reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Fasolko 100 lat, spełnienia marzeń, dużo zdrówka, miłości, pieniędzy, pociechy z dzieci i wszystkiego co sobie zapragniesz :tak:;-)
Dzewelajna ja w ciąży też ciągle u lekarza siedziałam, a teraz to najchętniej 24 na dobę siedziałabym u pediatry bo co tylko zauważę wydaje mi się dziwnie niepokojące...:-D np teraz zauważyłam, że jak Młodego rozbieram to on trzęsie szczęką jakby było mu zimno, a w pokoju przecież nie jest zimno...ale robi tak tylko jak go rozbieram do golasa, a dokładniej jak już bodziaka ściągam. Chyba to nic niepokojącego, co? A i jeszcze zauważyłam, że ma takiego ala pryszcza na ramieniu tzn tak bardziej w stronę plecków, jest taki czerwony i lekko zgrubiały...może od proszku cholera go wie...

Mojej tez sie broda trzesie lekarka powiedziała mi ze to dlatego ze szybko sie wychładza ,a ten ala pryszcz na lewym ramieniu to odczyn po szczepionce co w szpitalu dawali na gruzlice i to puchnie i ropiec moze i to jest normalne znaczy ze szczepionka sie przyjeła :tak:

reklama
Fasolko uff dziękuję za odpowiedź :tak:dokładnie na lewym ramieniu tak jak piszesz;) co prawda to nie jest zupełnie na ramieniu tylko tak bardziej w stronę plecków...ale faktycznie wygląda jak po szczepieniu:-D To może jest śmieszne ale ja świruje jak cokolwiek zauważę i z każdą pierdołą leciałabym do lekarza :tak::-D ale to moje pierwsze dziecko także myślę, że przy kolejnym już będzie lepiej :-)

Hejka :)
Witam się i ja. Dziś mam super humor po wczorajszych badaniach:)
Jeszcze raz dziękuję za trzymanie krzciuków i wsparcie z Waszej strony.
Fasolka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń, samych słonecznych dni i wszystkiego tego co się szczęściem zowie.
Indziorka cieszę się, że Twoje badania dobrze wyszły, oby tak do 40 tygodnia ciąży:)
Dzewelajna mam nadzieję, że szybko ci przejdzie to paskudne przeziębienie bo to człowieka umęczy jak nie wiem. Dużo zdrówka życzę Tobie. Sporo schudłaś w tej ciąży.
Redusia Ty też ładnie spadłaś z wagi, stosowałaś jakąś dietę?
A co do mojej wagi to ja od 3 września tak jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży schudłam 4kg, aż diabetol zakazał mi się głodzić a ja jem wszystko co mogę ale często i w miarę małe porcje, pewnie dlatego chudnę. Mam nadzieję, że nie przytyję za dużo bo i tak ważę kosmicznie dużo jak na swój wiek.

Fasolko uff dziękuję za odpowiedź :tak:dokładnie na lewym ramieniu tak jak piszesz;) co prawda to nie jest zupełnie na ramieniu tylko tak bardziej w stronę plecków...ale faktycznie wygląda jak po szczepieniu:-D To może jest śmieszne ale ja świruje jak cokolwiek zauważę i z każdą pierdołą leciałabym do lekarza :tak::-D ale to moje pierwsze dziecko także myślę, że przy kolejnym już będzie lepiej :-)

Moje trzecie a jak zobaczyłam ze ropieje to w panike wpadłam dopiero wrzesnioweczki przypomniały mi ze to tak ma byc, no coz dzieciaki juz nastolatki to mogłam niepamietac no nie:-p :-D

Alfa - ja normalnie jadłam, tylko do słodyczy mnie nie ciągnęło i mniejsze porcję bo większych nie dałam rady. Unikałam fast fudów (choć i tak wpadło kilka razy).
No ale piwko i winko odpadło i chipsy i takie tam śmieci, więc może dlatego :-D

alfa mi z menu nie odpadło nic oprócz używek- odstawienie fajek było najgorsze, od początku ciąży wcinałam ile mogłam, musiałam mieć zajęcie jak nie paliłam :D także też z mojego wyniku się cieszę strasznie a najbardziej z tego, że jeszcze na minusie jestem :D a słodkie to codziennie muszę szamać:D a jeszcze jakieś 11 tyg i będzie po sprawie :D

Zaraz 3 rano, a ja na BB...spać nie mogę.
Bardzo dziękujemy za kciuki:tak: Jasiowe serduszko jest zdrowe, żadnych szmerów ani tej dziurki, zrosła się najwyraźniej:tak: Ale się cieszę ;-):tak:

Witam w środę!
Lolcia mówiłam ze wszystko z serduszkiem będzie dobrze, u mnie Patrycja zdrowa i nic z tytułu tej dziurki sie nie działo poprostu niektóre dzieci tak maja.
Dziś halloween, dziecko mnie wczoraj dorwalo i siedzialam i drazylam dynie , wyszła bardzo fajna. A poza tym przyleciała moja znajoma ze Szwecji wiec wczoraj szykowalam obiadek i znowu pieklam szarlotke i wyszła jeszcze leprza niż za pierwszym razem:-)
Miłego dzionka

reklama
Cześć dziewczyny:)
Jolcia cieszę się, że z Jasiem wszystko dobrze, niech dalej rośnie zdrowo.
Ja wczoraj upiekłam takie rogaliki z mąki razowej jedne z nadzieniem pieczarkowym a drugie z marmoladą wyszły trochę jak ciasto półfrancuskie, są pyszne ciekawe jak kaloryczne ale co tam jutro może przyjedzie mój brat z rodzinką więc muszę czymś ich ugościć. Też myślałam o szarlotce z mąki razowej ale zrobię ją na święta :) Zbieram się na zakupy i ostatnie załatwienia przed długim weekendem.
Miłego dnia życzę :biggrin2:

Do góry