reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Mnie z kolei boli w okolicy lędźwiowej, wielki ból sprawia mi przewrócenie się podczas snu na drugi bok, minimalny ruch i budzi mnie ból. W ciągu dnia też daje sie we znaki, nawet gdy siedzę w bezruchu. Gin powiedział, że to ucisk macicy, no ale ta przecież na chwilę obecną powinna podnieść się do góry i przestać uciskać. Nadal wstaję w nocy bardzo często do toalety, w ciągu dnia również.
Dzisiaj zaliczyłam godzinny spacer po lesie, dotleniłam trochę organizm i naszego bąbelka, bo miasto strasznie zanieczyszczone mamy. Po powrocie czułam się jak na bańce - świeże powietrze po długim okresie jego braku tak na mnie działa :-D Zauważyłam, że zmniejszył mi się apetyt, może to sprawa ciepełka, które napłynęło:)Mam nadzieję, że dołączając ruch na świeżym powietrzu plus tą ewentualną bieżnię i rowerek, może uda mi się chwilowo zatrzymać przyrost wagi:confused: A może coś zbiję jakimś cudem...

reklama
wikasik jestes moim guru co do tycia:) tez bym ta chciała..... ja mam 4,5kg na plusie, ale jestem dużo bliżej niż Ty. Jest o tyle lepiej że już wieczorem nie męczą mnie mdłości i mogę sobie odpuścić późną kolację tzn. zjeść ją o wiele wcześniej.
W ogóle się pochwalę lw poniedziałek dowiedziałam się że w brzuszku mieszka córcia:)
a ruchy też czułam bardzo wcześnie koło 17-18 tygodnia tylko że były tak słabe i nieregularne że nie miałam pewności czy to w ogóle dzidzi baraszkuje czy jelita:)

a ja na bóle plecków polecam proste ćwiczenia na tej ogromnej piłce... ja po ciężkim dniu siadam na taką piłkę, trochę kręce tyłkiem:) trochę się ponaciągam i po kilku minutach naprawdę jest różnica:tak:

Dzieki Emnaai, choc wolalabym byc guru od chudniecia lub nietycia :p
Na szczescie na kregoslup nie moge narzekac. Ale za to tydzien bylam chora i jak w koncu poczulam sie lepiej, to zaczal mnie bolec zab :( Jeszcze pare godzin zostalo mi do wizyty u dentysty, bo niestety w weekend nie bylo szans. Dzis zrestza tez mnie wepchneli ze wzgledu na dzidziusia. Plusem jest ponad pol kilo w dol :p Ale nie polecam tej metody. Kontrola kg jak najbardziej, ale ich utrata nie powinna byc naszym priorytetem!

Czy jak siedzicie powiedzmy z godzine to macie wrażenie jak wstajecie, że krocze zostaje Wam na krześle??
W/g USG zaczął mi się dzisiaj 18 tydzień:) Czyżby to już 5 miesiąc:D

Niestety nadal nie czuję ruchów, hallo dzidziolku!!

Ostatnia edycja:
Czy jak siedzicie powiedzmy z godzine to macie wrażenie jak wstajecie, że krocze zostaje Wam na krześle??
W/g USG zaczął mi się dzisiaj 18 tydzień:) Czyżby to już 5 miesiąc:D

Niestety nadal nie czuję ruchów, hallo dzidziolku!!

masz na samym dole super suwaczek który ci pokazuje miesiące., ja też z niego korzystam. według niego 5mc zaczniesz w 17t6d
ja pierwsze ruchy poczułam w 18t1d a kopniaki w 19t6d

reklama
masz na samym dole super suwaczek który ci pokazuje miesiące., ja też z niego korzystam. według niego 5mc zaczniesz w 17t6d
ja pierwsze ruchy poczułam w 18t1d a kopniaki w 19t6d

Coś mi tam jeździ, ale ze względu na to, że mam tam pare kg więcej zganiam to na jelita, nie wiem jak powinnam wyczuć czy to już ruchy?

Suwaczki z lilypie i babygaga pamiętam jak miałam jakieś 16 lat i grałam w taką grę Grzenda i tam zachodzi sie wirtualnie w ciążę;) Dzięki, że piszesz, że zobaczę szybciej na babygaga 5 miesiąc hehe

A kopiaki to jak to jest, przykładasz rękę i czujesz jak Cię kopie?;> Hehehe;p

Jeszcze chciałabym wstawić ten obrazek co są napisane trymestry ciąży, ale raczej już mi się nie zmieści;p

Do góry