reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ale oczywiście imię Pola mojemu się tez nie podoba :-D także w przyszłości będziemy mieć problem :-D śmiałam się, że jak w razie czego urodzi się dziewczynka to nie pytam go o zdanie i od razu nazywamy ją Pola, a on że nie Pola tylko Wiktoria i masz Ci babo placek:-D także też jestem zdania, że imiona to ciężki temat :tak::-D

Ojj Ty uważaj z tym strojeniem tego swojego przystojniaka, bo później nie opędzi się od panienek hehe a teraz to już w zerówce chłopcy ganiają za dziewczynkami i dziewczynki za chłopcami :-D;-)

reklama
Totka z tym stowarzyszeniem nie jest taki głupi pomysł, bo jednak dla kobiety szczególnie w ciąży i to na początku wszystko jest bardziej dołujące, a do tego niech Ci lekarz wywali z hasłami, że ciąży nie donosisz podając powody bez żadnej innej podstawy niż to, że Twoja waga jest taka a nie inna... O ile się nie mylę to tak na prawdę jest karalna, ja bym się naprawdę załamała gdyby nie wsparcie mojego S. Owszem mają obowiązek nas poinformować o ewentualnych konsekwencjach, ale w sposób rzetelny i poparty jakimiś dowodami, a nie najeżdżać od razu na kobietę, chociaż jej wyniki są w normie, z dzieckiem wszystko w porządku:eek: Także trzeba się poważnie nad tym zastanowić ;-)

Ok ja spadam na pociąg jakiś na mieszkanie ;-) Już się nie mogę doczekać, już jutro wraca mój :) miesiąc to zdecydowanie za długo na rozłąkę dla mnie :-D i Dzidzia też już tęskni, bo strasznie się rzuca po brzuchu jak rozmawiamy przez telefon:-D

Trzymajcie się Kobietki, mam nadzieję, że jak następnym razem zaglądnę to niektóre z Was już się pochwalą nowymi członkami rodzinki, a z resztą będzie wszystko dobrze :)

Do napisania;-)

Lolcia91 jak dotąd to pracuję od 20 roku życia bez przerwy czyli 19 lat, tak więc uznałam, że wreszcie czas poleniuchować. Pracę mam stresującą, u nas 2 dziewczyny poroniły i mówiły że to ma związek z naszą szefową tak więc ja wole nie ryzykować i poleniuchować. A że muszę mierzyć cukier 1. na czczo, 2. godz po śniadaniu, 3.przed obiadem, 4. godz. po obiedzie, 5. przed kolacją i o 21 i o 3-j rano tak więc wolę dbać o to co jem i pichcę zdrowe obiadki :) coby mi cukier nie szalał.

jeśli podoba mu się imię Jaś to umówcie się, ze on wybiera imię dla chłopaka a ty dla dziewczyny pewnie i tak wybierze Jaś więc spoko a ty będziesz miała wolną rękę .... zresztą - przyzwyczai się. po pewnym czasie każdy facet mięknie. To my tylko potrafimy być takie uparte i cały czas dążyć do obranego przez siebie celu.
faceci to jak osiołki - wystarczy przystawić im marchewkę i już pójdzie tam gdzie ty chcesz. tylko niektórzy od razu załapują a niektórym potrzeba na to czasu.

marta - ja znając mnie i twoją sytuacje to po niedzieli byłabym już u lekarza po tabletki na wywołanie okresu. tylko najpierw zbadaj sobie może jeszcze bete .....

u mnie kilka dni po spodziewanej @ na teście wychodził cień cienia drugiej kreski więc może na twoich testach nie ma takiej opcji cień cienia i jeszcze nie widać :rofl2: fajnie by było.

Ostatnia edycja:
Alfa to napisz nam co dobrego, zdrowego i dietetycznego pichcisz, bo ja już nie mam pomysłów na zdrowe obiadki. A poza tym mimo ze nie mam cukrzycy chętnie bym pobyla na takiej diecie cukrzycowej

zastanawia mnie jeszcze jedno wracając do schizowania - alfa tak samo jak ja byłaś na usg w 5tyg i 5 dniu u ciebie pęcherzyk lekarz powiedział a u mnie trzon macicy z przestrzenią bezechową o śr 0,32 mm.... co to kur...ma byc
alfa u ciebie jaka średnica pęcherzyka ?

reklama
Lolcia, oczywiscie ze 2 kraniki i u nas nie da sie z tym nic zrobic bez gruntownych przerobek calego systemu. Bo u nas jest ciepla woda na baniak w sypialni i schodzi grawitacyjnie a zimna idzie pod cisnieniem, tak ze jak sie zalozy ten "smoczek" laczacy krany, to cisnienie zimnej wody, cofa ciepla do baniaka. No i nie ma regulacji temperatury - na Elizabeth ustawialam ja na piecu i bylo, a tu lypa. Zmywanie rano to doswiadczenie metafizyczne.
Dzewalajna, Fabian nie bedzie jedynakiem, tylko Starszym Bratem - to bardzo wazna rola dla chlopca. No, roznica wieku spora, faktycznie rowiesnicy to nie beda, ale zlapia kontakt jak dorosna. Tez chcialam jedno po drugim - nie udalo sie.
Totka, lekarze dla pacjentow, to prawda, ale im sie w dupach poprzewracalo. W UK jest przeginka w druga strone. Tu nauczyciel, ktory zalecil uczniowi wiecej ruchu a mniej kompa bo dzieciakowi "misiek" rosl, omal z pracy nie wylecial. Jesli ktos mi powie ze jestem gruba, moge go oskarzyc o dyskryminacje. Ta ostroznosc skutkuje absurdami. Np. w szkolach pojawiaja sie wszy - rzecz normalna, od czasu do czasu sie trafi - dzieci dostaja wowczas karteczki dla rodzicow z informacja ze w szkole pojawil sie problem. ok. Jesli w grupue znajdzie sie choc jedno dziecko, ktorego rodzice maja to w d... (a zdarzaja sie, oni tu chyba czesciej sie perfumuja niz myja), to problem jest do usranej smierci bo nikt dziecka z wszawica do domu nie odesle. Bo to by byla ingerencja w prywatnosc. Tak ze prywatnosc na wysokim poziomie, ale wszy spoleczne.
Co nie zmienia faktu, ze jak zadzwonie do councilu ze od sasiada smrod dolatuje jakis, to mu inspekcje przysla do domku.
USG maja rozne. W tym samym szpitalu mialam ich kilka na roznych aparatach - jedne takie ze ekran duzy i obraz zyleta, inne ze ledwie sie dopatrzylam o co chodzi.

Ja dzis kalafiorka na parze... Rajmund ziemniaczki i panierowane pieczarki.

Do góry