reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Jaka tu dzisiaj cisza :szok::szok: hallo jesteście ? ;-)

Pogoda dziś okropna, nic tylko w domu siedzieć...jesień zbliża się wielkimi krokami.
Wczoraj wieczorem dopadł mnie jakiś zły humor, pokłóciłam się z A i w ogóle wszystko wydawało mi się takie bezsensu i do bani :no: Humory jak bym przed okresem była :szok::wściekła/y:

Lolcia, jestesmy. U nas tez pogoda taka, ze tylko stryczka szukac. Bylismy z malym na play group, Rajmund ma dzis na nocna zmiane to nas zawiozl, a wrocilismy autobusem bo chwilowo przestalo padac. Jest paskudnie, zimno, jesiennie. Maly sie nudzi bez mozliwosci posiedzenia w ogrodzie, marudzi, porykuje. Teraz spi. Masakra - ja sie tu wsciekne w zimie, jak sie nie bedzie dalo wyjsc z domu.

Cześć dziewczyny:)
Super że są takie fora jak to. Już myślałam, że jestem najgrubszą mama przynajmniej lekarze tak mnie nastawili. Jestem na początku ciąży długo wyczekiwanej bo to dopiero początek 6 tygodnia. Moja waga dziś to 107kg. Bałam się, że jak utyję jeszcze to się trudno będzie ruszać, ale jak was podczytuję to większości udało się nawet schudnąć będąc w ciąży.
Mam pytanie czy któraś z Was miała dietę cukrzycową? Bo ja jestem cukrzykiem od niedawna biorę insulinę i właśnie teraz udało mi się zajść w ciąże. Co jecie żeby zdrowo się odżywić a cukry nie szalały?
Pozdrawiam wszystkie koleżanki :):):)

kłaczku a Ty już długo mieszkasz w UK? Z tego co pamiętam, bo zeszłą zimę też byłam jeszcze w UK to nie było najgorzej, może z dwa razy spadł śnieg, który po kilku godzinach się roztopił i została jedynie chlapa :-D parę minut śniegu, a korki na ulicach wtedy się zrobiły jak nie wiem co hehe. Mroźnie też chyba troszkę było, bo pamiętam że kurtkę sobie grubą kupiłam, bo zamarzałam jak szłam rano na busa do pracy. Choć nie zmienia to faktu, że tam pogoda zawsze jest cieplejsza niż tu w PL, gdyby nie te deszcze to było by całkiem spoko ;)

Eh nie wiem czemu ale robię się taka marudna jak stara baba, wszystko mnie wkurza, czuję się wielka jak słonica nie mogę się normalnie ubrać, ciągle dresy i dresy i ewentualnie leginsy, ogarnia mnie senność i mega zmęczenie choć w zasadzie nic nie robię co by mnie męczyło:eek: Najchętniej nie wychodziłabym z domu i z nikim się nie spotykała :no: jak taka stara prukfa :no::crazy: Oszalejeee !!!! Narzekam, nie?:wściekła/y::-( Wybaczycie...?

Cześć dziewczyny:)Super że są takie fora jak to. Już myślałam, że jestem najgrubszą mama przynajmniej lekarze tak mnie nastawili. Jestem na początku ciąży długo wyczekiwanej bo to dopiero początek 6 tygodnia. Moja waga dziś to 107kg. Bałam się, że jak utyję jeszcze to się trudno będzie ruszać, ale jak was podczytuję to większości udało się nawet schudnąć będąc w ciąży. Mam pytanie czy któraś z Was miała dietę cukrzycową? Bo ja jestem cukrzykiem od niedawna biorę insulinę i właśnie teraz udało mi się zajść w ciąże. Co jecie żeby zdrowo się odżywić a cukry nie szalały?Pozdrawiam wszystkie koleżanki :):):)
to wazymy tyle samo... Z tym ze ja sie staram o fasolke. pisalas na majowkach2013?? super dziewczyny

Super że są takie fora jak to. Już myślałam, że jestem najgrubszą mama przynajmniej lekarze tak mnie nastawili. Jestem na początku ciąży długo wyczekiwanej bo to dopiero początek 6 tygodnia. Moja waga dziś to 107kg. Bałam się, że jak utyję jeszcze to się trudno będzie ruszać, ale jak was podczytuję to większości udało się nawet schudnąć będąc w ciąży.
Mam pytanie czy któraś z Was miała dietę cukrzycową? Bo ja jestem cukrzykiem od niedawna biorę insulinę i właśnie teraz udało mi się zajść w ciąże. Co jecie żeby zdrowo się odżywić a cukry nie szalały?

Hmm no coś Ty na pewno nie jesteś najgrubszą przyszłą mamą :-D O ilę się nie mylę to na cukrzycowej dietce jest *martusia* i właśnie wcale dużo Ona nie przytyła od początku (no chyba, że mylę fakty ale chyba nie:-D) Ja dobiłam do 112kg ;| niestety...choć żadnej przykrej uwagi o swojej wadze nie słyszałam, no prócz tego że "warunki do USG są niezbyt dobre..." no ale taka jest prawda:zawstydzona/y: zobaczymy jeszcze jak będzie podczas porodu, mam nadzieje też, że nikt nie będzie mnie tam szykanował ze względu na wagę :tak: Dbaj o siebie i fasolkę, no i musi być dobrze :tak::tak::tak:

pam_x_pam jeszcze tam nie pisałam zaczęłam czytać forum bo lekarze mnie straszą, że jestem za gruba i że mogę nie donosić ciąży itp. to moja pierwsza ciąża a swoje lata już mam więc zależy mi żeby zrobić wszystko coby donosić szczęśliwie to dzieciątko.
Długo się już starasz o dzidzię? ja ponad 3 lata

lolcia to super że nie trafiłaś na co niektórych lekarzy takich jak ja (bo nie wszyscy) ale zdarzają się komentarze np. "ależ pani otyła" no nie jest to miłe. Wiem jaka jestem i po co to tak komentować. Cóż wśród lekarzy też ludzie i ludziska

reklama

wejdz tutaj https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cukrzyca-ciazowa-i-zycie-po-niej-21291/, poczytaj :) tylko pytanie mam: czy Ty masz cukrzyce ciazowa czy normalna? bo to dwie rozne sprawy. ja bylam krotko na tej diecie ale moge cos podpowiedziec jesli oczywiscie bede wiedziala :).

Do góry