reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ania, Ty sobie wyobraz miny na IP jak spytali o przebieg zdarzenia (zglosilam sie z kopytkiem fioletowo-czarnym i 3 razy wiekszym niz zwykle) i powiedzialam ze chcialam kopnac w d... mojego psa. Zeby nie bylo ze sie znecam nad zwierzakami - piesek mix ON z collie, futra na dupsku tyle ze by obszyl w kozuchy pluton wojska, ja go chcialam spacyfikowac w lazience zeby otworzyc listonoszowi, ktorego Shadow (jak wiekszosc psow z reszta) postrzegal w kategoriach kulinarnych. (Ciekawe, bo wszytkich innych gosci, jesli sie ich wpuszczalo do domu, traktowal jak starych kumpli.) Ciagnelam za obroze i chcialam popchnac od tylu. Dosc ze zaproponowano mi szyne i powtorne zmierzenie sie z psim odwlokiem - generalnie zlamanie w tym miejscu nie kwalifikuje sie do gipsowania, kazali tylko (srodek upalnego lata) w twardych butach chodzic. :-D

U nas testy sa 25 i 10. 10 mam zamowione na ebay, ale to juz na nastepny raz. Dzis dostalam @. :-( Cholernie mi przykro...

reklama
ooo... kłaczku..... lipka .... mi też przykro .... tak liczyłam na ciebie.
kurcze dziewczyny ale nie załamywać się proszę. Następnym razem się uda... zobaczycie.

właśnie zauważyłam jeszcze że spodnie, które ostatnio były już opięte na brzuchu dzisiaj sa luźne .... hmmm....
jutro rano na wagę - jeśli nie spadła to o co kaman ?

Ewelina byłam pierwsza ale edytowałam swoj wpis żeby nie tworzyc za duzo postów. Wczoraj zakonczyłam dzień postem i dzisiaj sie dopisałam.:-)
kłaczek przykro mi kochana:-( smutno mi razem z tobą....nie bede pisala ze nastepnym razem sie uda bo to przeciez wiesz

Kłaczku - przykro mi, ale pomyśl ile starań przed Wami w tym miesiącu!!! :) zazdroszczę...bo u nas niestety przytulanie nie jest za bardzo możliwe...trzymam kciuki za Was!!! :)

Ewelina - zaraz dam kopa w dupsko!!!:) wszystko jest dobrze i będzie dobrze! przecież to normalne,że najpierw chudniemy - mdłości itp. a tylko trzeba się cieszyć,że spodnie luźniejsze:) ja też tak miałam:) a teraz już powoli dobijam do wagi wyjściowej...jeszcze mi brakuje tylko 1kg...ale i tak nie jest źle, bo myślałam,ze jak będę leżeć to kg będą rosły jak szalone, a nie jest tak źle...

dzisiaj w planach mam zrobić naleśniki ze szpinakiem, kurczakiem i mozzarela:) miałam wczoraj,ale okropnie mnie bolała kość łonowa, dzisiaj jest lepiej:)
aa powiedzcie mi, dlaczego najbardziej mnie ona boli w nocy?! przeciez wtedy leżę i tylko kręcę się z boku na bok, a ból jest obrzydliwy:(

Klaczku przykro mi... ale bedzie lepiej uda sie zobaczysz....

Dziewelajna wiez nie panikuj:-) jest dobrze mowie ci ja to czuje :-D

Marta a nie wiem... moglaby bolec po calym dniu chodzenia.... a ty lezysz plasko w lozku ? a w ciagu dnia troche bardzej siedzaco lezysz ? bo moze dziecko uciska bardziej jak lezysz plasko... sproboj lezec w nocy tak samo jak w ciagu dnia moze pomoze....

w ciągu dnia leżę albo na bokach,albo na plecach,ale mam 3 poduchy pod plecami, więc bardziej tak na półleżąco-półsiedząco... jak chodzę więcej to wtdy jest maskara, ale generalnie leżę, jedyne spacer to do wc i kuchni ;) więc kilka kroków, bo mamy małe mieszkanko...w nd mam wizytę to zapytam...a i jeszcze jedno pytanie: wszędzie jest polecane leżenie na lewym boku, ale ja wtedy ledwo oddycham...lepiej mi na prawym więc najwięcej na prawym leżę i śpię...czy może mieć na to wpływ,że mam półpionowo położone serce? i przez to za żyła mnie naciska na lewym boku?

mozliwe.... lez tak zeby tobie bylo wygodniej, ogolnie to z prawym czy lewym bokiem to ma cos wspolnego z naciskiem na tetnice jesli dobrze pamietam ale lez tak zeby tobie bylo wygodnie.... moze sproboj tegej pol-lezacegej pozycji w nocy ? a napewno spytaj na wizycie

mi się wydaje, że w nocy boli cię bardziej bo przy leżeniu na płasko i przekręcaniu się z boku na bok napinają się mocno mięśnie dna miednicy i wg mnie tak samo ma się z boląca kością łonową.
a co do boków leż na którym ty lepiej oddychasz. bo jak tobie kiepsko się oddycha to i bobaskowi chyba też ...

przy zmianie pozycji w nocy spróbuj bardziej na łokciach się przekręcać niż na biodrach ... hmm.. mam nadzieję że wiesz co mam na myśli.

reklama
Kłaczku mówi sie trudno... nie w tym cyklu to w następnym:)
Tym razem nic nie piłam przy Twoim poście, żeby sobie krzywdy ewentualnie nie zrobić. Ale Ty masz kobieto pisanie. Normalnie działa na mnie antystresowo:)

Do góry