reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witam się po długim weekendzie.
W piątek przeżyłam krzywą cukrową i było całkiem nieźle, trochę słodkie ale nie było źle.Dałam radę:-D Jutro wyniki, mam nadzieję, że dobre.

Fasolko - kuruj się - teraz już trochę lepiej niż w ciąży bo można łykać gripexy itp.
A karmisz piersią?

Marcia - poprawiłaś się i jesteś pierwsza ! :laugh2:

Karmie i nie wiem co moge łykac narazie kuruje sie sposobami domowymi:dry:

reklama
witam się i ja.
u mnie też leje jak nie wiem ....
dzisiaj wizyta u lekarza. ciekawe jak tam moje wyniki ...
muszę też podjechać do pracy spakować swoje graty. dziwnie jakoś tak .... jakbym miała odejść na wieczność ....
fasolka kuruj się biedactwo. podejdź do apteki to ci dadzą co trzeba. teraz masz większe możliwości w leczeniu niż w ciąży.
ja od wczoraj chodzę już w spodniach typowo ciążowych bo normalne mnie cisną w pasie przy siadaniu a w dresach ile można ... te są wygodniejsze.
ostatnio nie wiem co się stało i byłam w szoku bo to do niej nie podobne ale mama mi dała 200 zł za usg genetyczne to schowałam te pieniądze i tak myśle że kupie sobie jakieś spodnie jeszcze bo niby mam 4 pary ale w jedne jeansy się nie mieszczę, drugie są białę więc dopiero na wiosne..zostają dwie pary, które dostałąm od siostry szwagierki (czy jak to tam się nazywa - mojej siostry męża siostry :-)) teraz chodzę w jeansach ale boje się trochę ze jej poprzecieram nogawki w kroku w sumi niby na zawsze oddała ale nigdy nic nie wiadomo .....
dobra spadam .. powoli trzeba się ogarniać...
miłęgo dnia dziewczyny i słonka w sercu bo na niebie nie ma co liczyć

Hej Wam :)

Ja mam jeszcze słońce za oknem chociaż deszcz zapowiadali:eek: i zbieram się leniwie i niechętnie na uczelnię coś pozałatwiać...:/

Marta no w końcu sie poprawiłaś :p ja też wstałam o 6, ale jak mój wyszedł do pracy to koło 7:30 jeszcze nura w pióra dałam- jednak choroba sprzyja dłuższemu spaniu;) ja normalnie mam nietolerancję glukozy niewielką (nie pamiętam norm:), a w ciąży jak ręką odjął- idealne wyniki:) a o tarczycę trzeba dbać:)

redusia nie stresaj się będzie ok ;) najwyżej dietka :p Ale i tak będzie dobrze;)

Fasolka kuruj sie:)

Ania Chyba od najmniejszego dzieci tak mają :D Moja w brzuchu szaleje jak nie wiem co, a jak chcę swojemu pokazać i tylko się odezwie i rękę przyłoży to cisza i spokój i się układa do snu ;)

dzewelajna dużo masz tych spodni ciążowych... ja na jednych jeansach z C&A żyję i jednych ciążowych legginsach i dwóch zwykłych w największym rozmiarze dostępnym XL/XXL:p w dresach chodzę w domu czasem jak mi zimno a zazwyczaj to tylko w majtach;P Na początku ciężko mi się było odnaleźć w ubraniach, ale jak tylko brzuszek wyskoczył mogłam zacząć nosić zwykłe ubrania ;)

Miłego poniedziałku

dzięki za namiary na allegro - ale powiedz mi jeszcze czy rozmiarówka jest taka jak normalna w sklepach bo rozmiar 56/58 mnie przeraził :-D

Ja normalnie noszę 46 - 48 (dół 48) i kupiłam spodnie 48/50 bo myślałam że jak przytyję to będzie ok i są trochę za duże. Jeansy są ok rom 48, ale normalne czarne spodnie jeszcze nie noszę, bo mam za mały brzuch i nie mają się na czym trzymać i spadają mi z tyłka :-D i ciągle je podciągam, więc jakbym teraz kupowała to wzięłabym 46/48 :tak: i myśle, że do końca bym oblatała, bo mają takie fajne duże panele bawełniane i gumkę w nich do regulacji.

Indziorka - ja też kocham leginsy ( te z C&A ) one zwykłe są, tylko w rozmiarze XXL i są nie do zdarcia - po każdym praniu wyglądają jak nowe, to pewnie te Twoje spodnie też są super. Tylko tam już drożej, chyba że sią na wyprzedaż trafi.

Hej Wam kobietki ;)
U nas dziś też deszczowo ;( Jaś chyba dostał skazy białkowej albo uczulenia na herbatke koperkową bo go wysypało na buzi, na szyjce i na ramionkach tak bliżej szyji i jeszcze do tego ma szorstkie policzki i poduszki uszu ;( dziś idziemy do pediatry choć mam cichą nadzieję żeby to nie była ta skaza bo znowu mleko trzeba by było zmieniać a po tym robi codziennie ładnie kupki... ech ... ;((

Witam poniedziałkowo:)
U nas smutno, szaro i deszczowo. Pada od wczoraj wieczór i nie przestaje w ogóle.
Ostatnio mało się odzywałam bo mój M był na przymusowym wolnym w pracy, brak roboty bo maszyny w remoncie były więc siedział w domu prawie cały zeszły tydzień. Dziś już w pracy jest więc do popołudnia komp mój jest:)
Marcia30 pytałaś o cukrzycę, ja miałam cukrzycę przed ciążą i ona na początku była przyczyną moich problemów z zajściem w ciąże. Ja mam cukrzycę typu 2, wykrytą 4 lata temu, na czczo miałam cukier od 108 do 138 a po jedzeniu nie wiem bo nie mierzyłam, ale w próbie obciążenie glukozą wyszło mi po 2 godz 155. Dopiero później jak brałam tabletki siofor850 to miałam cukry na prawidłowym poziomie i uregulował się okres bo mam PCO i nieregularne miesiączki a po sioforze to wszystko wróciło do normy, ale cóż okazało się że mam niedrożny jeden jajowód. Ze wzg na planowaną ciąże musiałam przejść na insulinę na 2 m-ce przed ni vitro, aby była większa szansa na zajście w ciąże. Jak coś to pytaj służę pomocą w kwestii cukrzycy i problemów z zajściem w ciąże na ile oczywiście będę mogła Ci pomóc. Ja trafiłam na super ginekologa, który w 18 m-cy doprowadził, to tego że teraz jestem w ciąży.
Dziś popołudniu mam wizytę u ginekolożki, ale tylko podglądanko będzie bez usg i pewnie dalsze zwolnienie lekarskie. Ciekawe do którego tygodnia będę musiała brać luteinę. Może wy wiecie, jak długo trzeba ją brać? A może któraś brała całą ciążę?

reklama
Alfa z tego co pamiętam to do 20 tc stale się powinno przyjmować ? Gin Ci na pewno powie ;) Dobrze, że spędziliście czas razem, to jest teraz potrzebne :)

Redusia Ja na letnich wyprzedażach kupiłam:) Myślałam, że właśnie też muszę wziąć większy rozmiar tak ave na urośnięcie i trochę żałuję bo dalej duże i właściwie tylko na brzuchu się trzymają :D ale od czasu do czasu tylko w nich chodzę, a co do legginsów- jedne dostałam, a pozostałe dwie pary to są od chińczyka za 15zł i się super sprawdzają ;)

Lolcia a może na jakiś krem, albo proszek do Twoich rzeczy? plus potówki z przegrzania? Będzie dobrze;)

A mnie prowadzący pozytywnie do uczelni nastawił... Odzyskuję nadzieję, że może jednak dam radę ;)

Do góry