reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Martusia jak dobrze pamietam to ty mialas cukrzyce? Byłaś chora przed ciąża czy była to cukrzyca ciazowa? Pytam bo u mnie ten cukier cały czas jest podwyższony i jestem prawie pewna ze test glukozy wyjdzie zle i to moze byc jeden z powodów moich problemów zdrowotno- ginekologicznych. Napisz jak to było u ciebie czy ta cukrzyca bardzo ci przeszkadzała w zajściu w ciaze

reklama
Martusia jak dobrze pamietam to ty mialas cukrzyce? Byłaś chora przed ciąża czy była to cukrzyca ciazowa? Pytam bo u mnie ten cukier cały czas jest podwyższony i jestem prawie pewna ze test glukozy wyjdzie zle i to moze byc jeden z powodów moich problemów zdrowotno- ginekologicznych. Napisz jak to było u ciebie czy ta cukrzyca bardzo ci przeszkadzała w zajściu w ciaze

mialam cukrzyce ciazowa wykryta w 28 tc. a zaszlam w ciaze chorujac na niedoczynnosc tarczycy o ktorej wiem od 5 lat. test obciazenie glukoza mialam 75g wynikow nie pamietam dokladnie ale mialam po 2h o 20 ponad norme ale tylko diete stosowalam [przez jakis miesiac]. za jakies 3tygodnie powinnam powtorzyc test obciazenia glukoza bo mowil mi lekarz ze moge zachorowac na cukrzyce ta 'normalna' nabyta, 2 typu. chyba bym sie zastrzelila... a co do cukrzycy ciazowej jak mi lekarka zaczela wymieniac mozliwe powiklania u dziecka to az mi sie slabo zrobilo.

jaki ten cukier u Ciebie jest? moze sama dieta by Ci wystarczyla? bo i wtedy troche waga poleci w dol ale to i tak konsultacja jest Ci potrzebna no i zalezy tez od wynikow testu glukozy.

Na czczo mam 106-116 a po jedzeniu jest ok tak do 140 max. Jak coś zjadlam o wysokim indeksów np. Płatki kukurydziane to doznalam szoku bo mialalm ponad 180 nie wiedziałam ze te płatki maja taki wysoki indeks. Jaka jest norma przy teście glukozy ?

Witam:-) ja zasmarkana ,wezły jK Blony głowa peka ratunkuuu:eek: byle sie mała odemnie nie zaraziła :crazy:o 4 rano miałam pobudke zaczoł mi dzwonek do drzwi dzwonic non top:szok: budze mojego wyglada na klatke a tam nikogo:szok: ale cała noc lało a dach przecieka i tak pieknie po scianie leci prosto na dzwonek i pod drzwi (kałuze mam)i jakies zwarcie sie zrobiło i głupek sam dzwoni:szok: moj wk.... na maxsa bo w społdzielni juz to iles razy zgłaszalismy i zero odzewu zadzwonił dzis do społdzielni zobaczymy czy przyjda:no:

Marcia ja tez miałam cukrzyce ciazowa ale tam inne normy sa niz przy normalnej cukrzycy...

Witam się po długim weekendzie.
W piątek przeżyłam krzywą cukrową i było całkiem nieźle, trochę słodkie ale nie było źle.Dałam radę:-D Jutro wyniki, mam nadzieję, że dobre.

Fasolko - kuruj się - teraz już trochę lepiej niż w ciąży bo można łykać gripexy itp.
A karmisz piersią?

Marcia - poprawiłaś się i jesteś pierwsza ! :laugh2:

reklama
Witam i ja poniedziałkowo.
Dziś sama na placu boju, a moja maleńka oczywiście czuje pismo nosem i już marudzi od rańca. Ciekawe czemu jak tata jest to dzieci grzeczniutkie?:)

Do góry