reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

kłaczek to ja patrzę dzisiaj nawet podobne menu mamy ..fasolka szparagowa itd.
dzewelajna gratuluję potwierdzenia ciąży i myśl pozytywnie:tak: Wiem że to trudno i pewnie sama bym schizowala dokładnie tak samo ale pomyśl że tym razem musi być dobrze. poza tym ja mam tyłozgięcie macicy ale powiem ci ze kiedyś lekarz mi to powiedział i nic konkretnego z tego w moim przypadku nie wynikało i nie wynika. A dlaczego pytasz coś ci lekarz nagadał?

reklama
kłaczek stwierdziłam jak już robić, to przynajmniej dziecię sprawdzę, czy żadnej krzywdy nie zrobiłam, np czy serduszko ok itp itd, jeśli mam być szczera to jest to 100 zł różnicy a pamiątka zostaje :happy: no i mój pierwszy raz dzidzię ruszającą się na monitorze zobaczy, bo wcześniej nie miał okazji ;)

dzewelajna ja odkąd (6tc) dowiedziałam się że jestem w ciąży brałam witaminy ciążowe, zaczęłam od falvitu- osobiście nie polecam i później zaraz przerzuciłam się na wybór mojej siostry- prenatal classic i to już mogę polecić:happy: ja jestem bardzo zadowolona

a i jeszcze kłaczku bo ja mam taką wizję Ciebie na kanapie w salonie, późną nocą i żarem bijącym od kominka, siedzisz i czytasz książkę, na nosie masz okulary, a po obu stronach stoją te lampki i przez to mam taką wizję ciepłego światła od nich :-D

Marcia, bo to najlepsze - fasolka, szparagowa, kalafiorek, brokul... Warzywa do bolu, chude miesko... Nabial i owoce ostroznie, warzywa nie wszystkie w sumie, ale wiekszosc. Banany won w ogole, moje ukochane melony won rowniez niestety.
Indziorka, pamiatka bedzie super, to na pewno. Oj, i jak tatus ma szanse zobaczyc dziecia to nie wolno tego nie wykorzystac - to piekne przezycie dla przyszlego taty.
Ojaniepierdykam... :-D Nie nosze okularow.:-p Kanapa jest, lampki pojda do sypialni, doloz kota na kolanach (przynajmniej jednego) bo wizja bedzie nierealistyczna.:-)

o tyłozgięcie pytałam bo w pierwszej ciąży nie miałąm a dopiero ostatnio wyszło i tak sie zastanawiam sama z siebie (dokładnie z internetu) czy czasem nie powinnam leżeć dużo na brzuchu żeby to się przestawiło.

a tak w ogóle to mam pytanie bo teraz dopiero otrzeźwiałam - czy trzon macicy z przestrzenią bezechową o średn. 0,32 mm to też ciąża ??????????????????????????????????????????

niby lekarz powiedział, zę 3-4 tydz. ale to nie zarodek ma 0,32 mm - źle go zrozumiałam. Zarodek chyba jest tak mały, ze nie da się go zmierzyć czy co...

kurcze....

Indziorka, ja cale zycie lekki krotkowidz, poki co rower do czytania mnie omija, nadal nie rozpoznaje znajomych po drugiej stronie ulicy.:-D Minusow nie nosze z zalozenia - niech sobie oczka radza.

Dziewczyny - mam pytanie, czego używacie do kąpieli swoich maluszków, albo co zamierzacie używać?
Jest 1000 opinii i prym wiedzie Oilatum do kąpania i oliwka po kąpaniu, ale ostatnio naczytałam się, że już nie jest polecane oliwkowanie, bo oliwka wysusza skórę itp.
Więc co zamiast - jakiś balsam ?
Jest tego tyle, że oczopląsu można dostać. Ponoć dobre opinie ma seria Ziajka dla noworodków i niemowląt?
Jaki jest Wasz wybór, bo ja totalnie nie wiem co kupić?

Ja kupiłam mydełko Bambino, a krem i oliwkę z Ziaji :tak: i mam zamiar inwestować w Ziaję:-D

Lolcia91 młodemu siostry się śpieszyło :-D prawie tydzień przed terminem z USG się urodził... a dwa przed terminem z miesiączki :-D także bądź zwarta i gotowa, bo tak mnie jakieś przeczucie wzięło, a ono się znikąd nie robi :-)

Poza tym siostra przyjechała z synem, jak zwykle zasnął mi na rękach, a moja dzidzia czuję zazdrosna i kopać tak zaczęła, że brak słów :-D to musi być dziewczynka :D bo zazdroścnica:-D

Noo mam nadzieję, że się nie mylisz hehe:tak: Jeśli urodzę w piątek to znaczy, że jesteś jakąś wróżką albo...czarownicą :-D:-D

ciąża potwierdzona ale albo bardzo wczesna albo bardzo słaba - obstawiam to drugie bo nie możliwe, zeby była aż tak wczesna - 0,32 mm (3-4 tydz)

poniedz/środa bhcg , 19.09 kolejne usg

oby moje obstawianie wyszło tak jak w totolotku - zero wygranych

redusia i marta87 bardzo Wam dziękuję - znów mi dałyście iskierkę nadziei - cóż - KOCHAM WAS :-)

czyli dzięki Wam znów zapominam o zmartwieniach i oby do 19-tego. ufff.. dałam radę ostatnio 4 dni ale 14 ????? no nie wiem....

spróbujemy .......

i prosieeee nie krzyczcie już na mnie - niestety chyba niepotrzebnie nastawiłam się na coś innego ....

zamiast w poniedziałek to pójdę teraz w piątek na betę i potem w poniedziałek wtedy to się chyba wszystko wyjaśnio - powinna się podwoić.... i oby tak było bo jak nie to ja zacznę krzyczeć na fasolindę niedobrą.

A tym czasem musze mieć dobry humor coby fasolinda nie była przeze mnie nerwowa.

Zapomniałam się lekarza zapytać ale może wy mi powiecie - na początku ciąży bierzecie/brałyście kwas foliowy 0,4mg cały czas czy po zajściu w większej dawce - bo gdzieś dzisiaj wyczytałam, ze po potwierdzonej ciąży powinno się brać 0,6 mg.

Bądź dobrej myśli !!! ;-) Przesyłam pozytywną energię :tak: i trzymam za Was kciuki:tak: A ja od początku ciąży biorę Centrum Materna ponoć najlepsze witaminki, co prawda są drogie ale dobre:-D

Dziewczyny - mam pytanie, czego używacie do kąpieli swoich maluszków, albo co zamierzacie używać?
Jest 1000 opinii i prym wiedzie Oilatum do kąpania i oliwka po kąpaniu, ale ostatnio naczytałam się, że już nie jest polecane oliwkowanie, bo oliwka wysusza skórę itp.
Więc co zamiast - jakiś balsam ?
Jest tego tyle, że oczopląsu można dostać. Ponoć dobre opinie ma seria Ziajka dla noworodków i niemowląt?
Jaki jest Wasz wybór, bo ja totalnie nie wiem co kupić?

ja mam żel do ciała i włosów Linuś z Linomaga. Oprócz tego mam też żółtego J&J - też fajnie się sprawdza (na zmianę sobie używamy, ale częściej ten Linuś bo J&J to próbka i niedługo się skończy). Po kąpieli zawsze naoliwiamy oliwką Bambino i jest cacy :)

reklama
o tyłozgięcie pytałam bo w pierwszej ciąży nie miałąm a dopiero ostatnio wyszło i tak sie zastanawiam sama z siebie (dokładnie z internetu) czy czasem nie powinnam leżeć dużo na brzuchu żeby to się przestawiło.

a tak w ogóle to mam pytanie bo teraz dopiero otrzeźwiałam - czy trzon
macicy z przestrzenią bezechową o średn. 0,32 mm to też ciąża
??????????????????????????????????????????

niby lekarz powiedział, zę 3-4 tydz. ale to nie zarodek ma 0,32 mm - źle go zrozumiałam. Zarodek chyba jest tak mały, ze nie da się go zmierzyć czy
co...

kurcze....

Ewelina nie myśl tyle o tym bo zwariujesz. Ja jak zaszlam w ciążę w ubiegłym roku to tez zaraz po terminie miesiączki polecialam do takiej pani doktor żeby potwierdzić a ona mi powiedziała ze to za wcześnie a poza tym przy moich gabarytach tym bardziej trzeba poczekać żeby ciążę potwierdzić na 100% fakt faktem zmienilam ta panią ale moze jest w tym ziarenko prawdy. A co do kwasu to ja brałam 0,4 + prenatal w którym tez jest kwas foliowy i mój gin powiedział ze mam brać i to i to

Do góry