reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

w czwartek idziemy na bilans ... ciekawe jakie im centyle wyjdą ...:-D
może powinnam zacząć się martwić bo za wolno i za mało rośnie...kurczaki ....
ale nie ... nie należy on raczej do najniższych w klasie ... wzrostowo jest równy a może i nawet ciutkę wyzszy od mojej siostrzenicy starszej od niego 4 miesiące. a to dziewczynki podobno są zazwyczaj wyższe ...

reklama
:-D:-D:-D
Twoje dziecko ma wzrost, jak większość rówieśników, ale waży więcej.Waga: Około 90. centyla wagowego, wzrost: Około 50. centyla wzrostowego. :-D:-D:-D

a do tego wszystkiego patrząc po kolegach z klasy to fabian jest najszczuplejszy z nich wszystkich... on chyba po kieszeniach chowa kamienie
:tak:

Ostatnia edycja:
Witam się wreszcie piątkowo :))

Fasolko - super Wasza niunia - pulpecik taki śliczny, słodka :-D

Ja już po wizycie. Wszystko u nas dobrze. Wyniki krzywej idealne (na czczo 81, po 2 godz. 110) – bardzo się cieszę. Szyjka wysoko i szczelnie zamknięta – super. Waga super ( nadal jestem -1kg) i Tosia zdrowiutka – tylko bardzo duża, bo waży 1,1 kg :))))))) Taki nasz urok :)
Lekarz dwa razy robił pomiary, bo nie mógł uwierzyć i powiedział, że albo urodzi się wcześniej albo ……………..będzie ważyć przy porodzie 5 kg OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Matko Boska !!!!!!!
:angry:
:szok::-D
To ja już wolę wcześniej o 3 tygodnie :)))) Mówi, że nawet nie ma się do czego przyczepić, bo nie tyje, cukier mam w normie, wyniki super, więc taka nasza uroda. Ja ważyłam przy urodzeniu 3100 ale mój N ważył 4100, więc może w Tatusia idzie?! Tylko nie wyobrażam sobie porodu – powiedział, że jak faktycznie będzie około 5 kg – to cesarka , bo pierwszego dziecka nie dam rady urodzić sn takiego dużego , echhh .I mam brać witaminy co drugi dzień :))

woooowwww 5 kg... super :szok: ale moze być wysoka a szczupła... bo biorą średnią z kości udowe, obwodu główki chyba i czegoś jeszcze i tak na prawde moze się urodzić 58 cm a ważyć może 3600 ... heh 5 kg .. i weź tu mamuśka wypchnij takiego klocka :-D

jestem uziemiona pewnie do poniedziałku:angry: :angry:w mojej klatce schodowej tz przed wymieniaja schody i nie mozna wyjsc a w drogiej winda padła no:no: a ja na 9p mieszkam sama nie ma szans zebym wozek z dzieciem zniosła nie mowiac juz o wchodzeniu:baffled: ....

Się rozpisały kobietki:-) co do wielkości dzieci to moja Patrycja urodzila sie 3300 i 55 cm i mając pół roku podwoiła swoja wagę urodzeniowa i ważyła 6600. teraz jest w ok 10 centylu i wzrost i waga.
redusia gratuluję świetnych wyników a co do prognoz ile dziecko bedzie wazyc to bym podeszła z przymrużeniem oka bo nieraz tu dziewczyny pisały że lekarze albo mówili że wielkie dziecko a okazywało sie normalne albo na odwrót.
u mnie test glukozy wyszedł na czczo 95 2h po 123 czyli w normie aczkolwiek wychodzi na to że glukometry zawyżają wynik o jakieś 10 jednostek. z palca ma sie wiecej. innych wyników jeszcze nie mam. narazie to wszystko:-D

Lolcia u mnie odwrotnie lekarka nie byla zbyt zadowolona z wagi malego. urodzil sie z waga 3470, wyszlismy z waga 3130 a 12 listopada mial 4300. on jest sredni po prostu :) zreszta co ma byc taka kluska jak mama? nie wiem chyba bede go pedzic jak kurczaki albo indyki :p

jej upieklam ciasto z jablkiem... pol zakalec ale bylo swietne :D i chaty nie spalilam :)

reklama
Do góry