reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Cześć dziewczyny:)
Miłego weekendu życzę :biggrin2:
Dzewelajna dziękuję, że pytasz jak się czuje. dziś to nawet nie tak źle, ale wczoraj to była tragedia. Przespałam pół dnia i resztę przeleżałam bez sił. Nie wiem dlaczego tak mój organizm reaguje. Coś mnie dziwnie szyjka macicy pobolewa jakby coś mnie tam swędziało czy co, sama nie wiem. Dostałam od doktorki antybiotyk na bakterie w moczu i może dlatego takie dziwne uczucie, ale przynajmniej już drugi dzień jak nie mam takich upławów jak miałam. co prawda były białe ale niepokoiły mnie. Pewnie jak pójdę na następną wizytę to będzie leżenie plackiem bo teraz to mam ponad pół dnia przeleżeć i mało chodzić.
A jak Ty/ Wy się czujecie?
Kłaczek trzymam krzciuki za Twoje testowanie

reklama
Kłaczku zrobiłam zakwas żytni i odłożyłam na następny. Ale jakoś mi za wysoko nie wyrósł... A drugi właśnie dochodzi w piecu, ale ten na drożdżach. I robię pieczywo razowe i żytnie. Ten razowy pyszny ostatnio wyszedł.
Mała właśnie szama a ja muszę go wyciągnąć... żebym tylko węgla nie zastała:(
Czy złe samopoczucie po szczepieniu może trwać 5 dni? Bo mała zachowuje się jak nie ona...

Dziewczyny, dzieki! Ja nakrecona jak ruski Wostok, objawow @ brak, ale albo mi stres "bokiem" wychodzi, albo mam pms. Moglabym zabic za sam wyglad.

Ania, im wiecej zytniej maki, tym chleb slabiej wyrasta, jest bardziej gliniaste i szare - taka uroda zyta. Jesli do zytniego zakwasu dasz pol na pol make razowa i biala, obie pszenne, chlebus powinien byc jak zloto. Nim otwarli tu naprawde polska piekarnie, jedlismy wylacznie chleb ktory pieklam w domu. A! I chleb pszenny nalezy dlugo wyrabiac, zeby sie gluten rozkleil, a zyto nie znosi dlugiego wyrabiania.

&&& za Wasze II kreseczki :)

dzis waze niecale 87 kg. zgubilam 14kg, majac cukrzyce ciazowe i tyjac w ciazy 7kg. przynajmniej to jest ok bo czuje po samopoczuciu ze rozhustala mi sie tarczyca... i to nie jest wina nieprzespanych nocy. ech no :(

Dzień dobry w niedziele
Klaczekczekam na twoje dwie kreseczki:-)
Kobietki czy któraś z was ma albo miała kontakt z kims kto ma PCOS? Bo tak sobie mysle ze przy ostatnim usg mój doktorek powiedział że jeden z moich jajników ma strukture drobnokomorkowa czy jakoś tak i sie zastanawiam czy to nie jest to co przeszkadza mi w zajsciu w ciąże. do tego oczywiscie otylosc i gruba warstwa tkanki tłuszczowej na brzuchu co moze prowadzic do zaburzen hormonalnych, zaburzenia gospodarki t
lipidowej tez mam bo trojglicerydy zawsze miałam dużo za duże, itd. Podobo nawet nie znaczna redukcja masy wpływa korzystnie na plodnosc to chyba trzeba sie w końcu na poważnie wziasc za te odchudzanie jak sie chce dzidzi w moim przypadku

U mnie jedna krecha, byc może za wczesnie bo dzis dopiero 12 dpo, ale test o czulości 10 więc powinno chyba być już cokolwiek. Tak że koniec złudzeń ;) Najlepsze to, że wczoraj wieczorem byłam PEWNA, że jednak ciąża bo wylazły mi żyły na piersiach,a nigdy tak nie miałam. I cała noc sniłam o tym, że jestem w ciązy, hah, potęga autosugestii ;)

Czy któraś z Was brała kiedyś luteine na wywołanie i dostała @ w trakcie brania czy to zawsze po odstawieniu dopiero? Bo nie wiem czy całkiem odstawić czy zmniejszyc dawke i powtórzyć test za pare dni i dopiero odstawić..

Nadal trzymam kciuki za Kłaczka :)

Melduje sie o poranku... Kurcze nie dalo spac. No i lipa. Wyjscia sa dwa - albo test slaby i jeszcze nie wypalal (a to jest 25 nie 10, wiec mooozeee...) albo @ sobie przylezie jeszcze dzis lub jutro. 28d.c. dzis, wiec zeby bylo tak jak zwykle bywalo, powinna byc dzis, z drugiej strony ja sie cholernie nakrecam, a juz bywalo ze jak potrzebowalam sobie @ przesunac to ja w ten sposob przesuwalam - po prostu wystarczylo ze nie chcialam zeby przyszla w terminie. Teraz nie chce jej w ogole, wiec moze przyjsc z opoznieniem... Chcialabym juz wiedziec na bank na czym stoje...
Akeake, ostatnio mialam testy 10 i blada druga krecha wyszla i juz w 24d.c.

klaczek dopóki nie ma @ to nadzieja jest i trzymamy &&&&
akeake ja tez nigdy nie miałam ani bolących piersi ani tym bardziej żylastych a w piątek jak się przebierałam to aż minie zamurowało, całe piersi miałam w żyłach grubych , niebieskich, także jak widać na moim przykładzie nie musi to być objaw ciąży. oczywiście za ciebie również &&&&

Dzięki za wsparcie dziewczyny :* Za pare dni zrobie drugi test jeśli nic nie będzie wskazywało na @, ale już nie będę się wkręcać... Zacznie sie nowy cykl to pojde na usg podejrzec jajniki ;)

Marcia, co do pcos to mi tez niby kiedys podejrzewali, ale jakos temat ucichl, jak bylam w ciazy to jeden gin powiedzial ze mam pcosowy obraz jajnika ktoregos, ale po poronieniu juz bylo ok wiec stwierdzil ze to przy ciazy tak mi sie zrobilo, inna ginka znowu stwierdzila od razu ze mam jak jej opowiedzialam o dlugich cyklach i nadmiernym owlosieniu, ale nikt zadnych badan ani nic nie zlecil, a sama temat olalam bo po stracie jakos nie chcialo mi sie tym zadreczac bo wiedzialam ze na kolejna ciaze dlugo nie bede gotwa. A teraz jestem i musze sie wziac za to wszystko. Eh, no nic, a co do kilogramow to prawda ze nawet pare kilo mniej ulatwia zajscie, moja koleżanka tak miala :) Pozostaje porobic badania i wziasc sie za siebie i przeprosic z orbitrekiem :)

Milego dnia!

reklama
dokładnie tak , bo ja oprócz tych złogów tłuszczów na brzuchu i zachwianej gospodarki lipidowej w postaci podwyższonych trójglicerydów to nie mam ani nadmiernego owłosienia , ani napiecia przedmiesiaczkowego, ani jakis strasznie obfitych ii bolesnych miesiączek tylko on mi powiedział ze ten jajnik moze byc przyczyna czesciej przetłuszczajacych sie włosów i wyprysków na twarzy. no to glowe myje co drugi dzien a syfki od czasu do czasu mi wyskakuja, ale nie wygladam jak pryszczata nastolatka. a jak to bylo u tej twojej kolezanki o której wspomniałas?

Do góry