reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dzewelajna ogromne gratulacje!! Chciałoby się powiedzieć a nie mówiłam!! Bladzioch to już kreseczka :-):-D:-):-D A teraz jakie tłuściutkie kreseczki :-) Zdrówka dla Was :-D Trzymam kciuki za wizytacje!

Nadalka ale ta Twoja Igunia to pięknisia! :-)

Weronika nie mogę się napatrzeć na małą Tolę! Cudna!!:-D

Marcia, kłaczek trzymam kciuki za dietkowanie!!

A mnie znów łeb boli. Zrobiłam ogólne badanie moczu i posiew i czyściutko. Czyli te moje latanie do kibelka to tylko i wyłącznie rosnąca macica!! Czy dałby rade ktoś przyspieszyć czas do mojej wizytacj u ginekologa?

reklama
Weroniko masakra, jaka cudna, normalnie musisz czerwoną wstążeczkę przywiązać, żeby nikt Ci Toli nie zauroczył:tak:

kłaczku dokładnie tak sobie te lampki wyobrażałam, szczególnie od tiffaniego :p rzeczywiście dają ciepłe światło, co do wizyty, nie wiem co robić, jak wybulę kasę na usg będę spokojniejsza, ale mój do końca tego nie rozumie, bo jego odwieczne zdanie ludzie kiedyś i bez tego żyli... chyba jednak umówię się na 3/4D :-D

dzwelajna znowu z opóźnieniem odczytam relację :( kurcze, że też teraz muszę wyjeżdżać... :wściekła/y:

Lolcia ja czuję, że pojutrze na rozpakowanie pojedziesz :-D a mleko jakie kupisz, takie będzie, najwyżej później zmienisz :-D

Obyś miała rację ;D czyli w piątek mam być zwarta i gotowa do wyjazdu na porodówkę ?:p hehe fajnie by było...słyszałam ostatnio, że chłopcom się nie śpieszy hehe

mąż złapał mnie i podniósł do góry, potem wyściskał, wycałował mnie i brzuch i popłakał się ze szczęścia :rofl2:szaleniec :-D

Ojejkuu ale fajnie ;) już nie mogę się doczekać co gin Ci powie :tak:

Dziewczyny - mam pytanie, czego używacie do kąpieli swoich maluszków, albo co zamierzacie używać?
Jest 1000 opinii i prym wiedzie Oilatum do kąpania i oliwka po kąpaniu, ale ostatnio naczytałam się, że już nie jest polecane oliwkowanie, bo oliwka wysusza skórę itp.
Więc co zamiast - jakiś balsam ?
Jest tego tyle, że oczopląsu można dostać. Ponoć dobre opinie ma seria Ziajka dla noworodków i niemowląt?
Jaki jest Wasz wybór, bo ja totalnie nie wiem co kupić?

Lolcia91 młodemu siostry się śpieszyło :-D prawie tydzień przed terminem z USG się urodził... a dwa przed terminem z miesiączki :-D także bądź zwarta i gotowa, bo tak mnie jakieś przeczucie wzięło, a ono się znikąd nie robi :-)

Poza tym siostra przyjechała z synem, jak zwykle zasnął mi na rękach, a moja dzidzia czuję zazdrosna i kopać tak zaczęła, że brak słów :-D to musi być dziewczynka :D bo zazdroścnica:-D

hej hej:)
byliśmy wczoraj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia. oczywiście moja ciąża jest najmłodsza;p ale trochę wprowadzili mnie w błąd przy zapisywaniu bo powiedzieli,że następna grupa ruszy pod koniec listopada więc stwierdziliśmy,że to za późno, a wczoraj okazało się,że jest co miesiąc nowa grupa...myślałam,żeby się przepisać na późniejszy termin, ale mąż stwierdził,że potem będzie zimno, ciemno i nie będzie nam się chciało jeździć;) więc zostajemy. w każdym razie pierwsze wrażenie pozytywnie - tylko nie możemy brać udziału w ćwiczeniach przez moje ostatnie twardnienie brzucha,ale chociaż popatrzymy i będziemy ćwiczyć później. Mały podczas wykładu mocno się rozruszał;) dzisiaj rano tak samo- zauważyłam,że bardzo się rusza jak jem ser biały - tzn. jakieś pół godzinki później, to chyba mu smakuje?:)

weronika - Tola to śliczny noworodek! nie mogłam się napatrzeć:) idealna wręcz! nie mówię tak o każdym dziecku ;) gratuluje takiej piękności!:)

Dziewczyny - mam pytanie, czego używacie do kąpieli swoich maluszków, albo co zamierzacie używać?
Jest 1000 opinii i prym wiedzie Oilatum do kąpania i oliwka po kąpaniu, ale ostatnio naczytałam się, że już nie jest polecane oliwkowanie, bo oliwka wysusza skórę itp.
Więc co zamiast - jakiś balsam ?
Jest tego tyle, że oczopląsu można dostać. Ponoć dobre opinie ma seria Ziajka dla noworodków i niemowląt?
Jaki jest Wasz wybór, bo ja totalnie nie wiem co kupić?

Siostra po tym jakimś olienium czy jakoś tak co się nazywa przeszła na nivea i jest bardzo zadowolona, zarówno do kąpieli jak i po :happy: i ja pójdę w jej ślady kupię kosmetyki dla dzidzi z nivei :) a oliwki używała do smarowania główki, bo podobno nic lepszego na ciemieniuszkę (żeby się nie pojawiła) ewentualnie może ta wazelina ?

ja myję ciałko mydełkiem dzidziuś lub płynem do kąpieli, a główkę emolientem z ziajki. wcześniej mieliśmy małą ciemieniuchę i jak w tym myję to jest ok.
po kąpieli zawsze oliwkuję , jest ok nic się nie dzieje.

reklama
to były pierwsze, czyli takie organizacyjne zajęcia - mówili ogólnie o czym będziemy mówić;) z planu jaki dostaliśmy wynika,że:o pielęgnacji noworodków, pierwszej pomocy, oglądanie porodówki, co będzie potrzebne w pierwszych miesiącach życia, stymulacja noworodka-czyli pewnie jak się nim zajmować, wszystko o połogu, dieta i badania w ciąży, laktacja, wprowadzenie do porodu, kąpiel noworodka i ćwiczenia z piłką, ćw.oddechowe, rozciągające, rozluźniające i relaksacyjne.

wydaje się to być naprawdę potrzebne - przynajmniej niektóre z tych rzeczy:) i chyba jednak lepiej iść wcześniej, a nie tak jak jedna z mam jest w 37 tyg:p a kurs trwa 5 tyg...chyba nie zdąży go ukończyć;)

Do góry