reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Spoko, ja mam skromne 4000 smsow do wszystkich sieci miesiecznie, mam nadzieje, ze tym razem do Playa nie robia wyjatku, bo przy rozmowach telefonicznych do Play jest drozej niestety...
Kurde, jak w telefonie przejsc do nastepnej lini????

Biore lyka pepsi i ide spac!

Mleka nadal mam minimum, sciagam sie, ale coraz czesciej zastanawiam sie czy to ma sens?? Zuzka juz cycka nie chwyta, teraz w dodatku nawet nie moge jej go wciskac, bo biore Diosminex, wiec kicha:(

Dobranoc!

Tradycyjnie witam sie w poniedziałek!
Ostatnio sie opierdzielam bo coraz gorzej mi sie wstaje.
Klaczek jak tam nie posypalas sie?
Izachyba wymienilas nas wszystkie chcące zafasolkowac.
No kobietki zmykam robic 2 śniadanie Patrycji i wioze ja do szkoły.
Miłego dzionka:-)

dawno mnie tu nie było, ale czytam Was na bieżąco;)

fajnie,że wróciły nasze mamuśki :) czytałam,że pojawiają się problemy z mamami i teściowymi...powiem Wam,że ja jeszcze jestem w ciąży,ale moja mama już zaczęła przesadzać....na początku nie reagowałam, jak mówiła "to trzeba kupić, to trzeba zrobić, moja wnuczka musi to mieć" itp...ale w pewnym momencie nie dałam rady...powiedziałam jej spokojnie,że to nie jej dziecko tylko nasze i to my będziemy decydować co kupić, co zrobić itp...na początku się wkurzyła, ale potem chyba trochę zrozumiałam:) oczywiście jest bardzo kochana bo kupuje dla małej różne rzeczy, dzięki czemu my nie musimy już - np. wczoraj kupiła komplet pościeli i wkłady, czyli kołderkę i podusię;) ale obrałam taktykę,że to ja decyduję:) aaaa jeszcze się trochę wkurzyła, jak powiedziałam,że sama wykąpię Mała pierwszy raz:p bo u nas w rodzinie wpisała się taka niepisana:p tradycja, ze zawsze moja ciocia wszystkie noworodki kąpie - pielęgniarka - albo moja mama-też pielęgniarka - po raz pierwszy oczywiście;) a ja powiedziałam,że absolutnie no i nie było zadowolenia;)
no dobra nudzęęę....ale dzisiejsza pogoda jest taka smutna,że co tu pisać...?

Też się witam poniedziałkowo.

Kłaczku jak tam ? Kciuki są &&&&&&&
Martuś a jak się czujesz ? A z Mamą podziwiam Twoją twardość :)))
Ewelinka melduj się :-D Wszystko oki ? Już niedługo nasze wizyty - jeszcze 3 dni :tak:

kłaczek - trzymam mocno kciuki!!!! :):):)

redusia - dziękuję, czuję się w miarę ok...tzn. jak więcej chodzę to potem cierpię;) ale ogólnie może być :) pocieszam się,że już coraz bliżej :D

Chciałam napisać witam z rana ale sie pokapowałam, że 12 zaraz :-D Ale mi się pospało.

U mnie dalej bez @, wczoraj miałam jednorazowe beżowe plamienie i myślałam, że to już, a tu nic, czysto, brzuch nie boli, a cycki jak nie moje. Ale tłumacze to sobie castagnusem, że to wszystko co inne w tym cyklu to jego wina, a nie fasolki. Nadal trzymam kciuki za Kłaczka :-)

Tak czytam o tych teściowych i to chyba zawsze tak jest, choć ja jeszcze nie doświadczyłam wtrącania się w sprawy dziecka to mam porównanie z wtrącaniem się w sprawy ślubne.. Ale u mnie to dość specyficzne bo moja przyszła teściowa jest w wieku mojej babci i najbardziej nam truje o ślub kościelny, który wykluczamy ;) Po mojej mamie też widać "wredna teściową" w stosunku do mojego brata i ich dzieciaka, ciągle jej coś nie pasi, a ile dni przepłakała jak się dowiedziała, że mały będzie kąpany w wiaderku (takim specjalnym, tummy tub sie chyba zwie) :-D Trzeba to jakoś przetrwać i szczerze rozmawiać i trzymać się swojego zdania, bo to jednak Wasze dzieci, a nie teściowych.

melduje się melduję .... :-D
dziewczyny kciuki i tak cały czas za was trzymam... zafasolkujcie w końcu noo.....
ja dziś dogorywam w pracy ... spanie mnie bierze południowe...do tego głowa zaczyna boleć.....
ale przynajmniej się dowiedziałam, ze jak tylko znajda kogoś na moje zastępstwo to mam od razu spadać na zwolneinei czy tego chce czy nie :-) więc myśle, ze jeszcze jakieś 2-3 tygodnie popracuje .... oby ...

oj tak usg już niedługo :-D ja mam jeszcze po drodze (w środę) zwykłą wizytę - moze w końcu dostanę skierowania na badania bo zaczynam się już niecierpliwić bo zawsze coś. Jak nie nie potwierdzona ciąża to znowu przeziębienie, teraz znowu z dzisiaj przełożona wizyta na środę bo lekarz gdzieś miał pilny wyjazd. A tak po za tym to śmieję się, ze niedługo będę miała dosyć swojego lekarza bo tak często go widzę.
Od 04.09 widzieliśmy się już 6 razy, w tym 4 USG miałam. teraz w tym tygodniu kolejne 2 wizyty. To będzie 8 wizyt (5 USG). Idealnie wychodzi jedna wizyta na tydzień :-D nieźle ....

dziewuszki moje miłe :-D jeśli tak mogę ....
mam pytanie - znowu powtarzające się ale nie chce mi się wertować w tył .... w którym tygodniu poznałyście płeć ?
bo ja z fabianem dosyć późno bo w 27 tyg. bo wstydzioch był straszny. ciekawe jak to teraz będize

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry