reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej Wam :)

Swojego już odprawiłam do pracy i może w końcu trochę pośpię, bo w nocy zaczął żołądek mnie strasznie boleć :( Ostatnio miałam tak zabiegane dni, że brak słów i zbyt sobie pozwoliłam, więc muszę odchorować wysiłek duży ;) Jak dobrze pójdzie w sobotę będę miała całą wyprawkę dla dziecka, znaczy oprócz wózka i łóżeczka na miejscu, ale reszta pierdółek już będzie ;) Ja nawet nie zauważyłam, że na zwolnieniu zmienili mi grupę z drugiej na pierwszą o_O dopiero wczoraj sprawdzałam papiery przy porządkowaniu i szok przeżyłam:szok: I sobie pluję w twarz, bo nie potrafię na dupie siąść i się lenić;)

dzewelajna i alfa dobrze, że wasze ludziki rosną zdrowo, oby tak dalej ;)

*martusia* Nie przesadzaj, po jednym cieście te wszystkie kilogramy nie wrócą ;) raz na jakiś czas trzeba sobie pozwolić na odrobinę przyjemności, poza tym i tak spaliłaś to zaraz w opiece nad dzieckiem, także bez stresu ;)

Milenka co do tycia w ciąży- ja jeszcze nie wróciłam do wagi wyjściowej, a bliżej końca niż dalej. Niczego sobie nie odmawiałam razem ze śmieciowym jedzeniem, natomiast widzę po niektórych przyszłych mamach, że mimo iż stosowały dietę nawet tą cukrzycową to są na plusie i to czasami dużo:) Także jakoś nie świruję za bardzo na punkcie wagi w ciąży, cieszę się, że w ogóle przybieram, bo wiem przynajmniej, że młoda rośnie ;) Najważniejsze jest podejście :)

Marta niedługo też będziesz fasolkować z pełną mocą ;) Teraz zdrowie Twoje ważniejsze, bo dzięki temu i dzidzia będzie zdrowa- ważny jest cel:)

Kłaczek Widać kobieta pracująca;) Siły kochana i do Szkraba i do wszystkiego;)

A i info dla przyszłych mamusiek;) W Lidlu proszek Lovela 2,8 kg za 19.99zł, w Kauflandzie chusteczki nawilżone Huggie's 6op. za 22,95zł- podobno lepiej się sprawdzają niż pampersy z tego względu, że nie są zapachowe ;)

Miłego dnia:)

reklama
Witam wszystkie mamusie i staraczki:)
Indziorka Huggisy chusteczki faktycznie mają mało zapachu i są fajnie mokre. Ale ich wadą jest to, że niezbyt dobrze się wyciągają. Jedna nie idzie za drugą, i bywa to denerwujące. Ale i tak ogólnie na plus. A
Lovela to faktycznie promocyjna bo ja płaciłam 25zł za 1,8kg.
Miłego dnia życzę.

Też się witam
Muszę iść do tego Lidla po proszek, choć do końca nie wiem czy mam stosować specjalny dla dzieci, u mnie w rodzinie dziewczyny stosowały normalny proszek i tylko dwa razy płukały i mam mętlik w głowie, bo jak przyzwyczaję skórę maluszka do specjalnych proszków to chyba już będę musiała stosować do 2 lat, co?

redusia niekoniecznie, ja będę prała tak pewnie z pół roku ciuszki dla dziecka w tych specjalnych proszkach, bo wolę nie ryzykować- dzieci nie mają warstwy ochronnej, a chłoną całym ciałem- nawet nasze mamy czy też babcie prały w czymś innym niż pozostałym domownikom- np w płatkach mydlanych:) Każdego indywidualna sprawa :) a później przejdę na jakiś proszek sensitive ;)

Marta ze względu na gości wybaczam nie przywitanie dnia na bb ;)

Ania na sam początek myślę kupić jeszcze dwie, bądź coś koło tego;) paczek tych chusteczek nivea- podobno najdelikatniejsze... I tak myślę, czy jeszcze jednego tego 6- paka nie kupić ;) A co do Loveli- właśnie wiem, że ceny są ok 25 zł za 1.8 kg dlatego szok trochę, bo to aż kilo więcej, a cena niższa;)

Lolcia u mnie się pogoda poprawiła i miałam siłę do życia i zakupów :D W sumie mój uważa, że zawsze mam siłę do zakupów, ale to nie prawda ;)

TA właśnie no to przesyłam fluidy ciążowe ;)

Indziorka, no pracujaca - macierzynski tu trwa 9 miechow, wychowawczego nie ma, wiec jak chce utrzymac ciaglosc pracy, a nie dawac malego do zloba, to musze jakos jedno z drugim. Na szczescie skladki ubezpieczeniowe sa tu niewielkie, nie to co polski ZUS.

Mlody mi jaja w nocy wybral... Koszmarny Karolek.:-D

Kłaczku ZUS w Polsce to porażka- płaci sie do niego tyle pieniędzy a u nich w kasie zawsze pusto- widocznie te wszystkie marmury za dużo kosztują :D Wiesz, Karolek musi pokazać pazura :D No ja się dowiedziałam, że w 2014 chłopa na misję mi mają wysyłać, w przyszłym roku poligonów od zaje... od groma ;) Więc o studiach mogę pomarzyć, że skończę w terminie :/ I trochę żałuję, że nie pracuję, bo bym miała macierzyński i wychowawczy, a tak to nie wiem jak pogodzę studia i macierzyństwo, bo trochę się wszystko pokomplikowało- dobrze, że z Julką ok wszystko, bo ja zaczynam się sypać :/ ale dobrze, że masz jeszcze jakieś zajęcie, bo non stop z dzieckiem to czacha paruje :D Potulaj Karolka od internetowej cioci ;)

O, kurcze, niefajnie masz... Tu skladka ubezpieczeniowa wynosi niespelna 3 funty tygodniowo, wiec nie ma problemu zeby na to zarobic. Faktem jest, ze Karol coraz bardziej absorbujacy, bo juz nie posiedzi w jednym miejscu bawiac sie zabawkami, tylko lazikuje, wstaje przy meblach, przewraca sie, przylazi do mnie i jak moze przeszkadza w pracy, ale... Ostatecznie nie musze byc na full time.

W nocy to male pskudztwo obudzilo si o 1:30 gotowe do zycia, po ponad godzinie prob uspienia drania, wsadzilam go do lozeczka i stwierdzilam ze biore na przeczekanie. Poczatkowo sie wkurzal, potem ryczal, ale na sucho, wiec to c.d. wnerwa, a jak i to nie dalo efektow to... puscil pawika. Malutkiego, ale wystarczajacego zeby trzeba bylo przebrac dziecko i lozeczko. No, to przebralam malego, lozeczka w srodku nocy przebierac mi sie nie chcialo, wiec wzielam go do lozka - 15 minut i zasnal.

witam mało mnie ale młoda terrorystka mi rosnie:-ptylko raczki bo jak nie to rykkk na całe osiedle:crazy:spanie tylko w wozku ubujanie albo u mnie na brzuchu inaczej mowy nie ma a pozatym w dzien ostatnio po 15 min spi:szok: jedynie na spacerze to pospi no i noc jest ok bo sie raz budzi ....padam na pyszczek słaba jeszcze po tej chorobie jestem jakos:baffled:

Fluidy ciazowe staraczkom sle.........................:-) :-)

A to moja terrorstka mała:-p:-D

Zobacz załącznik 513859

reklama
Cześć dziewczyny:)
Miłego piątku i całego weekendu Wam życzę.
Ja się cieszę z doniesień co do rocznego urlopu macierzyńskiego. W moim przypadku nie mam co liczyć na pomoc mojej mamy, która ma już skończone 77lat i często to nią już trzeba się zająć bo zakupów już nie robi od 3 lat tyle że może przypilnować niani i to wszystko, teściowa też 77lat i mieszka daleko, tak więc dziecko do żłobka prywatnego albo niania a to wcale nie mały wydatek. To chyba lepiej żebym ja się dzieckiem przez ten rok opiekowała za mniejszy macierzyński niż ktoś obcy.
Zgadzam się z Indziorką i Kłaczkiem, Polskie składki za wysokie, podobno jedne z najwyższych w Europie i dlatego są próby kombinatorstwa i unikania przepisów a cierpią na tym Ci, którzy uczciwie pracują.
Też przesyłam wszystkim staraczkom wiruski ciążowe &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry