reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Lolcia- Panikara:p jak tak patrzę na Ciebie( a właściwie czytam;) to chyba też będę tak panikowała :D może jakieś naturalne sposoby są na to, żeby złagodzić- jakieś rumianki czy coś takiego? Wdech wydech i będzie dobrze, nie stresaj się aż tak strasznie:)

Dzewelajna o szok:p Ja jak poczułam pierwsze ruchy i byłam pewna, że to właśnie to, to siedziałam i był już jakiś 17albo 18 tc,a wcześniej nie myślałam nawet, że już coś można by było czuć :p Dopiero siostry się zapytałam, czy takie łaskotanie od środka, to są ruchy dzidzi:p Ja to zaczynam mieć panikę w oczach, że jeszcze tylko dwa miesiące i styczeń będzie i niech się dzieje wola nieba :p niby większość już mam ale jeszcze parę rzeczy brakuje i przez to się stresuję niemiłosiernie :p

Marta30 czemu się z rana nie odezwałaś? :p to zaburzenie równowagi w ekosystemie naszym :D

marta87 100lat i zdrowia Twojego i dzidziusia :) Tak póki jeszcze pamiętam ;)

*martusia* ja też chcę tyle ważyć, chociaż i tak narzekać nie mogę, jak na ciążę, mam nadzieję, że będę miała w sobie wystarczająco siły, żeby chudnąć ;)

Miłego dnia;)

reklama
Marta się opuściłaś, bo jak zaczęłam pisać, jeszcze od Ciebie wpisu nie było :p

i właśnie Pam zdrówka, a tarczycy pilnuj, mi dopiero w ciąży zaczęła szwankować... i tak najpierw za wysokie hormony tarczycy, a teraz dolne normy TSH, a hormony wolne poniżej normy :/ Także do lekarza i leczyć ;)

Miłego dnia kobietki ;)

A Kłaczek to ma nas chyba dosyć ;)

kłaczek zalewa i nie ma czasu he he he :-) aczkolwiek przyznam że i ja się już denerwuje bo ile można ! toż to o plemniki trzeba dbać a nie tak zbierać plony co chwila :-D
83 kg....o matko ..... ja chyba tyle ważyłam w 2005 a może i to nie .... najmniejsza moja ostatnia waga to po diecie w 2009 chyba. Wtedy udało mi się schudnąć ze 105 na 88 a teraz tylko można pomarzyć ...
pam zdrówka życzę.
mi choróbsko niby przeszło ale do poniedziałku mam brać antybiotyk. tylko po wczorajszych cmentarzyskach w nocy drugi migdał mnie zaczął boleć ale moze w trakcie kuracji za bardzo to się nie rozwinie.
miłego dnia dziewczynki.

indziorka no jak mogłabym was zawieść i sie nie pojawić z rana:-) Mamy wolne od szkoły wiec pozwolilam se troszke dłuzej pospac a i noc troche zarwana bo mezulek miał wezwanie to troszke dłuzej pospałam.
ewelina ty w twoim stanie to moglas odpuscic te cmentarze, obys znowu sie nie rozchorowała

Cześć dziewczyny:)
Miło mi czytać, że choróbska Wam przechodzą, ale trzeba uważać coby się nie przeziębić w te dni listopadowe.
Dzewelajna cieszę się, że z twoim maleństwem wszystko dobrze. Aż zazdroszczę Ci tych ruchów, mam nadzieję, że i ja za niedługo je poczuję.
Ja wczoraj nie miałam czasu pisać, bo pół dnia jeździłam po cmentarzach a popołudniu mieliśmy gości, byli moja siostra i brat z rodzinami w sumie 11 osób na obiedzie, więc trochę pracy miałam bo po obiadku deser a potem kolacja. Fajnie tak posiedzieć w gronie rodziny, tyle że naszykować jedzonka dla 11 osób to już duży wysiłek dla mnie. Wieczorem padłam jak długa a spałam tak mocno, że już nie pamiętam kiedy tak dobrze spalam.
Dziś znów cmentarze, tyle że na wyjeździe i to z rodziny męża, więc wyjeżdżamy z M. na cały dzień i dziś my się gościmy u teściowej:)
Miłego dnia wszystkim życzę :-)

Lolcia- Panikara:p jak tak patrzę na Ciebie( a właściwie czytam;) to chyba też będę tak panikowała :D może jakieś naturalne sposoby są na to, żeby złagodzić- jakieś rumianki czy coś takiego? Wdech wydech i będzie dobrze, nie stresaj się aż tak strasznie:)

Dzewelajna o szok:p Ja jak poczułam pierwsze ruchy i byłam pewna, że to właśnie to, to siedziałam i był już jakiś 17albo 18 tc,a wcześniej nie myślałam nawet, że już coś można by było czuć :p Dopiero siostry się zapytałam, czy takie łaskotanie od środka, to są ruchy dzidzi:p Ja to zaczynam mieć panikę w oczach, że jeszcze tylko dwa miesiące i styczeń będzie i niech się dzieje wola nieba :p niby większość już mam ale jeszcze parę rzeczy brakuje i przez to się stresuję niemiłosiernie :p

Marta30 czemu się z rana nie odezwałaś? :p to zaburzenie równowagi w ekosystemie naszym :D

marta87 100lat i zdrowia Twojego i dzidziusia :) Tak póki jeszcze pamiętam ;)

*martusia* ja też chcę tyle ważyć, chociaż i tak narzekać nie mogę, jak na ciążę, mam nadzieję, że będę miała w sobie wystarczająco siły, żeby chudnąć ;)

Miłego dnia;)

Hehe to nie jest śmieszne:-Dale masz rację panikarą jestem okropną, najpierw będąc w ciąży jak tylko Jaś był mniej aktywny to już od razu podsłuchiwałam go przez detektor tętna oczywiście na IP też byłam kilka razy na KTG bo wydawało mi się, że jest coś nie tak, a teraz...wszystko co zauważe jest dla mnie niepokojące hehe:-D:tak: No cóż chyba każda z Nas świruje na jakimś punkcie :-D:tak: Miłego dnia ;)))

Martuisa prywatnie to do polskiego moge ale wtedy moj rodzinny nie porzyjmie wynikow... oni od polskich nie chca przyjmowac bo dla nich to nie lekarze bo nie rejestrowani tutaj.... i takie bledne kolo

No ja sie mam z chorobami znowu mnie jakis virus zlapal i dogrywam w lozku z goraczka... ZDROWKA WSZYSTKIM!!!

Pam Ty to jesteś chorowitka, jeszcze teraz ta jesienna okropna pogoda wrr i nie trudno złapać jakiegoś wirusa:wściekła/y: Zdrowiej szybciutko :tak:

Dzewelajna już 14 tydzień...jeszcze chwila i będzie 20, później 30:tak: i będziemy odliczać dni do porodu:tak:a dopiero się staraliście o dzidzię, a już tak ten czas poleciał szybciutko;-) i co już imiona jakieś wymyśliliście ?

no właśnie i ja jestem w szoku .... przeleciały mi te tygodnie nie wiadomo kiedy. tak pstryk i już.... ale teraz będę siadziała w domu na zwolnieniu to może będzie się dłużyć ... oby :happy2:

reklama
Lolcia ja świruję niby też, jak młoda więcej śpi niż kopie:p ale jeszcze nie przestraszyła mnie na tyle, żebym na IP gnała ;) daje sobie jakieś granice i wtedy wiesz kopie za te wszystkie czasy co nie kopała :p Ja też bym nie bagatelizowała, ale tam myślę, czy Ty w ogóle śpisz, jak ciągle się zamartwiasz? ;)

Do góry