reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

lolcia, mi czop zaczał odchodzić chyba w 37tc, jak miałam już rozwarcie, a reszta krwistego w dzień porodu. tak myślę że na ip trzeba jechać właśnie jak krew i te sprawy....

rzadko tu wpadam, ale zauważyłam że tak jestem olewana ....... :(
Nie martw się, ja też tak myślę, ale to chyba dlatego, że wchodzimy rzadko i już nie jesteśmy w temacie. Mamy już inne tematy hehe...

Ciekawe kiedy Zuza wykaże zainteresowanie czymś innym niż jedzenie także zazdroszczę grzechotki:D

Co do becikowego:
położna środowiskowa na podstawie karty ciąży też może wypisać takie zaświadczenie o pozostawaniu pod opieką ginekologa od 10 tyg ciąży.
od chyba 2013 becikowe nie jest wypłacane przy jakiś tam wysokich zarobkach, ale nie pamiętam jak wysokich...

Dzisiaj, po 3 tygodniach uzupełniam pamiętnik.. Opis 18 sierpnia, czyli dnia porodu zajął mi 8 stron A5...
A w ogóle Zuza skończyła wczoraj 3 tygodnie. Nie mogę się doczekać aż świadomie zacznie się do mnie uśmiechać:D

Przeszliśmy na Bebiko, na razie nie widzę różnicy w robieniu kupki, a jedziemy na nim od rana, ale fakt, że nie spina się... Kupiłabym Bebiko Comfort, ale nie ma w Tesco;/

A Iga ma już 2 miesiące... Powiem Wam, że czas leci jak już jest dziecko....

Załączniki

• DSCN2967.jpg
    DSCN2967.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 55
  • DSCN2974.jpg
    DSCN2974.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 57
  • DSCN2980.jpg
    DSCN2980.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 55
  • DSCN2982.jpg
    DSCN2982.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
reklama
nadalka nie marudź, pamiętam, że miałam Ci napisać o Bebiko. Otóż wciąga mój to Bebiko jak dziki, kupy bez zmian, ani w kolorze ani w częstotliwości. Nie ma kolek ani innych sensacji. A oszczędność jest - kilogram Bebiko to średnio 42 zł, Bebilon jest ok. 8 - 10 zł droższy, zależy od sklepu. Trochę trudniej się tylko rozpuszcza, trzeba więcej namachać się butelką :)

No i zamówiłam smoczki TT 3+ średni przepływ. Zobaczymy czy pociągnie, na tym 0+ wolnym to mu oczy z orbit wychodziły hehe..dlatego dalej jedziemy na butelce babyOno, ale za mała się robi, ma pojemność tylko 120ml.

właśnie zrobiłam z Młodym 4km maszerując po bulwarze w Gdyni, tam i z powrotem jak omotana, ale mam teraz gwarancję, że Boro będzie spać dłużej niż zwykle :)

December, Nadalka, ile waży Boro i Iga??

Tak się zastanawiam, bo Zuzka potrafi na raz wypić 150 ml, ale to chyba dlatego, że ma apetyt dwumiesięcznego dziecka...

Za to ja z cyca w ciągu 6 godzin potrafię sobie wycisnąć laktatorem... 10 ml:D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a ile tak opakowań mleka zużywacie w ciągu miesiąca (i od razu jaki to jest łącznie koszt?)?

December a co z tymi plamami na ciele Boryska, zeszły?

Booożee ja też chce już być mamą ;((( !!!!

Zużyłam już chyba 1,400 kg Nana i może ze 150 gram Bebiko, czyli w ciągu 3 tygodni wydałam na mleka jakieś 70 zł, ale wynika to z faktu, że kupiona była puszka, która się nie opłacała w stosunku do pudełka, ale nie ja ją kupowałam, więc nikt tego nie sprawdzał. Powiedziałam puszka i kupili mi w puszce;p

no my właśnie poczyniliśmy obliczenia. Jedna miarka to średnio 5g. JEdno karmienie to 4x5g= 20g. Dziennie młody dostaje jakieś 120 - 140g. No i łatwo policzyć, jedno opakowanie Bebiko to 350g, kosztuje 14zł. Średnio 30zł tygodniowo zatem...

Borsa to chyba lepiej ubierać niż żywić heheh

reklama
Witam się po wyjechanym weekendzie.

Nadalko - piękna Twoja córcia i taka fajowa, cud miód :)))

Ale idzie pieniążków na te mieszanki, do tego pewnie pieluszki ze 150 zł i mamy fortunę :))

Ainhoa
- ale córcia rośnie, jakie fajowe minki robi :)

Fasolko - rozpakowana ?

Ostatnia edycja:
Do góry