reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Cześć, dziewczyny ja co prawda dopiero zamierzam sie postarać o dzidzie tylko nie wiem jakie mam szanse na poczęcie z moją wagą. Jest tu jakaś mamusia która startowała z wagą 120 kg?? Wiem że to strasznie dużo ale nie mogę schudnąć pomimo dużej dawki ruchu i w miarę zdrowego jedzenia( czasem mam ochotę na coś słodkiego). Mamy zamiar zacząć starania od grudnia ale nie wiem czy coś sie uda;(

szkola13 głowa do góry jak miesiączkujesz regularnie i nie masz innych problemów to waga nie powinna Ci w niczym przeszkodzić. Ile masz wzrostu? Witamy na naszym temacie

reklama
A co do mnie to jednak testy są niezawodne....zaczyna mi się @:-( Więc ten cykl też bezowocny.
Pam ja też miałam objawy ciążowe ( było mi niedobrze, miałam smaki, spałam w dzień, sikałam często i @ spóźnił mi się 5 dni) ale testy były bezlitosne więc myslę że nasz umysł potrafi płatać figle. Ale oczywiście życzę Ci żeby było inaczej

:-) Dziękuje za odp. Tak mam regularnie miesiączki co 26 dni tylko nigdy nie robiłam testów owulacyjnych i tak sie zastanawiam teraz czy jest sens? Wzrostu mam 175 cm. Nie wyglądam tak tragicznie na tą wagę. W ubraniach chodzę 48 czasem 46 więc tu nie ma takiej tragedii ( chyba). Ale i tak się martwię że moge nie mieć dzidzi:-:)-(

Wpadam na chwilke :-)mała wykapana nakarmiona i usypia :-D my walczymy z cycem tz wieksza czesc dnia spedzamy na karmieniu ale cos sie rusza i mleczka coraz wiecej :tak:aczkolwiek butelka w szpitalu dokarmiana była bo w pierwszej dobie cukier miała za niski a ja cycuchy puste i musieli jej mieszanke dac ja w domu w ciagu dnia raz dwa razy dziennie tez butelke daje bo ssak mały głodny ale staram sie aby tylko na cycu byc:tak:,ja obolała jak diabli bo mnie nie nacieli tylko pekłam i centralnie przez srodek do samego odbytu prawie poszło:wściekła/y: generalnie był to moj najgorszy z porodow:no: :no: wymazałam go z pamieci:-p:cool2: teraz najwazniejsza mała i zeby dupsko bolec przestało:zawstydzona/y::-p....

Wpadam na chwilke :-)mała wykapana nakarmiona i usypia :-D my walczymy z cycem tz wieksza czesc dnia spedzamy na karmieniu ale cos sie rusza i mleczka coraz wiecej :tak:aczkolwiek butelka w szpitalu dokarmiana była bo w pierwszej dobie cukier miała za niski a ja cycuchy puste i musieli jej mieszanke dac ja w domu w ciagu dnia raz dwa razy dziennie tez butelke daje bo ssak mały głodny ale staram sie aby tylko na cycu byc:tak:,ja obolała jak diabli bo mnie nie nacieli tylko pekłam i centralnie przez srodek do samego odbytu prawie poszło:wściekła/y: generalnie był to moj najgorszy z porodow:no: :no: wymazałam go z pamieci:-p:cool2: teraz najwazniejsza mała i zeby dupsko bolec przestało:zawstydzona/y::-p....

Przykro mi że tak cierpisz, na pewno musi boleć, znam to z własnego doświadczenia. Powodzenia w karmieniu i napędzaniu laktacji

:-) Dziękuje za odp. Tak mam regularnie miesiączki co 26 dni tylko nigdy nie robiłam testów owulacyjnych i tak sie zastanawiam teraz czy jest sens? Wzrostu mam 175 cm. Nie wyglądam tak tragicznie na tą wagę. W ubraniach chodzę 48 czasem 46 więc tu nie ma takiej tragedii ( chyba). Ale i tak się martwię że moge nie mieć dzidzi:-:)-(

Nie możesz mieć takiego nastawienia bo stres i pesymizm na pewno ci nie pomogą. Nie masz żadnych podstaw żeby twierdzić ze ci się nie uda. Testy owulacyjne są na prawdę przydatne i warto je kupować. Jak się martwisz czy masz owulację to kup se testy i porób tak dla własnej ciekawości a jak coś będzie nie tak zawsze możesz to skonsultować z lekarzem. Możesz równiez monitorować swój cykl na stronie OvuFriend - zwiększ szanse na zajście w ciążę jest bardzo fajna sama się wdrażam i zaczęłam dodatkowo mierzyć temperaturę.
Także głowa do góry, pozytywne myślenie i zacznij dbać o siebie, oczywiście łykaj kwas foliowy , to podstawa.

Pam, to poniedzialku to Ty jajo zniesiesz!
Czesc, szkola! TAk jak ja to widze... Jesli masz normalny regularny cykl to zaciazenie nie powinno byc problemem, ale z taka waga na starcie bedziesz sie czula bardzo niekomfortowo w ciazy. Piszesz, ze mimo zdrowego trybu zycia nie mozesz schudnac... Probowalas konsultacji z dietetykiem? Jestes pewna ze w tym trybie postepowania powinnas schudnac? Jesli tak, sprawdz tarczyce, cukier itd. Otylosc prosta ma charakter matematyczny - jesli spalasz wiecej niz dostarczasz, MUSISZ schudnac. No, chyba ze "grzeszysz"... Moj problem to slodkie - potrafie kilka dni pociagnac kulturalnie na jarzynkach i chudym miesku, po czym wcinam paczke Delicji, a to gorsze niz regularne podzeranie bo organizm przestawiony jarzynkami na "tryb oszczednosciowy", jak dostanie taki prezent to go zaraz skrupulatnie lokuje tu i tam na nastepna "czarna godzine". NIee.. No rozmiar masz bardzo fajny, faktycznie musisz nie wygladac na te wage. Z testami owu dalabym sobie spokoj, po prostu wlaczylabym seksik bez zabezpieczen i korzystala w wolnosci, czerpiac radosc z bliskosci z partnerem i nie myslac o zboznym trudzie prokreacji, calej "inzynierii" i staraniach - daj szanse przyrodzie.

Karol chodzi po domu i strzela gilami do celu. Ma konkretny katar. Jak mi powtorzy noc taka jak ostatnia, to faktyczie chyba go nadam poczta, albo wsadze w porcie na jakis statek. Rajmund ma teraz 4 dzienne zmiany, pasuje zeby sie wyspal, wiec nocne rozkosze z mlodym sa wylacznie do mojego uzytku.

Marcia, ja bym na razie odpuscila cala inzynierie - mloda, zdrowa kobieta, z regularnymi cyklami... Spokojnie moze zajsc w ciaze po prostu kochajac sie z partnerem bez ograniczen i bez nacisku jaki generuja wszelkie testy, pomiary temperatury itp. Bo to TE dni, MUSIMY DZIS itd. Mysle ze warto po prostu korzystac z seksu bez ograniczen, cieszyc sie soba, a JAKBY po pol roku powiedzmy, jeszcze nic nie bylo, to siegnac po testy.

Ostatnia edycja:
Wiesz kłaczek to nie jest tak że ja kocham się z mężem bo tak test pokazuje. Mamy ochotę na sex to nie otwieram wykresu i nie sprawdzam czy można czy nie ale wydaje mi się że jak mogę sobie dodatkowo pomóc w ustaleniu tych najlepszych dni to nie ma w tym nic złego.

Ja bym chciala nosci rozmiar 46 :szok: ja jestem od ciebie wyzsza bo mam az 180cm i waze 110kg i nosze spodnie rozmiar 16... a to jest 46 i czasem mi sie juz tylek nie miesci... i musze miec 18 :zawstydzona/y: a bluzki czy koszulki to nosze XXL albo wlasnie 20:zawstydzona/y: tylek mam jako taki ale brzuch mi sie juz wielki robi :zawstydzona/y: porazka....

a ja sama nie wiem co mi jest dzisaj... jakies plamienie brazowe mialam przed godzina i juz nie ma... glowa mnie boli jak cholera i zasypiam na kanapie... dupnie

reklama
NIe, nie, marcia, ani mi to nawet do glowy nie przyszlo! Dosc by to glupie bylo, ale jak sie leci na testach, to wlacza sie taki tryb ze teraz koniecznie trzeba bo to sa TE dni. Wlacza sie presja, a ona nie sluzy.

Do góry