reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzewalajna, Ty chwalipieto! :-D Spodnie 48/50 to i ja nosze, tylko ja kurdupel jestem. Znaczy sie niewywrotna.
Alfa, co narzekasz? Masz wieksze zderzaki z przodu, a my ciezsze zawieszenie - nie wiem co lepsze. :-D
Indziorka, niestety lufa nieskalibrowana i ma duzy rozrzut. Niemniej jednak jak kichnie to trzeba leciec zobaczyc w co trafil bo mu gluty leca na odleglosc.:-D Poza tym ze je sobie rozmazuje, oblizuje i w ogole dosc obscenicznie sie zachowuje. Dzis w miare spokojny - je ladnie, bawi sie, nawet nie parudzi specjalnie. Z nosa wycieka to oddycha mu sie w miare dobrze.
Lolcia, w Uk patrza na wielkosc i wiek rozwojowy dziecka. Przy Karolu z moich obliczen termin mi wychodzil na 13, wedlug poloznej na 16, a jak zrobili scan, zmienili wpis w karcie na 12. Patrza na to podczas pierwszego scanu. Ja bym sie chyba nie dala - niech monitoruja ciaze, do 21 niby niedaleko, ale dlaczego ma sie maluch wczesniej rodzic? Kiedys, kiedy nie bylo scanu, za porod w terminie uwazalo sie rozwiazanie 10 dni przed do 14 dni po dacie obliczonej na podstawie ostatniej @. No, nie wiem co robili jak kobitka miala 2 @ w roku, ale tak to kiedys dzialalo. W tej chwili jest mozliwosc monitorowania ciazy nawet przez codzienne KTG, ja bym sie prula ze nie chce rodzic na sile, ale to moje zdanie oczywiscie. Moja prawda nie musi byc najmojsza.

Ostatnia edycja:
reklama
kłaczek Powiem Ci, że dla mnie zbawienna jest ta woda morska... nie mam dzięki temu problemów z pozbyciem się wydzieliny :) tylko dla dziecka nie wiem jak to stosować, bo ciśnienie konkretne ma :D i Apap plus spray na gardziołko i jakoś powoli zaczęła się choroba wycofywać :)

Cześć, no więc niedziela minęła oczywiście szybko i jutro trzeba iść do pracy:( Ale zaopatrzyłam się w kwas foliowy tak żeby brać już od poniedziałku a i kupiłam testy i zobaczymy. Co prawda bardziej z ciekawości ale zobaczymy. A z tymi rozmiarami ubrań jest na prawdę różnie bo np dzisiaj kupiłam spodnie 50 a bluzkę xl i było dobre więc rozmiary są naprawdę dziwne. Ja hormony mam ok , cukier na czczo mam 50 po jedzeniu 80/89/90 to różnie w jakich godzinach mi robiono. Mam tylko cytologie do powtórzenia bo w maju jak robiłam miałam zapalenie jakieś i dostałam leki. A tak to ok. Dziękuję za rady:)
Trzymam kciuki za mamuśki które czekają na szczęśliwe rozwiązanie i za te o czekają na tą wymarzoną fasolkę:)
Kłaczek twój synuś dobry jest z tym celowaniem:laugh2:

Szkola, jak zaczynasz starania, to kwas foliowy powinnas brac juz. Zaleca sie branie na 3 miesiace przed zajsciem w ciaze. Po zajsciu to juz mniej wazne - chodzi o to zeby on byl w Twoim organizmie od pierwszych chwil zycia maluszka.
Karol ma z katarem swoista jazde bo wytarcie kinola traktuje jak obraze osobista. W ogole jemu cos kolo buzi zrobic (poza myciem buzi bo to lubi) to wojna i dramat. Pokutuje pewnie 8 miesiecy ciaglego dlubania przy oku - zakraplania, zapuszczania zelami, przemywania, masowania itd. Teraz jak chce sprawdzic czy mu zeby nie ida to po prostu pozwalam sie gryzc w palec i macam dziasla, nos wycieram zwijajac pieluche tetrowa w pompon i "pudrujac" ryjaka tym klebem materialu bo inaczej maly nie pozwoli sie tknac. Przeszedl z tym okiem swoje. Zapomni, ale poki co nie chce potegowac urazu.

No to klaczek gratuluje kreatywności w opiece nad Karolkiem:-)
A tym czasem u mnie zimno ze bede chyba musiała w piecu rozpalić albo przynajmniej w kominku. Spokojnej nocy kobietki .

Czesc laski

robilam test wyszedl pozytywnie poszlam do szpitala sie spytac, zrobili mi beta bylo 85.... ale lekarz zrobil usg i powedzial ze ta @ co byla to nie byla @ tylko poronienie bo nie ma nic... i powedzial tez ze owulke powinnam miec ale moze sie przesunac wiec mam dalej brac kwas foliowy , wrocic za dwa dni na bete i probowac dalej....

Pam przykro mi bardzo , trzymam kciuki za owulke, trzymaj sie!
Ja za to krwawie jak zazynane prosie, czuje sie fatalnie zaraz zawioze córkę do szkoły i sie poloze bo tak mnie nawala brzuch:no:
Miłego dnia

oo... pam... przykro mi bardzo ale pamiętaj, ze natura sama wie co dobre i silne i lepiej teraz niż później. Miłych dalszych staranek.

a mnie muuullliiiiii........ bleeeee.....
wzięłam jak zawsze płatki z mlekiem do pracy ale jak tylko o tym pomyślę to aż brrr.....

no i jak zawsze - łaaaaa..... spać mi się chce.... :crazy:

najchętniej jakby było w środe wszystko ok to bym wzięła już zwolnienie bo padam ....

ale wstrzymam się jeszcze trochę. poczekam ewentualnie jak będzie wszystko ok do kolejnej wizyty i tak 2-3 tyg chyba posiedzę w domu. co prawda nie odpocznę bo siedząc w domu tak się nie da ale zawsze bardziej komfortowo będe się czuć i w wolnej chwili walnę się na wyrko.

ehhh.. pomarudziłam wam z rańca trochę....

no lolcia jak tam .... bo martusia chyba jeszcze tu z nami trochę posiedzisz co ?

dzisiaj rano jeszcze zauważyłam mega rozstępy aż fioletowe na piersiach wrrr.... co za polityka a to dopiero początek ...... pięknie no po prostu pięknie

Marcia, u nas juz kominek szalal - jednej nocy bylo -6.
Pam, to sie zdarza. Teraz, kiedy mamy testy i o ciazy dowiadujemy sie czasem jeszcze przed terminem @, wiemy ze bylysmy w ciazy. Nasze babki mialy lzej - ot, spoznila sie @, ale w koncu jest. Czasem ciaza sie nie zagniezdza - tzw. biochemiczna - przykro mi, ale tez zwroc uwage ze nie jest to zadna anomalia, to nie jest patologia, to jest normalne. Kwas foliowy koniecznie i walczmy dalej.
Dzewalajna, ujme to tak: SAMA TEGO CHCIALAS! A po cichu wspolczuje - nie ma to jak zmula caly dzien.
Indziorka, nie wyobrazam sobie wpuszczania czegokolwiek do Karolowego nosa. Ale by byla wojna! To ja juz wole mu te gile wycierac delikatnie, udajac ze sie bawimy.

reklama
Dzieki dziewczyny

kłaczku wiem ze tak sie zdarza.... jest mi przykro ale podejrzewalam ze cos moglo byc nie tak przez te krwawienie... no coz... boli ale swiat sie na tym nie konczy.... moze na czerwiec sie uda moze na lipiec... nadzieje trzeba miec :)

Lolcia to chyba rodzi juz co ? :-D

Do góry