reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

witam się i ja.
Prosto z łóżka ha ha ha. Dzisiaj wizyta u pana doktorka. Zaraz idę wskoczyć na wagę. Ciekawe jak dzisiaj to wygląda. Mam nadzieję ze nie jest aż tak źle.
Co do urywania filmu to przed ciążą zawsze kłóciłam się o to z mężem. Zawsze miał pretensje ze nawet nie można ze mną pogadać bo go olewam i śpię. Ale to chyba było ze zmęczenia. Teraz jak narazie nie zdążyło mi się jeszcze.
Dziewczyny czy wy w ciąży zjadacie tak jak zalecają 5 małych posiłków czy nie zwracacie na to uwagi. Tak się zastanawiam nad swoim żywieniem. W sumie to może i 5 posiłków jem zaliczając jabłka pomiędzy.
Jeszcze jedno pytanie do świeżych mam. Ile wam poszło paczek tych pierwszych pieluch. Najpierw 1 a potem 2. Tak na oko. Chce zacząć robić zapasy a nie chce przesądzić.myślałam ze kupię po 5 paczek ale nie wiem czy dobrze pamiętam.
Dobra spadam.trzeba się ogarnąć i Fabiana do szkoły obudzić.
Miłego dnia laseczki.

reklama
Dzewelajna my w ogóle nie mieliśmy pieluch 1ek, bo wydało mi się to bez sensu. Mała ważyła 3160 więc dwójki były tylko ciut za duże. No i zużyliśmy chyba 7 mega packów(po ok 100szt:p) zanim 3ki kupiłam. Ale to tylko dla wygody małej żeby się ewentualnie przez pieluchę nie przelało. Teraz waży 5880g i już od miesiąca 3ki mamy w użyciu.
Jejku, pamiętam jak ja się hamowałam żeby pół sklepu nie wynieść dla maleńkiej, a teraz już po tej stronie od tylu tygodni:) jak ten czas zapycha...

Witam sie i ja:-) nikt nawet nie zauważył ze mnie nie ma:-(
Ale se dzisiaj pospalam, moge powiedzieć ze sie wyslalam.
Agusia jak lekarz nie będzie miał żadnych przeciwskazan to przestań czytac i do roboty!:-D
Miłego dnia dziewczyny!

marcia ja zauważyłam tylko nie wspomniałam :-D pierwsze co jak weszłam to sprawdzałam czy oby na pewno będę pierwsza od ciebie :-D

Witam :-)

Co do pieluch ja 1 miałam ze 3-4 paczki ale te po 43 szt mała miała 3160 jak wychodzilismy ze szpitla i zdecydowanie 2 były za duze na chuda dupcie i nuzie:-p 2 -nie pamietam ile a 3 uzywamy od tygodnia:-)

Dzis w koncu idziemy na usg bioderek na 13

Witam się
Ale ruch z rana.

Ewelinka ja kupiłam 2 paczki 1 a teraz dokupię jeszcze z 2 paczki 2 i będę miała chyba zapas. A i kupiłam taką małą paczuszkę 1 z Huggisa z wycięciem na pępuszek (28 sztuk) do szpitala.

Fasolka - trzymam kciuki za wizytę.

A ja mam wyniki badań!!

I tak:
FSH6,80mIU/ml
LHLH4,82mIU/ml
Prolaktyna test czynnościowyProlaktyna265,90mIU/l102,00496,00N
Prolaktyna po MCP458,70mIU/l
CA 125CA-125145,10U/ml

FSH super- mam jajeczka!!:-D bo ponizej 3 to problem z przysadka a od 9 znaczy ze sa zmniejszone rezerwy jajeczek ja mam 6,80
LH w fazie fluktualnej norma to 1,4 - 9,6 mlU/ml; ja mam 4,82 wiec super
prolaktyna sie wystraszylam bo dopiero potem zobaczyłam ze jest podane w innej jednostce co po przeliczeniu na ng/ml wyszło 13,54 co jest wynikiem idealnym!
no został ten marker, który jest podwyższony:-( ale wyczytałam że robiąc podczas miesiaczki(gin mi kazała) moze byc podwyższony i jak jest ponizej 300 to jeszcze nie ma tragedii, ale i tak pojde i zrobie jeszczed raz jak okres mi sie skonczy zeby zobaczyc czy bedzie nizszy.
no i na tyle z laboratorium!

LH w fazie fluktualnej norma to 1,4 - 9,6 mlU/ml; ? mi robili i ja mialam 0,5mlU/ml i powiedzieli ze dobrze.... pier**** tych irlandzkich lekarzy juz :wściekła/y: jutro ide na wyizte to wezme kopie i pojade do endokrynologa prywatnie...

Trzymajcie kciuki za mnie dzis mam wizyte u chirurga bo otwarla mi sie rana (po 6 miesiacach) i wystaje z niej metalowa plyta ktora powinna byc na kosci :szok: wiec pewnie znowu beda mnie operowac..... w czwartek mam wizyte u gina bo od miesiaca mam straszne uplawy wodniste po calym dniu (ze zmiana wkladek) wygladam jakbym sie zmoczyla i to fest.... dotego jeszcze strasznie mnie zaczelo bolec w czasie boboseksy... i od tygodnia to mnie boli nawet bez okropne to jest.... bede miala robione usg i biopsje najprawdopodobniej... nie wiem co podejrzewaja ale sie boje :-:)-(

Gratuluje Bartusia :) niech rosnie piekny i zdrowy :) fotki chcemmmmm:-D

reklama
Pam znalazlam dwie normy :
normy10bd.png

Prawidłowy poziom LH u kobiet:
  • faza folikularna 1,4 - 9,6 mlU/ml;
  • owulacja 2,3 - 21 mlU/ml;
  • po menopauzie 42 - 188 mlU/ml.

takze nie wiem jakie tam u ciebie normy maja. Trzymam kciukasy za ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry