reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

O, kurde! Pam, gdzie Ty mieszkasz? Tutaj mozna kociaka z organizacji wygarnac za 25 funtow, z tym ze po szczepieniu jesli jest w wieku wlasciwym dla szczepien. Myslalam o Polsce - ja mam koty z adopcji przez forum miau.pl - 3 z adopcji, 1 z ulicy i jedno bedace owocem wolnosci tego z ulicy - przygarnelismy ciezarna kotke, jak sie okazalo 1/2 NFO. A na miau sa czasem cuda po prostu, wlacznie z rasowymi kotami nawet.

reklama
Jakbym mogla adoptowac z polski nawet to bym to zrobila, ja chcialam adoptowac kotka bo wiem ze to leprze niz kupic u kogos ale niestety tak sie cenia ze az mi witki opadly.... gdyby byl szczepiony i wykrastrowany )dopowiednio do wieku) to rozumiem ta ceny ale bez niczego tylko za kota? rasowe taniej widzialam.... wejde na ta stronke co mowisz moze cos znajde

miau. pl to forum, jest tam caly dzial kotow do adopcji. glownie dachowce, ale czasem pojawiaja sie i jakies na ksztalt rasowych.. z reszta... u mnie najwieksza przylepa i najbardziej pro ludzki jest Tysiek - zwykly, krotkowlosy, bury oszczymur.

Kłaczek To mądrego psa miałaś :D No mówię, mój został skradziony kilkakrotnie, tylko po rozpłodzie zazwyczaj go ludzie oddawali :/ Aż w końcu ktoś go nie oddał :( Ja miałam swojego ukochanego psa owczarka coli :p Jak to mówią rasy lessie :p Od maleńkiego do wychowaliśmy, aż zdechł ze starości :/ Mądry był strasznie- opiekunka do dziecka nie była potrzebna :p Ale na psa bym się zdecydowałabym dopiero jakbyśmy się dorobili domu na wsi ;) bo w mieszkaniu dla psa to męczarnia :)

Fasolka No to są właśnie labradory :D Cieszą się ze wszystkiego ;) I strasznie dużo czasu zajmują, nasz jak się siostrzeniec urodził to nawet o niego był zazdrosny :p

Pam To rzeczywiście sobie masakratorskie kwoty liczą :/ Ale ja z kotem nie dałabym rady, na nerwy mi działają ;)

Indziorka, mialam ON/collie - przyplatal sie mniej niz roczny, udalo nam sie po jakims czasie przypadkiem trafic na jego wlascicieli, ale oni go nie chcieli. Scislej to oddali go komus bo szczekal (collie MUSI szczekac, to gaduly sa), od tego kogos uciekl i wrocil do domu, to go nie wpuscili i potem sie blakal po osiedlu, az zaszedl do mojej kolezanki (za jej pinczerkiem), wiec ta przerazona ze jej zezre Dzekusia ("ale on lagodny jest jak baranek, tylko wez go choc na noc")przyprowadzila go do nas i juz zostal. Jak mu juz przeszlu traumy porzucenia (typu rozbieranie drzwi od domu jak zostal sam), okazal sie fantastycznie madrym i pieknym psem. Moja mama uspila go w tym roku - mial 16 lat i juz konal.

jestem, jestem :) czytam Was na bieżąco, ale jakoś weny brak do pisania...końcówka ciąży już mocno mi dokucza...od kilku dni codziennie wieczorem łapią mnie skurcze, twardnieje brzuch, ledwo chodzę, spojenie nawala...Mała się rozpycha, czasem nie znając granic :) wiem, wiem, to wszystko normalne, ale męczące...wczoraj złapał mnie mega bolesny skurcz i już się przestraszyłam,że akcja porodowa tuż tuż...na szczęście się nie powtórzył...ale wymęczył mnie, jakbym jakiś maraton przebiegła...

widzę,że o psach rozprawiacie:) psy są mądre, nie wszystkie to fakt;P ale myślę,że jak poświęca mu się odpowiednio dużo i mądrej uwagi to sama pociecha :) mój golden jest bardzo mądry - szybko się uczy, ale czasem to taka gapa,że aż niemożliwe...;)

redusia - sukienka śliczna! o brzuszku nie wspomnę;) a gdzie można taką sukienkę kupić? chciałam coś sobie na święta kupić, ale nic nie mogę na allegro znaleźć...pewnie źle szukam...
kłaczek - Twoje czapki są superowe:) a Karol to niezły agent , z tymi minami;)
marcia - trzymam kciuki za dobre wyniki !

i więcej nie pamiętam...ale wszystkie Was bardzo pozdrawiam :)

My co prawda mieszkamy w bloku ale nie uwazam zeby sie meczyła codziennie chodzi na długi spacer do lasu ,las mamy za ulica:-p:-) i tam szaleje tak skutecznie ze czasami prosto do wanny laduje:-p poza tym kilkakrotny spacer krutszy w ciagu dnia ,czasami psy na wsi tyle nie biegaja co ona bo tylko na podworku siedza...

A moja Pati jutro konczy 12 tyg :szok::-D i oto ona:-p

DSC00856.jpg Zobacz załącznik 520024 Zobacz załącznik 520025

Fasolka Jak masz w takim miejscu blok to tylko pozazdrościć :p Ja niestety to nie wiem gdzie bym musiała psiaka wozić, żeby sie wybiegał- chyba na kopiec tatarski :D Dlatego jak na razie przynajmniej piesa sobie odpuszczamy :p

Kłaczek Nasz miał jakieś 15 lat... Płakałam bardziej niż po niektórych ludziach :) Brak mi go... a że zazwyczaj się w nocy musiał wygadać to też dobrze wiem, szczególnie jak zimno było i w domu spał :D

reklama

Marta
- oj bidulo, faktycznie ciężko, ale jeszcze tylko troszkę, sukienkę/tunikę kupiłam już dawno w Orsay. Nigdy tam nie kupuję bo rzeczy mają dla chudzinek ale o dziwo to taki fason że w XL wlazłam, pewnie dla szczuplaków ma być luźny, ale mi nie przeszkadza

Mój piesio jest taki gapowaty, że boi się własnego cienia, ale mądry jest strasznie, od małego nie sikał i nie brudził w domu, łatwo uczył się komend, tylko to taka przyjazna dusza, że złodziejowi by jeszcze kawę zrobił. No i obraża się jak coś nie jest po jego myśli
:tak:
Fasolka - a córcia śliczna a te bose stópki - czad:-D

Ostatnia edycja:
Do góry