reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

cześć dziewczynki,
dziecaczki cudne, ładnie rosną i ładnie jedzą :-)

w niedzielę zaliczyłam nawet dwa spacery a nie jeden :-D

własnie byłam na kolejnym upuszczeniu krwi i po wyniki z piątkowego betahcg

no i miałam 2096 mIU/ml

na wydruczku nie mam niestety norm ale wg internetowej stronki bhcg wychodzi że to od miesiączki 5-6 tydz. no i wszystko pasuje. Tylko to usg jakieś lipne może doktorek w przychodni ma.

same zerknijcie :
ygodnie licząc od ostatniej miesiączki
Poziom beta-HCG ( mIU/ml )
3
5 – 50​
4​
3 – 426
5
19 – 7.340​
6​
1.080 – 56.500​

reklama
Witam poniedziałkowo:-) ja dalej w dwupaku:wściekła/y: mam serdecznie dosc skurczy prawie zero ,nic nie moge w domu zrobic bo mam mega bole kregosłupa i jakies zawroty głowy ....generalnie doła mam i ryczec mi sie chce coz taki dzien do du...py.......
Zazdroszcze dziewczynki ze macie dzieciaczki juz przy sobie i jak czytam ile maja tygodni czy miesiecy to w szoku jestem jak to szybko leci:tak:.....

Dzewelajna - łoł ale wypasiona ta Twoja Beta, gratuluję i nie puszczam kciukasów na 2 betkę :tak:
Fasolko - ale lipa, męczysz się a rozpakowania ani widu ani słychu, uparta Córcia Wam rośnie, przytulam i też kciukuję za szybki jednopak. ;-)

fasolka35 trzymaj się jakoś myśl tylko o tym że już niedługo, lada dzien i ty bedziesz tulić swego dzieciaczka.
dzewelajna to super że beta rośnie, u mnie jeszcze @ nie ma. Zobaczymy co to bedzie jak jutro nie dostanę to w środę zrobię test

Dzewalajna, bardzo ladnie!

Ja dzis zombie. Mlody jak zrobil cyrk przed polnoca, tak potem co chwila budzil sie z rykiem. Obstawiam dolne dwojki. Teraz on dosypia, a ja porozkladalam pranie i mam chwile luzu. Pogoda sie spascila, d... bedzie a nie wyprawa na jezyny. Wrr...

marcia30 no właśnie jutro będę wiedziała czy rośnie.
kłaczek a u nas słoneczko wypaśnie :-) możemy się zamienić bo ja za jeżynami nie przepadam :-) za to jakbyś miała jakies tam malinki jakiś cudem jeszcze to owszem bardzo chętnie :-)

tymczasem mam fazę na śliwki .... jem i jem i jem.
na szczęście własne (z rodziców sadu)

fasolka rycz, marudź i dołuj się teraz ile wlezie :) Masz do tego absolutne prawo bo koniec ciąży to gorsze niż hmm..nie, zdecydowanie nie ma nic gorszego! Najważniejsze, że zaraz minie i będzie zupełnie nowe otwarcie ;) I caaały ten syf psychiczno-fizyczny z końca ciąży nagle znika i ma się wrażenie, że wcale go nie było :) Z resztą masz doświadczenie i wiesz, że to przejściowe :) Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie :)

Lolcia, plamy nie zeszły, zrobiły się trochę ciemniejsze i już chyba zostaną na zawsze. Póki co nie widzę nowych. Ale konsultację z genetykiem i tak będziemy mieli.

reklama
Do góry