reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej hej:) my dziś cały dzień w rozjazdach. Byliśmy Lenusię prababci pokazać, więc trochę trzeba było km przejechać.
Indziorka
my używamy właśnie tych butelek i jestem bardzo zadowolona. Tylko ten duży zestaw to chyba za duży, tak mi się wydaje.

reklama
Ania Jeśli dzidzia się wda w moje korzenie, to nie będzie za dużo, a wiesz później smoczek wymieniasz i masz grysik i kaszki płynne z butli :p Mnie mama bardzo długo w przedszkolu jeszcze budziła grysikiem z butelki :p Poza tym ciągle wyparzać zaraz po użyciu, żeby w razie W była w gotowości... Myślę, że się nie zmarnują te butelki :D Bo mi też tyle wyjdzie dwie małe i trzy duże ;)

anajo Ja mam dwa domy do ogarnięcia i tak trochę panikuję, bo nie wiem jak to zrobić bez stresu, tym bardziej, że mam leżeć i coraz bardziej mimo wszystko to odczuwam, że już nie dla mnie wygibasy i zwiększony wysiłek fizyczny :) A stanie przy desce do prasowania jest zabójstwem dla moich nóg ;) Ja wózek zobaczę może w grudniu, może w styczniu ;) zobaczy się jak to będzie z kasą na spokojnie, żeby z motyką na słońce się nie szarpać ;) Wiesz, ja też tak myślę, że jest jeszcze czas tak na spokojnie, tylko że się mi sytuacja zmieniła, więc wolę być do końca roku gotowa ze wszystkim ;)

Ja idę spać- Dobranoc Wam :)

Witam:)
Marcia ja dziś dopiero włączyłam wirtualny świat:)
Młody ma gardło zawalone, a pediatro jutro dopiero i pewnie sie w kolejkę ciężko wepchnąć będzie... Mam nadzieję, że Lenka nie załapie też.
Dziś planuję wielkie porządki, bo w sobotę AŻ pół łazienki zrobiłam taki miałam zapał. A, że tatuś ma wolne to się dziećmi zajmie.
Miłego dnia życzę.

Indziorka, nie panikuj. Jesli facet jest normalny, to zdaje sobie sprawe, ze kobieta uzywana to nie funkiel nowka, cnotka niewydymka i pewne zmiany sie z wiekiem pojawiaja. co do samego "po porodzie", to wszystko w krotkim czasie wraca do normy, jesli krocze bylo szyte to kwestia paru tygodni i ma znow kobiete jak nowa. Moj golil mnie przed samym porodem, kiedy juz mialam skurcze, kiedy owa "oaza rozkoszy" naprawde nie wyglada wyjsciowo i zaden poeta nie nazwalby jej pieknymi slowy - jakos mu po tym nie przeszlo.
Anajo, tez zamierzalam karmic wylacznie piersia, na szczescie kupilam flaszki na herbatke - mala butelka z Aventu uratowala nam d..., kiedy o drugiej w nocy zostalam z wyjacym dzieckiem, wydojona do sucha, a Rajmund lecial po jakiekolwiek mleko do Tesco, o tej porze jedynego otwartego marketu. Gdyby mial jeszcze kupic butelke, pewnie by tam zaginal. Mysle ze calkiem rozsadnie jest zaopatrzyc sie mimo wszystko w male opakowanie mleka i butelke.

Ja juz po silowni. Zrobilam se solidny godzinny trening i zastanawiam sie czy jutro z lozka wstane:-D jade zaraz do swojej pani gin bo musi mi dopisac progesteronu bo wypisala mi 20 czopkow a okazalo sie ze na ryczalt moga zrobic tylko 12 i wtedy place 7,5 zl a jak nie bede miala drugiej recepty na kolejne 8 to musialabym zaplacic ze 250 zl bo gram progesteronu kosztuje ponad 100 a na zrobienie tych czopkow trzeba ze 3 g. Boze jakie to skomplikowane. Jestem z siebie dumna ze w koncu dotarlam na silke

Witam się poniedziałkowo buuuu

Ja spijam kawkę w pracy i delektuje się, że to już ostatni tydzień a potem L4.
Marcia - jak ja Cię podziwiam, ja na basen miałam chodzić regularnie a jak narazie byłam 3 razy, może na zwolnieniu wena będzę.

Kłaczek - dobrze mówi - też mam w pogotowiu jedną butelkę i mleko małe Bebiko wrazie "w" :-D

Ewelinka - gdzie się podziewasz ?

Hej Wam :)

Dobrze, że tutaj nie trzeba się odzywać tylko słowa piśmienne są, bo głos mam podobno tubalny :D Gardło daje mi coraz bardziej w kość, znaczy już jest masakra z migdałkami i wszystkim, a do tego zatkane uszy właśnie od gardła :/ Nie uśmiecha mi się wycieczka 100 km do lekarza rodzinnego i się zastanawiam, czy na izbie przyjęć mogą mi antybiotyk przepisać? Bo tak się nie chwaląc to chyba angina jest i już domowe metody i leki bez recepty nie pomagają :/

Kłaczek No ja mleko gdzieś w grudniu jedno ave kupię, podejrzewam, że i tak użyję i tak ;) A co do reszty, mówię najbardziej wkurzają mnie jego "koledzy" z pracy z cudownymi opowieściami i radami, dla których zdrada żony jest na porządku dziennym :/ Czasami jak ma gorszy dzień to potrafią mu gwoździa zabić jakiegoś i później go to męczy:/ Chyba rzeczywiście to ja będę miała większe opory przed wszystkim niż on :D

Marta to dieta cukrzycowa i siłownia podejrzewam, że trzy razy w tygodniu wystarczy i niedługo będziesz laską taką jaką chcesz być ;) Mój po porodzie chce co miesiąc mi kupować karnet na siłownię- aerobiki i te sprawy:p i pewnie będę chciała się wyrwać na chwilę czasami, a przy okazji kondycję poprawić;) Ale gdybym mogła wybierać, to wolałabym basen- strasznie mnie uspokaja i dla mnie bez większego wysiłku przynosi rezultaty na całym ciele ;) Tydzień się zaczął, goście pożegnani to i funkcja Twoja wróciła;)

redusia już niedługo i będziesz mogła trochę poleniuchować ;) Ja na prawdę nie dałabym rady już normalnie 8 godzin w pracy wysiedzieć, czy coś z tych rzeczy:p Młoda by mi nie dała, chyba by mi wszystko w środku rozsadziła :D

No właśnie gdzie ta nasza dzewelajna?

Redusia, w jak wrzask/wycie.:-D Ja po prostu nie wyrobilam ilosciowo - Karol tygodniowy co 2h wciagal 90 - 100ml.
Indziorka, trza by wbic w rozum malza Twego, ze koledzy go po prostu wkrecaja i maja z tego jazde. Debile i tyle. A co do oporow to nie masz co sie martwic. Opowiesci o luzach ze czolg przejedzie sa z tego samego palca wyssane co historyjki o tym, ze kobiecie po porodzie maz juz rozmiarowo nie wystarcza i ona MUSI sobie poszukac faceta z bogatszym sprzetem. G...! Fakt, ze kanal rodny w ramach przygotowania do porodu cokolwiek sie rozrasta, ale w okresie pologu wraca grzecznie do normy i naprawde nnie ma czym sie przejmowac. Seks po urodzeniu dziecka jest rownie fajny jak byl przed ciaza.

reklama
Kłaczek mojemu się teraz podoba :p Zazwyczaj puszcza te uwagi mimo uszu, bo już na początku ciąży był między nami fajt, bo dobrotliwe babki z roboty mu głupot nawciskały i on zamiast mnie słuchać słuchał ich :/ Ja mówię, nie wiem ludzie swojego życia nie mają dosłownie, bo się lubią wpieprzać w nasze strasznie :p Do większości spraw mamy podejście jak będzie to się okaże :) Ale dobrze wiedzieć, że jednak potrafi się wszystko ściągnąć do rozmiaru prawie pierwotnego :p

Do góry