reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Kurcze, ja wyunikow do reki nie dostane - tu nie daja, tylko jak jest ok to ok, a jak nie ok, to dzwonia i wzywaja na konsultacje. Lipa po mojemu bo ja z tych co lubia wiedziec.

Jestesmy po wazeniu, okazalo sie ze pomylilam sie o 50g w domu, maly wazy nie 13,3, a 13,250kg. Na siatce centylowej sie JESZCZE miesci, w ostatniej krateczce - jakis jelop wymyslil, ze dziecko do roku nie moze wazyc wiecej niz 13,5kg, czyli na bank w styczniu juz sie na kartce nie zmiescimy. :-D Przy okazji dziecko pokazalo co potrafi nie dajac sie ubrac - latalo wszystko, wlacznie ze stolikiem na ktorym lezal przewijak, a mlody mial super zabawe. Gnidulec wstretny.:-D

reklama
Marcia - super wyniki.
Kłaczku - to czekamy co u Ciebie, a wyniki nie będą w kartotece u lekarza żebyś mogła je obejrzeć? A Karolek super chłopak, wiedział jak się zachować :-D

Wyniki to tu strasznie trzymaja "przy orderach". Jak sie kiedys spytalam polozna o konkretne wartosci morfologii, to mi powiedziala ze "to sa liczby, ktore nic Ci nie powiedza" - dopiero jak podalam jej normy, to mi podala wartosci.

Pam &&&&&&&&&&&&&&&&zeby wszystko ok było

Marcia gratuluje super wynikow:-)

Kłaczek chłop na schwał z twego Karolka:-)

My po usg bioderek i wsio ok:-D bałam sie ze bede musiała szeroko pieluchowac jak Dorote a masakra to była:no:

po wizycie. lekarz obejrzal powiedzial ze teraz nic nie zrobi tylko zapisze mnie na wizyte u specjalisty i on zadecyduje czy tniemy... puki co rozciol troszke mocniej obejrzel powiedzial ze nie ma zakazenia , ladny opatrunek zrobil dl mi opatrunki itp i mam zmieniac do drugi dzien i starac sie nie moczyc wiec baseny i kapiele sio najwyzej prysznic i tez szybki dokladnie osuszac a jakby zaczelo sie babrac to dzwonic. Wsumie zadowolona jestem.

Marcia co do wynikow mi robili w 3dc wiec normy sa pewnie takie same... wyszarpie odpis wynikow i pojde prywatnie do polskiego endokrynologa....

kurde troche sie zdołowałam tym markerem. mam nadzieje ze to przez to ze mialam jeszcze okres bo nie usmiecha mi sie operacja na ta torbiel:no: przy interpretacji wyników napisali " pojedyńczy wynik powyżej normy nie swiadczy o obecności zmiany nowotworowej. należy skonsultowac wynik z lekarzem" jak myslicie robic jeszcze raz to badanie czy juz poczekac do 17 grudnia? kuzwa ja to taka jestem niecierpliwa ze mnie normalnie nosi:wściekła/y:

Marta Zaczekaj, 17 już wbrew pozorom niedługo ;) I właśnie tak jak CI napisali, jeden wynik różny od normy rzadko kiedy decyduje definitywnie o czymś najgorszym, na pewno zleci Ci kolejne badania i nie ma sensu żebyś teraz traciła pieniądze na to samo oznaczenie:) Musisz jakieś zajęcie sobie znaleźć żeby się czymś zająć :D

Kłaczek Ja też lubię wyniki widzieć ;)

Fasolka, fajnie ze scan ok. Karol to kupa chlopa - ciuchy 18-24 i 2-3 lata, na wzrost 92-96. A jeszcze nie tak dawno kruszynka tonela w 56...

reklama
Wiesz co? Te siatki centylowe to o kant d..., zwlaszcza jak tu, w UK, dziecko jest wazone, ale nie mierzone. Waga Karola wychodzi na koszmarna nadwage przeciez, ale raz jeden jedyny, podczas wizyty domowej HV go zmierzyla i oficjalnie wpisala do red booka jego wzrost - jest na tym samym poziomie w siatce centylowej co waga, czyli facet jest proporcjonalny, a nie tlusty. Kiedys bylo jeszcze smieszniej, bo byly tabelki i w nich uklady typu: wiek (np.) 1 miesiac = waga (od -do kg). W efekcie moj najstarszy od samego poczatku byl za duzy bo jego waga urodzeniowa przekraczala wage "tabelkowego" miesieczniaka i ciagle mi sie pruli ze go tucze. No, faktem jest, ze kilkumiesieczny to byl tlusty jak diabli, ale urodzil sie normalny, tylko na 60 dlugi i dobrze ponad 4kg

Do góry