reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Jestem po wizycie bo byłam na 9. Z dzidzią wszystko ok, serduszko bije, przezierność karkowa 1,4 :) według USG to 13 tydzień i 6 dzień :) i na 55% dziewczynka :) ogólnie czuję że to dziewczynka ale nie chcę się nastawiać na nią żebym potem nie była rozczarowana. Brązowe plamienia prawdopodobnie od infekcji, dostałam receptę na globulki za 60 zł i mam nadzieję że pomogą. Potem wrzucę zdjęcie maluszka :)
BPD: 28,5 mm
FL: 15,1 mm
AC: 89,5 mm
Przez te pomiary powyżej termin porodu waha się między 13 a 19 marca :p

Witam wszystkie kobietki:)
Dziewczyny gratulacje!!!Ależ długie Wasze dzidzie w porównaniu z naszą 51cm:)
Ostatnio mało się udzielam, ale jakoś czasu brak i jakiś wstręt do lapka mam odkąd mała w domku.
Dziś miałyśmy ciężką noc, bo wychodzi na to, że mała nie toleruje mleka, na które zmieniliśmy za radą położnej. No i M pojechał po to, które było na początku.
Cyce nadal nie chcą współpracować, coś tam się nazbiera, ale mało i rzadko więc mój żal jest coraz większy, że nie mogę wykarmić mojego małego ssaka...
Pogoda też dziś mało spacerowa więc pewnie dzień w domku spędzimy.
Pozdrawiam gorąco i do przeczytania później.
P.S. Kłaczku ja po prostu jak Ciebie czytam, to endorfiny mi skaczą:)

Jakie dawałaś jej mleko i jakie dajesz teraz?? Ściągasz się laktatorem? Im więcej Lenka będzie ssać tym więcej będzie mleka. Niestety moja Zuzka tego nie rozumiała i teraz w ogóle nie chce piersi, więc ściągam mleko laktatorem.

Dziewczyny mam shizy... od tygodnia kreci mi sie w glowie, wyczulilo mnie na zapachy odzucilo od fajek i... strasznie mi niedobrze..... dzis rano to wogole mama zrobila twarog ze szczypiorkiem i rzodkiewkami... jak sie zucilam to zjadlam caly nikomu nie zostawilam... patrzyli sie na mnie jak na dziwaka...

albo mi mozg plata figle albo mimo mojego skapego okresu jestem w ciazy.... dobrze ze biore kwas foliowy od miesiaca juz... eh porazka totalna =/ glupie cialo....

Fasolka35, Krakowniaka12 gratuluję super pięknych dzieciaków, niech rosną duże i zdrowo :)
Patrycja2810 super, że Twoja mała tak piękne się rozwija, spokojnych kolejnych miesięcy.
Ja dziś byłam u gina bo skończyły mi się leki oczywiście było podglądanko moja dzidzia ma 11 mm :biggrin2: jest umiejscowiona prawidłowo teraz czekam na bicie serduszka, usłyszę go dopiero za 1,5 tygodnia, już się nie mogę doczekać. Mam zdjęcie mojego małego szkraba:) super uczucie.
Życzę wszystkim forowiczkom udanego i miłego weekendu :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Pam_x_pam, nie schizuj, tylko jak masz watpliwosci to siknij na testa. Kwas foliowy i tak powinnas brac jak bierzesz pod uwage starania o dziecko, bo w zasadzie powinno sie go brac na 3 miechy przed poczeciem - najwazniejszy jest na samym poczatku ciazy wlasnie. Zdarza sie, ze kobiety maja krwawienia w terminie @ mimo ze sa w ciazy, z drugiej strony nie wykluczone ze sie nastawilas psychicznie i "wgrywasz sobie" podswiadomie objawy. Test powinien wyjasnic sprawe, nie ma co sie schizowac.

My jedziemy na luzie, a mnie sie wlacza chciejstwo... Mam nadzieje ze najblizsza @ nie przyjdzie.

Bede sikac w poniedzialek bo teraz nie mam jak jestem u rodzicow..... jesli nie to owulke mam w poniedzialek i mam nadzieje ze sie uda :)

Kłaczku trzymam kciuki :)

reklama
Cześć, dziewczyny ja co prawda dopiero zamierzam sie postarać o dzidzie tylko nie wiem jakie mam szanse na poczęcie z moją wagą. Jest tu jakaś mamusia która startowała z wagą 120 kg?? Wiem że to strasznie dużo ale nie mogę schudnąć pomimo dużej dawki ruchu i w miarę zdrowego jedzenia( czasem mam ochotę na coś słodkiego). Mamy zamiar zacząć starania od grudnia ale nie wiem czy coś sie uda;(

Do góry