reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Cześć dziewczyny ;))

Eh dziś cały dzień bez odpoczynku, najpierw zakupy z mamą, później na urodzinach sąsiada byłam i w zasadzie dopiero przed chwilą wróciłam a już mnie tak krzyż łupie że masakra no i oczywiście nadal nic ;D Jaś się kręci i wypina, nóżki mi pod żebra wpycha i dobrze mu tam hehe

Fasolka trzymam za Was kciuki ;) (jak czop odchodzi to trzeba na IP jechać z tego co pamiętam...)

Kłaczku a powiedz mi jak to jest z obywatelstwem dla dziecia jak się jest w UK, bo to chyba nie jest tak że jak się urodzi to od razu dostaje obywatelstwo angielskie itd...? Coś słyszałam choć nie wiem czy to prawda, że dziecko dostaje paszport który jest tymczasowy (nie pamiętam na ile) a później trzeba się się starać po jakimś tam czasie o rezydenta i później ewentualnie obywatelstwo...? że tak z bomby że tak powiem to nie ma, że się tam rodzi i od razu dostaje obywatelstwo... Nie wiem być może pisze teraz głupoty:tak: ale ktoś właśnie tak mi opowiadał, Ty na pewno wiesz najlepiej jak to jest...:tak:

Ej dziewczyny a jak to u nas w PL jest z tym becikowym...? Kiedy, gdzie i co się składa?;O

reklama
ja przytyłam już ok 7kg więc liczyłam się z nadwagą aczkolwiek liczę że po urodzeniu wszystko się unormuje, puki co odstawiłam całkowicie cukier jem więcej warzyw i w zasadzie to chyba liczę na cud z figurą:-)

ja przytyłam już ok 7kg więc liczyłam się z nadwagą aczkolwiek liczę że po urodzeniu wszystko się unormuje, puki co odstawiłam całkowicie cukier jem więcej warzyw i w zasadzie to chyba liczę na cud z figurą:-)

W którym tc jestes? I z jaka waga zaczynalas? 7 kg to jeszcze znosnie nie przejmuj sie dasz rade:-)

w takim razie ja pierwsza witam się niedzielnie.
pogoda zapowiada się wyśmienicie to jakiś spacerek trzeba będzie zaliczyć.

jak tam u was ? jakieś rozpakowanko ?

Lolcia, dziecko urodzone w UK nie ma "z automatu" brytyjskiego paszportu. Jesli rodzice przebywaja w UK dluzej niz 5 lat, moga sie o taki starac i zwykle dostaja. W naszym ukladzie jest tak, ze musimy wystapic do polskiego konsulatu o wyrobienie paszportu dla Karola i dostaniemy dokument wazny na 5 lat. Od wrzesnia na 5, bo wczesniej wydawali paszport wazny rok. Innym wyjsciem jest wykorzystanie przepisu mowiacego ze obywatel RP urodzony poza granicami kraju ma prawo do powrotu na podstawie aktu urodzenia (ale tepy przepis, glowa mala!) i pojechac do PL z Karolem, tam umiejscowic jego akt urodzenia w stosownym USC i uzyskac PESEL, po czym wyrobic mu dowod osobisty lub paszport w PL.

Rownież witam sie Niedzielnie .
Wyspalam sie dzisiaj jak nigdy..dopiero wstalam a raczej leze jeszcze w łóżku a pogoda owszem zachęca do spacerów i u mnie.
Miłej niedzieli! :-)

Aaa to i ja się witam niedzielnie ;-):tak:

kłaczku dzięki za info :tak:

Noo dziewczyny i u mnie pogoda zapowiada się super, co prawda zjadłam śniadanie i jeszcze zalegam w wyrze ale czas najwyższy wstać, ogarnąć się i może jakiś spacer :tak: Miłej niedzieli ;-)

lolcia ja z zaświadczeniem od lekarza powędrowałam do MOPSu w Sopocie - i już dostałam, po mniej wiecej 1,5 miesiąca. Musiałam mieć nr konta i akt urodzenia dziecka. A że nie jesteśmy małżeństwem to jeszcze tam jakieś inne pierdółki wypełniałam, ale to generalnie bułka z masłem. W guglach znajdziesz wszystko na pewno :)

reklama
Cześć dziewczyny ;))

Eh dziś cały dzień bez odpoczynku, najpierw zakupy z mamą, później na urodzinach sąsiada byłam i w zasadzie dopiero przed chwilą wróciłam a już mnie tak krzyż łupie że masakra no i oczywiście nadal nic ;D Jaś się kręci i wypina, nóżki mi pod żebra wpycha i dobrze mu tam hehe

Fasolka trzymam za Was kciuki ;) (jak czop odchodzi to trzeba na IP jechać z tego co pamiętam...)

Kłaczku a powiedz mi jak to jest z obywatelstwem dla dziecia jak się jest w UK, bo to chyba nie jest tak że jak się urodzi to od razu dostaje obywatelstwo angielskie itd...? Coś słyszałam choć nie wiem czy to prawda, że dziecko dostaje paszport który jest tymczasowy (nie pamiętam na ile) a później trzeba się się starać po jakimś tam czasie o rezydenta i później ewentualnie obywatelstwo...? że tak z bomby że tak powiem to nie ma, że się tam rodzi i od razu dostaje obywatelstwo... Nie wiem być może pisze teraz głupoty:tak: ale ktoś właśnie tak mi opowiadał, Ty na pewno wiesz najlepiej jak to jest...:tak:

Ej dziewczyny a jak to u nas w PL jest z tym becikowym...? Kiedy, gdzie i co się składa?;O

Czop moze odejsc na 2 tyg przed porodem i na ip nie trzeba jesli wody odejda to tak trzeba jechac..... co do becikowego to nie wiem jeszcze jak co i gdzie...

Mnie dalej brzusio łapie co jakis czas ,kregosłup napier...... ala jak diabli ale pozatym cisza :baffled: nerwowa dzis jestem jak diabli:wściekła/y:,roboty troche w domu mam ale sił zero ...

Miłej niedzieli:-)

Do góry