reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

No więc jestem Drogie Panie :tak::-D

Byłam dziś u mojego wspaniałego doktorka:tak::-) i...no w zasadzie nic:-D;-) prócz tego, że Jaś waży ok 2.9kg więc nadal malusi, moje łożysko jest już dojrzałe (chyba na tyle żeby w końcu urodzić:-D), szyjka nadal nie zgładzona i trzyma ;-) dostałam też skierowanie do szpitala:-D po wizycie zadzwoniłam do swojej pani położnej i powiedziała mi że jutro mam przyjechać z torbą i skierowaniem na KTG i lekarz podejmie decyzje co dalej, czy już jutro mnie zatrzymają w szpitalu czy może zrobią tylko KTG i karzą przyjechać w poniedziałek no więc zobaczymy...ja tam wolałabym ten poniedziałek, bo liczę na to że może w jutro albo w niedzielę samo się rozkręci;-):tak: Także moje Panie w przyszłym tygodniu już na pewno poznam swojego synusia :-D Dżizuus czym dłużej czekam tym bardziej boję się bólu :baffled: a miałam nie panikować, ale chyba jak zacznie boleć to zacznę płakać haha:tak::-D

reklama
jesli twoja położna to spoko babka to zagadaj z nią może niech zrobi ci porządny masaż szyjki. Moja siostra tak zrobiła. cykała się cykała aż w końcu poszła do swojej położnej bo akurat miała dyżur (leżała na patologii już tydzień po terminie). Ta ją tak wymasowała że zaraz jej wody odeszły i zaczęła się akcja.

położne mają swoje sposoby ....

Dzewalajna, ja mialam puste jajo - poronilam w 12 tygodniu bo tu wczesniej nie robia scanu niz po 12 - ciaza utrzymala sie do 12. Objawy byly w porzadku, wszystko normalnie, rzygalam jeszcze pare dni po poronieniu. Spokojnie - w PL na szczescie scan robia wczesnie i jak cos to od razu wiadomo o co chodzi. NIE MASZ PUSTEGO JAJA!!
*martusia*, jesli masz w sobie odrobine poczucia przyzwoitosci to tak wlasnie zrobisz. Przeciez nie podwazysz autorytetu lekarskiego, nie osmielisz sie nie miec czynnosci skurczowych w terminie!

kajtek1.jpg

Witajcie:-) Chciałam się pochwalić moim syneczkiem, przyszedł na świat 8.09 o godz. 18:07, dostał 10 pkt., waga 3750g i 56 cm wzrostu:-)

11 wrzesnia o godz 7.20 przyszła na swiat sn nasza coreczka PATRYCJA z waga 3360 i 57 cm:-) :-)

Zobacz załącznik 499443

Zobacz załącznik 499448

Witajcie:-) Chciałam się pochwalić moim syneczkiem, przyszedł na świat 8.09 o godz. 18:07, dostał 10 pkt., waga 3750g i 56 cm wzrostu:-)

Jejkuu śliczne macie te maluszki ;* Gratulacje dziewczyny !!! :tak: No to teraz kolej na mnie i Martusię :tak:
Booże czy ja się w końcu doczekam ?:szok:

reklama
Lolcia, nie histeryzuj! Bedzie bolalo bo ma bolec i juz. Tylko ze ten bol akurat jest tworczy, pozytywny i swiadczy o tym, ze dzieje sie jak ma sie dziac. Spokojnie. No i placz nic tu nie pomoze.
Fasolka! Janiepierdykam, niezla dzidzia! Gratuluje!
No, prosze... Krakowianka tez. Piekny chlopak! Cos ladne dzieci sie rodza w tym roku. Gratulacje!

Do góry