reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witam się i ja:p

Marta nie gwałć :p ale seksik czemu nie ;) Tylko rano dla faceta, to chyba rzeczywiście gwałt :D

Kłaczek no to ładne składowisko ma Twój Karolek;) Nie wiem może mówię po prostu taką fazę przechodzi- wiesz swojego jeszcze nie mam dziecka, więc nie wiem jak to jest ;) Ja tylu zabawek to bym w ogóle nie miała gdzie pomieścić :D w naszym pokoju są drzwi pokojowe i balkonowe, a u młodej razem z meblami wszystkimi i jej łóżeczkiem to nie ma jak się ruszyć :D Może mu przejdzie ;)

Ania mnie młoda też już ze snu wybudza- zazwyczaj kopniakiem w pęcherz :D

Miłej soboty;)

reklama
Indziorka, my mamy pobojowisko w salonie po prostu. :-D:-D Kontener z klockami i skrzynia stoja w kacie obok kominka, tworzonym przez krotka scianke z przedpokoju - salon jest w czesci polnocnej wezszy, rozszerza sie od drzwi i ten kat zapelniaja Karolowe skarby. Reszta, czyli to co wielkie, teoretycznie stoi pod wschodnia sciana, a praktycznie zawala podloge w dowolnej konfiguracji. :-D Wczoraj wywalilam chodzik i nie chce go wiecej widziec - wiecej szkod niz zyskow. A zabawki... No, mam jeszcze troche planow co do peek a bloksow - sa swietne.

ciężką noc miałam, długo nie mogłam zasnąć potem maleństwo pozaywało kto tu rządzi, więc każdy niezadowolony kopniak mnie budził, może się odwdzięczał za wczorajsze pieczenie ciastek do 21 (chcice miałam :D)
o 6 nad ranem sie poddałam i wstałam na siku i zrobić śniadanie, po śniadaniu mały pogimnastykował się jeszcze troche i zasnął a ja z nim na drogocenne 2 godzinki
obiad mam wczoraj ugotowany, posprzątane przed wczoraj, mąż znikną na budowie, czuję że sobota będzie nad wyraz leniwa

Ha... ha.. ha... Pani dr zlecila scan. ok. Coby sprawdzic czy warsztat jest na calkowitym chodzie. Bardzo ok. Termin zabukowalam, info o terminie przychodzi poczta. Tyz ok. Wlasnie przyszlo. Ok ze ok. Na wtorek, kiedy Rajmund pracuje na dzienna zmiane. No, qrwa ok do posrania! Wyglada na to, ze bede musiala zapakowac mlodego w wozek, pojechac autobusem i kombinowac zeby ksiaze zechcial byc grzeczny podczas calej imprezy. :baffled:

Kłaczku Bo z terminami tak zawsze jest, że jak już przychodzą to coś jest nie tak:p A Twój Karolek to normalnie fantazję czy też inna krainę zabawek w salonie ma :D My dzisiaj skończyliśmy wyprawkę dla młodej ;) sobie do szpitala kupiłam tylko podkłady i dwa ręczniki ciemne :/ o jakiejś piżamce czy szlafroku mogłam zapomnieć :/ A wszelkie kosmetyki dla siebie i dla niej zostawiam dopiero na grudzień, bo po co ma mi to w domu miejsce zajmować ;) Dobrze, że USG będziesz miała, kciuki trzymam i nadzieję mam, że okaże się wszystko ok:) A Karolek na pewno znajdzie nowe zastosowanie sprzętów w gabinecie :D A Rajmund nie może zamienić się z kimś na zmiany czy coś?

anajo Widzę, że jakoś ten sam czas mamy ;) No z dziećmi w brzuszkach tak to już jest ;) ogólnie odkąd dzieci się pojawią to one rządzą naszym światem ;) ale to wiem, że kopniaki w pęcherz do przyjemnych nienależą- moja ma dzisiaj lenia trochę, nawet rano czkawki jak zwykle nie miała :D

Indziorka, tez to zauważyłam no niby ja mam wcześniej rodzić ale jak znam tradycję rodzinną to będzie przeterminowany do 2 tygodni
Jasiek nie kopie mnie po pęcherzu jak chce cos wymusić tylko po tym co ma mama najsłabsze czyli śledziona, geberalnie to cwaniaczka mam w brzuchu, na wizyty u lekarza robi fik i jest ustawiony książkowo ledwo wyjdziemy z gabinetu odwraca się pupą do wyjścia no i między innymi lekarz nie wierzy mi że mój dzieć ma cały świat w wiadomym miejscu

A ja dzień spędzam na pichceniu i uslugiwaniu moim gościom i szczerze mówiąc mam już dosyć jak to moja mama mówi gość jak ryba , śmierdzi po 3 dniach:-)

Marta i się nie dziwię :D Dla mnie goście to przychodzą jednego dnia i wychodzą następnego ;P Ewentualnie siostry mogą być dłużej, bo sobie same potrafią zrobić i usługiwać nikomu nie muszę;)

anajo A ja z ostatnich wieści mam mieć niby szybciej, a jak będzie to się okaże w styczniu także no stres :p a jak z wyprawką itd?

Leze i odpoczywam i pomyslalam ze do was zajze.
Dobrze ze juz moi goscie jutro jada 1,5 tyg to stanowczo wystarczy. To jest siostra naszego zmarlego przyjaciela. Zzylismy sie po jego smierci a ze ona musiala zalatwiac rozne sprawy w bialym to od 4 lat regularnie do mnie przyjezdza. W tamtym roku robila prawko w polsce bo taniej i latwiej niz w szwecji to siedziala u mnie od wrzesnia do marca z dwoma 3 tyg. przerwami a ja u niej bylam tylko raz w maju przez 8 dni. Takze juz mnie troche mecza te odwiedziny.
A tak poza tym to zzera mnie ciekawosc jak tam wyszly moje wyniki - testosteron i anty TG . W poniedzialek progesteron zaczynam przyjmowac. A moja pani doktor powiedziala mi zebym zrobila test P+7 i kobietka w laboratorium nie wiedziala o co chodzi wiec musze w pn zasuwac i sie zapytac o co chodzi. Prawdopodobnie chodzi o robienie progesgeronu przez kilka dni pod rzad ale pod spodem zapisala mi zeby zrobic sam progesteron. Nie wiem o co chodzi. Zastanawiam sie czy jak zaczne brac progesteron w pn a badania mam w piatek to czy wyniki nie beda zafalszowane. Jak myslice?

reklama
Do góry