reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Agusia, gratulacje! U mnie neg niestety. Jesli lekarz beknie choc slowo, ktore Cie urazi, zjeb go serdecznie i zmien na innego bo z chamem si emeczyc przez 9 miesiecy ie ma sensu. Owszem, ma prawo opowiedziec Ci o mozliwych zagrozeniach wynikajacych z nadwagi ciezarnej, ale ma to zrobic delikatnie. NIe daj sie zdolowac.
Oblicz sobie BMI. MOje wyjsciwe w ciazy z Karolem bylo 36,6, ciaze przechodzilam ksiazkowo, choc koncowka dala mi w d... z racji obciazenia stawow, ale nie mialo to znaczenia dla dziecka. Karol urodzil sie idealny - waga dokladnie srednia bo 3,580kg, wzrost niewielki, rodzilam SN, poszlo szybko i sprawnie, a maly od poczatku byl okazem zdrowia. Wszystko idealnie, poza tym ze po ciazy zostalo mi jeszcze pare kg.:crazy: I zeby nie bylo, ja juz w wieku bardziej geriatrycznym niz rozrodczym - urodzilam Karola na 2 miesiace przed 44 urodzinami.
Czesc, Marghe! Ty tam wiekiem nie epatuj, bo za Geriatrie Naczelna to ja tu robie i tak latwo nie popuszcze. Poza tym fajnie ze sie starasz, bede miala trowarzystwo - ciagle ktoras zaciaza, a ja dalej z jedna krecha na tescie sie bujam, a w kupie zawsze razniej.
Oj, Ania, z prochami uwazaj...

U nas kolejna noc jak poprzednia, z tym ze maly znow spal do poznego ranka, tak ze dopiero tatus wracajacy po nocnej zmianie wykopal nas z lozka. Poniewaz test wyszedl negatywny, od wczoraj zre Dicloflex i mam nadzieje ze mi cos pomoze. Poki co nawala jak nawalalo.

reklama
Agusia - gratulacje! nie przejmuj się wizytą u lekarza! wiem,że łatwo mówić, bo pamiętam jak sama szłam pierwszy raz i się bałam jego opini nt mojej wagi...ale pamiętaj,że masz prawo zawsze zmienić lekarza jakby co i nie pozwól sobie od początku wejść na głowę! ciąża to czas radości (no powiedzmy...;P nie biorąc pod uwagę tych wszystkich boleści;P) i żaden lekarz tego zepsuć nie może!
Marghe - trzymam kciuki! na pewno sie uda:) sama widzisz,że trochę nas jest;)

a u mnie niestety chyba spojenie wygrało...a już myślałam,że będzie dobrze, ale zaczynam tracić nadzieję na poród naturalny...ale już nie marudzę;)
życzę miłego dnia!

Marghe - witaj i zadamawiaj się tu u nas, im nas więcej tym raźniej :-D

Pam - bidaku, jak nie urok to....

Martusia - ja to Cię podziwiam, masz kobieto stalowy charakter, tyle wytrzymać, niestety dla Twojego dobra lepiej ta cc, bo przy sn to może te spojenie niezłego bałaganu narobić i potem będziesz unieruchomiona na wiele tygodni, więc lepiej cc. A jak masz ochotę, to marudź - po to tu jesteśmy.

Kłaczku super dzięki za wsparcie :) żebyś wiedziała że w kupie raźniej..ja jestem w tym miesiącu tuż przed owulką więc mam nadzieję:) nie mogę uwierzyć że z wami piszę ;) Marta i Ania dziękuję bardzo:-) aa...i Kłaczku gratuluję synka jest booski a zdjęcia na FB są do zjedzenia!!:-p

Ostatnia edycja:
redusia - dziękuję, ale nie ma co podziwiać...inni mają gorzej...a silna baba to ja jestem i uparta :) ale szczerze mówiąc mam już takie chwile w czasie ciąży,że mam serdecznie dość ...i nie mogę się doczekać, aż w końcu urodzę:)

marghe witamy, wpadaj jak najczesciej:-D

klaczek nie zapominaj o mnie ja tez sie bujam z jedna krecha:-p
a ja wrocilam z zakupow i w koncu cos kupilam sobie. Mam tu taki sklep , taki jakby outlet, szmateks i mozna tam kupic super nowe firmowe ciuchy w smiesznych cenach. Kupilam 2 sukienki sylwestrowe, bluzeczke, tuniko-sukienke i sliczna sukienusie dla Pati za 180 zl. Jestem happy:-D

Kłaczku super dzięki za wsparcie :) żebyś wiedziała że w kupie raźniej..ja jestem w tym miesiącu tuż przed owulką więc mam nadzieję:) nie mogę uwierzyć że z wami piszę ;) Marta i Ania dziękuję bardzo:-) aa...i Kłaczku gratuluję synka jest booski a zdjęcia na FB są do zjedzenia!!:-p

A gdzies Ty, zolzo jedna, juz zdazyla FB oblookac? :-D Ja tuz przed terminem @ - dzis-jutro powinna byc, wiec wczoraj walnelam rannego testa, zeby wiedziec czy moge leki brac bo juz bol dokuczal od jakiegos czasu mocno. Plus niezaciazenia w sumie taki, ze moge przeleczyc to dranstwo bez ryzyka dla dzieciatka.

Sprobuj sobie suwaczek wrzucic w sygnature - nie bedziesz musiala go wklejac do kazdego postu z osobna.

Kłaczku musiałam! :) jak tylko któraś z dziewczyn napisała że na FB można obejrzeć Twoje cudeńka na super modelu! to nie mogłam się powtrzymać..nie będąc zalogowana na bb nie mogłam tu podejrzeć :( dzięki za wskazówkę z suwaczkiem! aaa...i ta zołza tak mi się spodobała że chyba zmienię nick ! :) będę się czuła prawie zadomowiona

No, tak, marcia - Ty tez jednotorowa. JESZCZE - juz my sie postaramy zeby ten stan rzeczy dlugo nie potrwal - w pocie czola (e... czola?) trudzic sie bedziem, prawda...

Marghe, zadomowiona to czuj sie juz. "Model" wlasnie doprowadza mnie do szalu bo wlazenie na sofe idzie mu juz calkiem sprawnie, wiec co chwile musze go "uziemiac" zby mi z okna nie spadl. Durne dziecko, oj, durne.

reklama
Do góry