reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Marcia, Twoja ginka ma racje - cukier w diecie sprzyja infekcjom grzybiczym. Z doswiadczenia wiem, a cukrzycy nie mam, ze jak sobie popuszczalam z cukrem i slodyczami, to miewalam problemy tej natury. Przeszlam na slodziki, ograniczylam slodycze i... jak reka odjal.

reklama
Marcia no niestety ten wysoki poziom cukru we krwi ma wpływ na wiele narządów i również na infekcje bakteryjne i grzybiczne. Niestety jestem tego przykładem. Prawie w ogóle nie jem słodyczy tyle co w owocach i to chyba muszę ograniczyć już sama nie wiem. A co do Twojej owulacji to jak byłaś u lekarki to nie robiła ci usg? tam widać co się dzieje z pęcherzykami i w jakiej są wielkości. Ja miałam kilkanaście cykli monitorowanych to już to wiem kiedy mi rosły w jakim dniu cyklu i czy miałam owulacje. Może też powinnaś tak spróbować monitorować na usg swój cykl. Zapytaj gina o to.

Alfa moja gin powiedziała ze moge zjeść max dwa jabłka dziennie i żadnych gruszek, winogron itd. Owszem robiła mi USG i mowila ze pecherzyk dojrzewa aczkolwiek to jest tak ze raz z jednego jajnika jest pecherzyk raz z drugiego wiec ten z torbielem chyba nie pracuje jak trzeba

Marcia to tak jak ja mogę 2 średnie jabłka zjeść ale tylko do 16-j coby się cukier zdążył strawić. Przekichane masz z tą torbielą, ale mam nadzieję że się wchłonie po lekach. Co dostałaś na tą torbiel?

Dostałam progesteron w duzej dawce w czopkach. niedawno pojawiło sie troche sluzu płodnego to jest nadzieja ze wezme wszystko jak nalezy i zrobie badania w odpowiednim momencie

Ja mam właśnie obawy co do mojej tuszy w ciąży. Zawsze planowałam, że skorzystam z usług dietetyka podczas niej, ale czy ten pomysł na pewno wypali? Czy któraś z mam ma jakieś doświadczenie?

Nie :) Po prostu mieć tak skomponowany jadłospis, by nie nabrać wielu zbędnych kilogramów, a zarazem dostarczać wszystko maluszkowi. O to mi chodziło.

reklama
Nie nie po prostu czy jest sposób na uniknięcie kilogramów, które się nabywa w ciąży, bo akurat mi mój organizm w tym sprzyja, żeby tyć.

Do góry