reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

helo... zmęczona jestem po tych cmentarzach ...
brzuch mi wywaliło dzisiaj jak cholercia ... normalnie 5 miesiąc
a tak w ogóle to dotarło dzisiaj do mnie i byłam zszokowana, ze to tak leci bo to już połowa 4 miesiąca .... :szok: dajcie spokój ....

no i wcześniej miałąm napisać ale nie byłam pewna .... czyje już ruchy od tygodnia ... wiem, ze powiecie że no way ale jednak.
potwierdziłąm to na usg ... jak czułam "motylki" to i na ekranie groszek się ruszał. Czuje je jak leżę na plecach ... no czasami ale baaardzo rzadko w normalnej pozycji. i przyznaję - boję się co będzie dalej jak będzie większy bo ruchliwy jest łobuz jak nie wiem. w czwartek miałam poprawkę genetycznego i przezierność ok i kość nosowa też. więc na ten moment gra i buczy.

kurcze ... ten czas tak szybko leci... chyba powoli trzeba się zaopatrzyć w pieluchy i te inne pierdoły .... potem będzie zawsze łatwiej ... tak myślę....

reklama
Lolcia mi polozna mowila ze do pol roku pazurki u stopek sie wyksztalcaja i zeby ich nie ruszac. no ale u Ciebie inna sytuacja i dobrze ze poszlas. moj niunio urodzil sie ze szczatkowym paluszkiem u lewej lapki, podwiazano mu w szpitalu i sam odpadl okolo 3 tygodnia zycia i teraz ma tak jakby wiekszego pryszczyka na lapce. ale bylismy u chirurga i kazal przyjsc za rok bo teraz jest dobrze i nic z tym nie zrobi bo prawdopodobnie zniknie samo i bedzie tylko blizna... oby

Ewelinko szybko czujesz groszka :) choc u Ciebie druga ciaza a w drugiej sie czuje wczesniej ale nie myslalam ze az tak szybko! az strach co to bedzie jak zacznie kopac :p

waze dzis 83kg, stracilam od dnia porodu 17kg. ale nie mam czasu zjesc normalnie wiec sie nie dziwie...

buziaki dla Was :)

Martusia ja bym chciala wazyc 83kg:szok: wtedy to by mi nic juz nie robilo:-)
A co do maluszka... szkoda... ale bedzie blizna i nie bedzie widac... bedzie dobrze zobaczysz :)

Dziewelajna... to super ze juz czujesz... ja bym znowu chciala poczuc ale troche jeszcze casu musi minac.

A ja znowu choruje... bola mnie plecy, glowa strasznie, goraczke mam z nosa leci.... jak nie urok to sraczka... jeszcze sie dowiedzialam ze mam nie cos z tarczyca bo wyniki zle ale co to lekarz nie wie i wysyla mnie do endokrynologa a tak kolejka... dostalam termin na za 2 miesiace:no:

Znaleziona na piekielni.pl

Pewna pani, zwyczajna babka z własną działalnością gospodarczą wybrała się do babskiego doktora, żeby ją zbadał, bo coś jej w podwoziu szwankuje i pobolewa. Wybrała się tak dla świętego spokoju, bo była przekonana, że to jakieś przeziębienie (na które od dłuższego czasu brała różne gripexy i inne hot maxy) ciut niżej zaszkodziło jej przy okazji. Doktor zajrzał, głowicą od usg gdzie trzeba pomiział i z uśmiechem rzekł:

- Gratuluję maleństwa, to już 9 tydzień.
Pani zbladła i wyszeptała:
- Ale ja to? Przecież ja byłam pewna, że nie mogę mieć dzieci.
- Tym bardziej gratuluję, ale na jakiej podstawie pani stwierdziła, że nie może mieć dzieci? Były robione jakieś badania? - zainteresował się medyk
- No nie, ale staraliśmy się kiedyś z mężem o dziecko i nic z tego nie wyszło, więc odpuściliśmy.
- Ooo, a jak długo staraliście się państwo? - spytał lekarz, nieświadomy, że zaraz przeżyje straszną chwilę.
- Noo, tak ze dwa miesiące przynajmniej.

Doktor zachował się profesjonalnie i głową o ścianę nie tłukł, nawet prychnięcia z siebie nie wypuścił. Może ktoś się orientuje czy uczą takiego opanowania na jakichś kursach? Bo chętnie się zapiszę.

Lolcia mi polozna mowila ze do pol roku pazurki u stopek sie wyksztalcaja i zeby ich nie ruszac. no ale u Ciebie inna sytuacja i dobrze ze poszlas. moj niunio urodzil sie ze szczatkowym paluszkiem u lewej lapki, podwiazano mu w szpitalu i sam odpadl okolo 3 tygodnia zycia i teraz ma tak jakby wiekszego pryszczyka na lapce. ale bylismy u chirurga i kazal przyjsc za rok bo teraz jest dobrze i nic z tym nie zrobi bo prawdopodobnie zniknie samo i bedzie tylko blizna... oby

Ewelinko szybko czujesz groszka :) choc u Ciebie druga ciaza a w drugiej sie czuje wczesniej ale nie myslalam ze az tak szybko! az strach co to bedzie jak zacznie kopac :p

waze dzis 83kg, stracilam od dnia porodu 17kg. ale nie mam czasu zjesc normalnie wiec sie nie dziwie...

Nom mi chirurg powiedział, że być może Jasiowi też to przejdzie ale wątpię w to że tak samo zniknie...w tej chwili jeden paluszek ma mocno czerwony i spuchnięty ale nie zaropiały, chyba go to nie boli bo nie płacze. Ale i tak masakra, bo strasznie się martwię o te jego paluszki ;(((

Martusia ja bym chciala wazyc 83kg:szok: wtedy to by mi nic juz nie robilo:-)
A co do maluszka... szkoda... ale bedzie blizna i nie bedzie widac... bedzie dobrze zobaczysz :)

Dziewelajna... to super ze juz czujesz... ja bym znowu chciala poczuc ale troche jeszcze casu musi minac.

A ja znowu choruje... bola mnie plecy, glowa strasznie, goraczke mam z nosa leci.... jak nie urok to sraczka... jeszcze sie dowiedzialam ze mam nie cos z tarczyca bo wyniki zle ale co to lekarz nie wie i wysyla mnie do endokrynologa a tak kolejka... dostalam termin na za 2 miesiace:no:

aj no widzisz... ja mialam endokrynologa co miesiac w sumie ale tylko dlatego ze w ciazy bylam. a tak to termin za 2,3 miesiace. no masakra. ale niewyregulowana tarczyca jest straszna, szczegolnie w ciazy.

Nom mi chirurg powiedział, że być może Jasiowi też to przejdzie ale wątpię w to że tak samo zniknie...w tej chwili jeden paluszek ma mocno czerwony i spuchnięty ale nie zaropiały, chyba go to nie boli bo nie płacze. Ale i tak masakra, bo strasznie się martwię o te jego paluszki ;(((

moj niunio tez ma zaczerwienione ale tylko duze. ale chyba dlatego ze spioszki niektore za male sie robia ;). nie martw sie na zapas, dzieci wyrastaja z niektorych przypadlosci.

Martusia - ja mieszkam w Irlandii i tutaj ogolnie nie ma takich terminow... jesli cos jest nie tak to gora 2tygodnie sie czeka... pierwszy raz sie spotkalam z takim czyms... okropne

A co to ten szczątkowy paluszek...?:szok: Bo ja nie wiem...

reklama
Cześć dziewczyny!
Ewelinko ale fajnie ze już brzusio ci urusl i czujesz malenstwo, gratuluje!

Mara ty chudzielcu, 83kg tylko pozazdrościć. Ostatnio tyle wazylam w 2009
Pam zdrowka , ty to sie masz z tymi chorobskami
Klaczek a ty gdzie sie podziewasz? Kolejna formę zalewacie?:-D
Miłego dnia!:-)

Do góry