reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

ja słyszałam że w 1 trym powinno brać się tylko kwas foliowy i póki dziecko nie wyciąga od nas (tj od 2trym.) to to wystarczy bo nadmiar wit w 1 trym może szkodzić :confused:

reklama
gratulacje aniu :-D

wiem, ze nie powinnam ale martwię się czy przestrzeń bezechowa to nie jest np. puste jajo płodowe albo wg wikipedii jakiś tętniak, krwiak ....

Ostatnia edycja:
Aniu czekamy na zdjęcia i wielkie gratulacje!:-)

A ja się dzisiaj poddałam z robieniem testów bo coś ewidentnie jest nie tak bo cały czas pokazywał wzrost estrogenu a nie pokazało owulacji także u mnie dwóch kresek na teście ciążowym w tym cyklu na 100% nie będzie:no: W sumie zrobiłam 13 testów i pomyślałam że nie wystarczy mi na następny cykl a jest problem z kupieniem tych testów wiec poczekam do następnego cyklu może będzie normalny.
Pozdrawiam Wszystkie miłe Panie :-)

Tez tak myślałam ze moze coś sie zepsuło ale jednocześnie zaczęłam robic tradycyjne testy i tez ani razu nie pokazały dwóch takich samych kresek.:no:

ja słyszałam że w 1 trym powinno brać się tylko kwas foliowy i póki dziecko nie wyciąga od nas (tj od 2trym.) to to wystarczy bo nadmiar wit w 1 trym może szkodzić :confused:

W zasadzie powinno sie uwazac na wit. A - jej nadmiar szkodzi, moze prowadzic do uszkodzenia dziecka. Poniewaz nasza dieta zwykle jest dosc uboga w witaminy, niewielka suplementacja jeszcze nikomu nie zaszkodzila.

Kłaczek jak tam wczorajszy dzień na diecie? Dałaś radę? Bo ja trzymalam sie dzielnie, mąż kupił wczoraj pierniczki i bułeczki z czekolada ale byłam twarda :-)

reklama
Trzymam sie. Zaopatrzylam sie w parzona kawe - normalnie pijam rozpuszczalna, ale parzona zamula - mam zapas mrozonych warzyw (swieze nie wytrzymaja od zakupow do zakupow), dzis mam w planie wypad do miasta na wazenie mlodego to polaze, jutro pojdziemy z mlodym na jezyny to tez polaze. Kurcze, nie ma upros.

Do góry