reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Witam dziewczynki:-) nie było mnie troche ale w szpitalu wyladowałam w poniedziałek wieczorem skurcze co 3 min regularne i bolesne jak diabli:no: na ktg tez ładnie sie zapisywały i po ponad godzinie przeszły:angry: potem juz tez bolesne i bardzo nieregularne przez cała noc :crazy: dali mnie na obserwacje na patologie tam na drogi dzien skurcze wyciszyły sie zupełnie :dry: porobili mi badania usg ,doplera codziennie ktg i wypuscili do domu z mała wszystko ok wazy 3300 :-) za dwa tyg czyli w dniu terminu mam zgłosic sie na oddział .No chyba zeby wczesniej sie cos działo ,rozwarcie mam na dobry palec (słowa lekarza ale mała wysokojescze siedzi) wiec nie pozostaje nic innego tylko czekac:-)

A teraz postaram sie nadrobic co u was sie działo przez te kilka dni:-)

reklama
Zwazylismy dzis naszego jegomoscia i... NIE DOSTALAM ZJEBKI!!:-) Mimo ze mlody wazy 11,820, ze w siatce centylowej ulokowal sie gdzies powyzej 99,6 centyla, normalnie mnie nie obje...li jak zwykle, mimo ze dotad miescil sie w 98. Pan poogladal chlopaka i stwierdzil ze dziecko ma bardzo dobra wage W STOSUNKU DO WZROSTU (wreszcie ktos wzial pod uwage ze maly ma 80cm wzrostu), stwierdzil (i wpisal do ksiazeczki) ze Karol jest zdrowym, silnym, pogodnym i komunikatywnym dzieckiem, wykazujacym duza aktywnosc. Mniam, mniaammm...
Podpisano
mamusia dumna jak paw(ian):-D

kłaczek no ja nie miałam wątpliwości co do tego że Twoje jest dziecko jest zdrowe i się prawidłowo rozwija:happy: a że lubi wszystko hammmm.... no to też dobrze, tzn że ma apetyt i będzie zdrowy i silny nadal :-D

dzewelajna ciesz się tym, że jest fasolka :) sama widzisz wytłumaczenie tej bezechości, po prostu jeszcze serduszka nie widać i to wszystko :) za dwa tygodnie już będzie waliło jak młot zobaczysz:happy2:
fasolka35 no niestety musisz jeszcze poczekać, ale może tak na początku przyszłego tygodnia już będzie po... :-D ale dobrze, że wszystko w porządku :)

ale w ogóle... szok... brzuch mi wywaliło... po wizycie połówkowej, znaczy ogólnie to czuję non stop tylko jak mi się tam wszystko naciąga, ale biorąc pod uwagę jaki brzuch miałam wcześniej a jaki mam teraz to normalnie:szok:

dla porównania to jest z o ile się nie mylę 17 tc

Załączniki

• IMG_0058.jpg
    IMG_0058.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 99
  • IMG_0047 (2).jpg
    IMG_0047 (2).jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 103
Indziorka no już coś tam widać, się zaokrągla szczególnie na tym drugim zdjęciu.

A ja jutro idę na wizytę do mojego doktorka, mam nadzieje że to będzie już ostatnia wizyta w ciąży...eh chciałabym :-D

reklama
ja Ci mówię Lolcia, że jutro jest ten dzień... a z brzuchem to właśnie o to chodzi że na tym zdjęciu co właściwie jest tylko brzuch :D to dla mnie on już jest ogromny, biorąc pod uwagę nawet jaki był na początku tego tygodnia :-D:-D nie wiem czy się tyle dzisiaj jedzenia najadłam czy co :/ ale chyba raczej nie :-D

Do góry