reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Indziorka, w sumie tym razem nie jest mi tak przykro jak zawsze - ciaza ze sporym stanem zapalnym w organizmie... Nie jestem pewna czy to dobry pomysl. Trzeba chate posprzatac jak sie goscia zaprasza, a nie tak na dzien dobry kazac mu w g.. wlazic.

oo.. witam i ja nową forumowiczkę :-) i od razu życzę udanych staranek
a nowej mamusi z całego serca gratuluje i skacz pod sufit z radości i nie przejmuj się lekarzem. jak jeden debil się trafi to mało to ma konkurencji na rynku.
Mój małż jest cudony .. teraz czeka mnie dwudniowy okres wychwalania pod niebiosa :-) ale skubaniec obrobił się z tymi oknami zaiste szybko. od 10 do 14 pomył mi wszystko łącznie z kurzem na szafach. mi się zawsze do wieczora schodziło. i to jeszcze dokłądnie zrobił. ale facet to co innego ma więcej pary w łapach więc moze szybciej machać. szkoda tylko że właśnie zaczęło padać.... ale ja tak mam zawsze, że jak umyje okna to pada. jeszcze inaczej nie było.
jeszcze mam 145 dni do porodu :szok:
20 tydzień zaczął się w środę a ja jak przestałam czuć ruchy w 16 tyg tak lipa. moze czasem coś tam poczuje ale mam wrażenie ze sobie to tylko wmawiam. nie moge się już doczekać usg połówkowego.
2 tydz. stycznia przyjdź jak najszybciej :-D

a co do wagi... ja w ciąże zaszłam z BMI 37,9 a teraz mam 36,9 więc cóż to ma za znaczenie. lekarz mój ani jednego słowa złego na temat wagi, zagrożeń nie powiedział. w drugą ciąże (poronioną) zaszłam z BMI 33,6 więc nie ma znaczenia - co ma być to będzie.
Powodzenia wszystkim życzę.

ale zajefajny Mikołajek ..... :-D niesamowity

Dzewelajna ja też bardzo miło wspominam jak mój A mył okna i firanki zmieniał:) cudowny czas... szkoda, że teraz mu nie bardzo się to widzi. No ale tylko ciąża jak widać ma swoje prawa:) mój dzieć właśnie chce zjeść mi kciuka:p nowych smaków poszukuje hihi

hej kobietki jestescie kochane dziekuje za gratulacje mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i staram sie myslec pozytywnie chociaz moje bmi chyba jest wieksze niz wasze dokladnie nie wiem nie wazylam sie juz chyba od 3 lat bo ja taka glupia jestem ze zara w depreche bym wpadla i z domu nie wychodzila juz wcale miedzy swietami bede u gina to cosik wam napisze poki co nie moge sie docczekac wyjazdu do polski na swieta, a to dopiero za tydzien buziaczki dla wszystkich, wszystkim starajacym powodzenia

Klaczek mikolajek super!
Ja mam bmi 33,87 ja mam taka fachowa wage jak u dietetyka mojego byla i mam spora tkanke tluszczowa ale i duza mase miesniowa . Tł 40 % a miesni 54 kg i moja sylwetka jest opisana jako solidna. Jestem juz u szfagierki na imprezie czekamy na gosci

O matko....ale słodki MIKOŁAJ!! jak mleczna czekolada :) a co do bmi to moje nie odbiega od podanych ale mój ginekolog nie robi mi uwag na ten temat. Jeśli by robił to napewno nie byłby moim lekarzem! Ja teraz jestem w trakcie porządków świątecznych ale bez przesady ;-) bo starania już tuż tuż! Marcia udanej imprezy!

jestem w koncu. UPC na ponad 24h odlaczylo mi neta i tv a ja sama z dzieciem a dziec chory i non stop spal no wynudzilam sie jak mops ale lacznosc juz mam :)

Marghe fajnie witaj :)
Dzewelajna a wlasnie mialam pytac czy czujesz juz groszka? cos ominelam?
Klaczek a wiesz mi tez cos z reka jest bo boli nieraz od lopatki do nadgarstka ale smyk troszke ponad 5kg wazy a to waga ciezka nie jest. ale w szpitalu juz to mialam.

ja tam nawet nie zaczynam przygotowan do swiat bo spedzimy je u dziadkow i mojej mamy poza tym z tym histerykiem sie nie da ostatnio nawet siku z nim bylam :-D zrobie tylko aby bylo cos do jedzenia cos slodkiego choinke ubierzemy i juz :)

reklama
Martusia, oby to nie bylo to co u mnie bo chwilami zesr.... sie mozna ze szczescia. A co do towarzystwa, czy jak kto woli kuli u nogi, to na siku jeszcze da rade, ale tak na "powazniej", to juz musze brac malego ze soba. Atrakcje jakie mi przy tym zpewnia... Zawszec to ciekawiej jak ktos probuje zamknac klape na plecach, albo wyszorowac podloge (a moze i swoje zeby) szczotka do toalety. :-D

Do góry