reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Aniu na pewno cudowne uczucie mieć Lenkę już w ramionach a tym bardziej w domu :happy2: gratulacje jeszcze raz, obyście zdrowe były:tak:

Mi gin od samego początku mówiła, żeby brać witaminki... i biorąc pod uwagę wyniki stwierdziła, że prenatal jest ok, czyli jednak chyba zawsze najlepiej się poradzić lekarza, na temat przesytu witaminą A nic nie wspominała... ogólnie to mnie sie wydaje, że dziecko od samego początku z nas wyciąga... to akurat mogę powiedzieć po badaniach biochemicznych, które miałam robione :-D

reklama
Witam czwartkowo ;P

Czesc Czesc:)
Ja tak szybko. Melduję, że jesteśmy z Lenką już w domu. 3160g i 51cm mojego szczęścia śpi smacznie w łóżeczku. Jak się trochę ogarnę to zdam relacje. Buziam

Ogarnij się i czekamy na relacje ;)) Buziaki dla Lenki :tak: a i jeszcze raz gratulacje:tak:

gratulacje aniu :-D

wiem, ze nie powinnam ale martwię się czy przestrzeń bezechowa to nie jest np. puste jajo płodowe albo wg wikipedii jakiś tętniak, krwiak ....

Dzewelajna Ty do następnej wizyty nam ześwirujesz kobieto ! :tak: Nie czytaj tych wszystkich zbędnych info w necie, wyluzuj i czekaj do następnej wizyty i bądź DOBREJ MYŚLI !!!! Co ma być to będzie, choć oczywiście innego założenia niż to że będzie wsio ok nie ma :tak:

ewelinka ja jak bylam na pierwszej wizycie na drugi dzien od zrobienia testu to lekarz stwierdzil ze to o 4tydz. ale po normalnym badaniu nic nie czul i kazal przyjsc za tydzien na usg. wiec poszlam na to usg za tydzien, zrobil usg dopochwowe i uwidzial tam. Powiedzial ze to bardzo wczesna ciaza no ale jest. na karteczccemi napisal ze w jamie macicy widoczny pecherzyk ciazowy, GS 15mm-5tydz(+-) 7dni.

potem jeszcze robil ze 2 razy usg dowcipne a teraz juz normalne na brzuszkowe.

niemartw sie wszystko bedzie dobrze kochana.

ja kwas foliowy ralam odkad test zrobilam a witaminki od 2 miesiaca bralam, ale lekarz nie kazal tylko zaproponowal zemoge sobie zakupic jakies witaminki. wiec od tamtej chwili kupujemy falvit mama ok 25zl za 30szt.

mnie tam on psuje nic mi nie jest po nim, wkoncu to witaminy :-)

a tutaj wklejam mój brzusio i autostrade 28tydz+2dni.

Załączniki

• IMAG0431.jpg
    IMAG0431.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 89
  • IMAG0437.jpg
    IMAG0437.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 101
  • IMAG0449.jpg
    IMAG0449.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 93
ale śliczny brzusio okrąglutki :-)

a ja tak czy inaczej sie martwię bo nawet mi nie napisał pęcherzyk ciążowy tylko przestrzeń bezechowa....

głupia mogłam się go bardziej podpytać albo porozmawiać ale i tak chociaż tyle bo jak on powiedział, ze baaardzo wczesna ciąża to ja palnęłam że albo znowu źle się rozwija. On powiedział, zę niekoniecznie a dla własnego spokoju mam zrobić betę.
Boję się tej bety jak nie wiem bo po niej wszystko się wyjaśni.

Poza tym powiedział, ze to 3-4 tydz. ale jak to może być 3-4 tydz. jeśli jakby liczył od ostatniej miesiączki to 3-4 tydz. już dawno był bo @ była 26.07 a jeśli by liczył wiek zarodka to w 3-4 tyg zarodek już jest spory.

Albo rzeczywiście zaszłam pod koniec cyklu już po owulacji albo po prostu nie chciał mnie stresować i denerwować i chce to sprawdzić następnym razem.

Dużo myśli krąży po mojej głowie, dużo prób wyjaśnienia ale i dużo czarnych myśli. Staram sie zapomnieć i cieszyć się fasolką ale wieczorem jest najgorzej bo najwięcej myśli się narzuca. Bo jak cieszyć się z fasolki skoro na usg nawet zarodka nie było widać ani pęcherzyka płodowego tylko jakaś piep.... przestrzeń bezechowa.

Wytrwam wiem o tym ale za dużo pytań mi sie nasuwa i za dużo jak dla mnie w tym niejasności.

Wiem, ze nie zawsze jest wszystko książkowo ale mogłoby być cholercia.

Jutro ide na pierwsze kłucie.

Madzialenka, no, to jest brzuchol! Tu nie ma watpliwosci - albo to ciaza, albo polknelas pilke. Piekny bebolek!
Dzewalajna, nie panikuj, po prostu czekaj. Panika i tak nic nie zmieni przeciez! Jak jest dobrze, to sie martwisz niepotrzebnie, jak cos jest nie tak, to zamartwianie sie i tak nic nie zmieni, wiec po cholere? Zakladamy ze jest dobrze, ok? I tego sie trzymajmy.

Aniu - gratuluję , piękna Lenka, taka drobniutka, trzymajcie się zdrowo i dajcie znać :tak:
Madzialenko - ale Ty masz fajny brzusio i bardzo ładnie wyglądasz :-)

Dzewelajna
- wiem, że się martwisz, ale powiem szczerze, że trzeba czekać i nic innego nie pozostaje, będzie dobrze i wiem że to trudne, ale postaraj się nie rozbierać wszystkiego na czynniki pierwsze, już jest fasolka i rośnie i tego się trzymamy. Zobaczymy jak beta, choć przewiduję, że będzie ładnie rosła ( bo nie ilość, a przyrost ma znaczenie) po niej też da się obliczyć który to tydzień, choć pamiętaj, że na wynikach bety piszą o tyg. po zapłodnieniu, a nie od OM. Ja trzymam za Was kciuki, rozumiem schizy, ale może zajmij się czymś żeby nie myśleć i niech Ci mąż pozwala tylko do nas tu zaglądać, a inne strony zablokować:tak:;-)

ja to wszystko doskonale wiem i rozumiem ale samie wiecie to jakoś tak automatycznie do głowy przychodzi.

teraz sobie wymyśliłam moją dzewelajnopedie :rofl2:-
przestrzeń bezechowa w trzonie macicy - przestrzeń w pęcherzyku płodowym zwana zarodkiem, bezechowość występuje we wczesnych okresach ciąży i oznacza brak bicia serca. Jest to normalny stan do 8 tyg ciąży.

dzewelajna , ale chyba lekarz liczy ciążę od 1 dnia @ ?????? na razie się nie spotkałam żeby liczyli od zapłodnienia.

aaaaaa w końcu waga się ruszyła -1kg :)

reklama
no właśnie tak powinien ale swoich obliczeń mi nie mówił tylko to co wg usg widział, że wygląda na 3-4 tydz.

powedzenia w dalszym gubieniu wagi :-)

Do góry