reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dziewczyny rosnę w piórka po waszych komentarzach:tak: jesteście prze kochane i na pewno każda z Nas jest piękna na swój sposób :tak: a ja marzę naprawdę już o tym by pozbyć się tego balastu i wziąć się za siebie bo czuje się niczym potwór :baffled: A jeszcze od paru tygodni strasznie drętwieje mi lewa ręka tzn dłoń i wszystkie palce, przez co budzę się systematycznie w nocy :angry:

redusiu no faktycznie też będziesz mamą Jasia tak jak ja ;D no chyba, że zaszła jakaś pomyłka i z Jasia zrobi się dziewczynka :-D:szok: to wtedy pomysłu na imię u mnie brak ;D:tak:

kłaczku jak czytam o Karolku i jego "hamm" to aż mi się morda cieszy :-D no co, rośnie Ci prawdziwy mężczyzna który lubi sobie dobrze zjeść:tak: a Karol jest dużo większy niż jego rówieśnicy ?

reklama
Ja nigdy nie wstawię mego brzucha ciążowego- Lolcia jaki Ty masz fantastyczny brzuchol :-) A tyłeczek jaki maleńki nie to co mój szafa dwudrzwiowa :szok: Lóżeczko po prostu B O S K I E!!

Pam_x_pam szkoda że się nie udało! Walcz kobieto, bo warto ;)

Marcia my nie dość że mamy to samo imię to łączy nas miasto :-) Ten dr Nowak od razu wydawał mi się znajomy, a tu bach- patrzę Białystok :-):-) Ja chodzę do Bociana na Akademickiej i też jestem zadowolona bo nigdy nie usłyszałam niemiłej uwagi na temat mojej wagi!!

Kłaczek tak bardzo się cieszę że postanowiliście z mężem się starać!! :-D:-D

Dziewczyny ja mam do Was pytanko: czy któraś z Was w 2 trymestrze biegała co chwile na kibelek siusiu? Gin mówił że właśnie po 14 tyg powinny się skończyć moje wędrówki a jednak jest jeszcze gorzej...

no nie mogę z Wami! Lolcia - śliczny brzuszek! chyba też jesteś wysoka, bo ja nie widzę tu 112 kg...a łoże też niczego sobie;)
jeśli chodzi o bieganie do wc...miałam chwilę przerwy, ale ostatnio znowu dość często chodzę mimo,że zaczynam 21 tydz. , to chyba trwa całą ciążę;)
a jeszcze się pochwalę - od sb czuję kopniaki! nawet wieczorem można je zauważyć :p jest to przecudowne uczucie! trzymam za starające się non stop kciuki!

Ja nigdy nie wstawię mego brzucha ciążowego- Lolcia jaki Ty masz fantastyczny brzuchol :-) A tyłeczek jaki maleńki nie to co mój szafa dwudrzwiowa :szok: Lóżeczko po prostu B O S K I E!!

Pam_x_pam szkoda że się nie udało! Walcz kobieto, bo warto ;)

Marcia my nie dość że mamy to samo imię to łączy nas miasto :-) Ten dr Nowak od razu wydawał mi się znajomy, a tu bach- patrzę Białystok :-):-) Ja chodzę do Bociana na Akademickiej i też jestem zadowolona bo nigdy nie usłyszałam niemiłej uwagi na temat mojej wagi!!

Kłaczek tak bardzo się cieszę że postanowiliście z mężem się starać!! :-D:-D

Dziewczyny ja mam do Was pytanko: czy któraś z Was w 2 trymestrze biegała co chwile na kibelek siusiu? Gin mówił że właśnie po 14 tyg powinny się skończyć moje wędrówki a jednak jest jeszcze gorzej...

ja w pierwszej ciąży miałam tak serdecznie dosyć sikania nocnego że najcudowniejszym momentem po porodzie była możliwość przespania nocy bez siusiania:-)

fajnie że jesteśmy obie z Białego możemy się wymieniać doświadczeniem pisząc o konkretnych lekarzach i placówkach medycznych

Marta87 na szczęście mam 171cm wzrostu, chociaż tego Bozia mi nie pożałowała hehe:tak::tak::-D

Martussia generalnie to ja nigdy za często nie siusiałam i w ciąży akurat u mnie to tak różnie w dzień wcale aż tak często nie latam do kibelka ale za to wieczorem i w nocy to co chwila :-D nie wiem czemu tak mam... jak wychodzę wieczorem z psem to przed spacerkiem idę na kibelek i tylko wyjdę z domu i czuję, że znowu mi się chce, a w nocy to co 2h się budzę na sikanko ;D i w ogóle to mam tak, że w domu mi się nie chce, a jak tylko gdziekolwiek pojadę bądź pójdę to jak na złość mi się chce :-);-)
ale sikanie w ciąży to mały pikuś w porównaniu z resztą rzeczy typu zgagą, bolące plecy itd itp :-D:-D

Dżizuss więcej Was Mart nie bylo ? ;P Normalnie już Was ciężko ogarnąć ;D powinnyście mieć w nicku marta1, marta2, marta3 ;D hehe

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo już myślałam że jestem ewenementem na skalę światową:szok:
:-) Lolcia bo może to imię to przykaz że mamy być xxxl ?? :-p Zabraniam komukolwiek nazywać tak swoją córkę he ;-)

Lolcia, "haammm" jest upierdliwe - mlody mnie odchudza. Dzis biegal od Rajmunda do mnie i darl sie o obiad, karmilismy go oboje, musze zaczac go wliczac do obiadow bo nam zabraklo ziemniakow w efekcie. Teraz wpompowal ze mna jogurt - sprawiedliwie po polowie, mialam Jogobelle musli te 300g. Jego homoserek sie grzeje wyjety z lodowki i tez go wciagnie. Czy jest duzy? No mniej wiecej jak roczne dziecko - jego kolega ma roczek, sa tego samego wzrostu, ale Karol ciut ciezszy. Rozmiarowka Nexta jest normalna, Karol nosi 12-18 mies. - Primark ma mala to 18-24. Buciki rozm. 19 tak po europejskiej rozmiarowce. Wzrost 78-80cm.
Martussia, ja widze ze Rajmund chce - jesli bede mogla dac mu dziecko, to chce to zrobic. On by chcial mnie chronic... Stad watpliwosci. Cala ciaze latalam po nocach jak tramwaj - kwestia ulozenia ciazy tez.

Ponumerowac i pomalowac uszy na zielono, czerwono, niebiesko i zolto. o!

Witam
biggrin.gif
i wykrakałam sobie młodej przeszło a ja od południa wymiotuje i na kibelek latam
realmad2.gif
realmad2.gif
przy wymiotach mam takie skurcze ze masakra
no.gif
dreszcze jakies mam a słaba jestem ze ledwo do kibelka dochodze
eek.gif
eek.gif
....

reklama
Lolcia, "haammm" jest upierdliwe - mlody mnie odchudza. Dzis biegal od Rajmunda do mnie i darl sie o obiad, karmilismy go oboje, musze zaczac go wliczac do obiadow bo nam zabraklo ziemniakow w efekcie. Teraz wpompowal ze mna jogurt - sprawiedliwie po polowie, mialam Jogobelle musli te 300g. Jego homoserek sie grzeje wyjety z lodowki i tez go wciagnie. Czy jest duzy? No mniej wiecej jak roczne dziecko - jego kolega ma roczek, sa tego samego wzrostu, ale Karol ciut ciezszy. Rozmiarowka Nexta jest normalna, Karol nosi 12-18 mies. - Primark ma mala to 18-24. Buciki rozm. 19 tak po europejskiej rozmiarowce. Wzrost 78-80cm.
Martussia, ja widze ze Rajmund chce - jesli bede mogla dac mu dziecko, to chce to zrobic. On by chcial mnie chronic... Stad watpliwosci. Cala ciaze latalam po nocach jak tramwaj - kwestia ulozenia ciazy tez.

Ponumerowac i pomalowac uszy na zielono, czerwono, niebiesko i zolto. o!

No to chłop jak dąb Wam rośnie, to nie ma się co dziwić że Karolek musi dobrze zjeść by mieć siłę i energię na cały dzień i zabawę :tak::-) Nie martw się wszystko idzie w masę :tak:

Witam
biggrin.gif
i wykrakałam sobie młodej przeszło a ja od południa wymiotuje i na kibelek latam
realmad2.gif
realmad2.gif
przy wymiotach mam takie skurcze ze masakra
no.gif
dreszcze jakies mam a słaba jestem ze ledwo do kibelka dochodze
eek.gif
eek.gif
....

Ojj biedna Ty :no: może to takie chwilowe i przejdzie do jutra... siemię lniane piłaś ? Mi pomogło na rzyganie. Kurczę, a może to jakiś wirus grypy żołądkowej? Kuruj się Fasolko ;-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź bo już myślałam że jestem ewenementem na skalę światową:szok:
:-) Lolcia bo może to imię to przykaz że mamy być xxxl ?? :-p Zabraniam komukolwiek nazywać tak swoją córkę he ;-)

Chyba nie jest aż tak źle, znam też szczupłe Marty ;D

Do góry