reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

lolcia, mi czop zaczał odchodzić chyba w 37tc, jak miałam już rozwarcie, a reszta krwistego w dzień porodu. tak myślę że na ip trzeba jechać właśnie jak krew i te sprawy....

rzadko tu wpadam, ale zauważyłam że tak jestem olewana ....... :(
Nie martw się, ja też tak myślę, ale to chyba dlatego, że wchodzimy rzadko i już nie jesteśmy w temacie. Mamy już inne tematy hehe...

Ciekawe kiedy Zuza wykaże zainteresowanie czymś innym niż jedzenie także zazdroszczę grzechotki:D

Co do becikowego:
położna środowiskowa na podstawie karty ciąży też może wypisać takie zaświadczenie o pozostawaniu pod opieką ginekologa od 10 tyg ciąży.
od chyba 2013 becikowe nie jest wypłacane przy jakiś tam wysokich zarobkach, ale nie pamiętam jak wysokich...

Dzisiaj, po 3 tygodniach uzupełniam pamiętnik.. Opis 18 sierpnia, czyli dnia porodu zajął mi 8 stron A5...
A w ogóle Zuza skończyła wczoraj 3 tygodnie. Nie mogę się doczekać aż świadomie zacznie się do mnie uśmiechać:D

Przeszliśmy na Bebiko, na razie nie widzę różnicy w robieniu kupki, a jedziemy na nim od rana, ale fakt, że nie spina się... Kupiłabym Bebiko Comfort, ale nie ma w Tesco;/

A Iga ma już 2 miesiące... Powiem Wam, że czas leci jak już jest dziecko....

Załączniki

• DSCN2967.jpg
    DSCN2967.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 59
  • DSCN2974.jpg
    DSCN2974.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 60
  • DSCN2980.jpg
    DSCN2980.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 62
  • DSCN2982.jpg
    DSCN2982.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
reklama
nadalka nie marudź, pamiętam, że miałam Ci napisać o Bebiko. Otóż wciąga mój to Bebiko jak dziki, kupy bez zmian, ani w kolorze ani w częstotliwości. Nie ma kolek ani innych sensacji. A oszczędność jest - kilogram Bebiko to średnio 42 zł, Bebilon jest ok. 8 - 10 zł droższy, zależy od sklepu. Trochę trudniej się tylko rozpuszcza, trzeba więcej namachać się butelką :)

No i zamówiłam smoczki TT 3+ średni przepływ. Zobaczymy czy pociągnie, na tym 0+ wolnym to mu oczy z orbit wychodziły hehe..dlatego dalej jedziemy na butelce babyOno, ale za mała się robi, ma pojemność tylko 120ml.

właśnie zrobiłam z Młodym 4km maszerując po bulwarze w Gdyni, tam i z powrotem jak omotana, ale mam teraz gwarancję, że Boro będzie spać dłużej niż zwykle :)

December, Nadalka, ile waży Boro i Iga??

Tak się zastanawiam, bo Zuzka potrafi na raz wypić 150 ml, ale to chyba dlatego, że ma apetyt dwumiesięcznego dziecka...

Za to ja z cyca w ciągu 6 godzin potrafię sobie wycisnąć laktatorem... 10 ml:D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a ile tak opakowań mleka zużywacie w ciągu miesiąca (i od razu jaki to jest łącznie koszt?)?

December a co z tymi plamami na ciele Boryska, zeszły?

Booożee ja też chce już być mamą ;((( !!!!

Zużyłam już chyba 1,400 kg Nana i może ze 150 gram Bebiko, czyli w ciągu 3 tygodni wydałam na mleka jakieś 70 zł, ale wynika to z faktu, że kupiona była puszka, która się nie opłacała w stosunku do pudełka, ale nie ja ją kupowałam, więc nikt tego nie sprawdzał. Powiedziałam puszka i kupili mi w puszce;p

no my właśnie poczyniliśmy obliczenia. Jedna miarka to średnio 5g. JEdno karmienie to 4x5g= 20g. Dziennie młody dostaje jakieś 120 - 140g. No i łatwo policzyć, jedno opakowanie Bebiko to 350g, kosztuje 14zł. Średnio 30zł tygodniowo zatem...

Borsa to chyba lepiej ubierać niż żywić heheh

reklama
Witam się po wyjechanym weekendzie.

Nadalko - piękna Twoja córcia i taka fajowa, cud miód :)))

Ale idzie pieniążków na te mieszanki, do tego pewnie pieluszki ze 150 zł i mamy fortunę :))

Ainhoa
- ale córcia rośnie, jakie fajowe minki robi :)

Fasolko - rozpakowana ?

Ostatnia edycja:
Do góry