona w takim razie nawet szczupla jest! Na zdjeciu pucka taka, ze dalabym jej ze 4kg. Sliczna.
Marcia, obserwacja sluzu jest dosc prosta! Ja nie wiem za co zdzieraja az taka kase.

redusia dzieki ale to chyba to samo co ovufriend na którym ja robie wykresy
kłaczku no widac ze chyba nie taka prosta bo mi sie wydawało ze te 4 dni temu miałam piekny sluz płodny, przezroczysty, rozciagliwy a przez nastepne dni nic wiec juz zgłupiałam a zrobiłam ostatni test owu dzisiaj i tez pozytywny. wkurza mnie to wszystko pizne te obserwacje i niech dzieje co chce. uda sie to sie uda nie to nie ale nie zamierzam nastepnych cykli przechodzic w ten sam sposób bo sie nerwowo wykoncze:wściekła/y:

Marcia, fajnie ze sie wycofalas z ta luteina, moim zdaniem powinnas teraz czekac co temp pokaze,widac ze rosnie ale jakos tak malo i powoli wiec nie wiem jak to sie rozwinie. Co do tego sluzu i jakis kursow..to moim zdaniem bzdura i szkoda czasu! Wszystki znajdziesz na 28dni jak redusia radzi. Tym bardziej nie rozumiem Twojej ginki, zeby sie opierac tylko na sluzie,bo sluz nie mowi o owulacji, tylko czasie plodnym. I owszem,jak sie skonczy ten sluz,to powinna byc owulacja, ale to widac tylko na usg i po temperaturze.... A i sprawdzanie sluzu nie jest miarodajne po starankach, trzeba odczekac przynajmniej 24h z tego co wiem i dopiero oceniac sluz.

Moze zeby sobie ulatwic okreslanie dni plodnych kup sobie jakis tester na sline? bys widziala z jakim sluzem ci sie pokrywaja wyniki z takiego testera i bys wiedziala ze to napewno plodny. W kazdym razie, powodzenia :)

reklama
akeake u mnie temperatura zawsze tak nigdy nie mam spektakularnych skoków temperatur. w pierwszej fazie mam bardzo niskie poniezej 36 a w drugiej fazie nigdy nie przeskoczyła wiecej niz 36,5. co do mikroskopow do ogladania sliny to jest badziew jakiego wiele na rynku wiem bo juz wczesniej kupiłam. nie wiem co mam myslec , jestem skołowana.

Do góry