reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Dwuowodniowa dwukosmowkowa określone to zostało ok 7tyg potem ba prenatalnych potwierdzone.
Przytylam łącznie 6kg. Z czego najpierw schudłam, potem przytylam znów schudłam i tak w kółko. Teraz jest 6 na + z czego ni3cale 3kg to dzieci i reszta lekarz mówi, że wody.

reklama
Oczekująca, dziękuję za odpowiedź :) Bardzo dużo przeszliście, będziesz moją inspiracją :)
Trzymaj się cieplutko, a dzieciaczki niech rosną jak najdłużej!

Witajcie. Można do was dołączyć? Jestem na etapie starań o drugiego maluszka, Córcia ma już 6 lat a ja zwlekałam z decyzją drugiej ciąży bo czułam się zbyt gruba... niestety nie udało mi się schudnąć a lata lecą i prawie 35 lat na karku... Pomyślałam sobie, że nie ma co czekać tylko działać. Zadanie jest utrudnione bo mąż pracuje za granicą i ciężko nam się zgrać z dniami płodnymi, Oby ten cykl okazał się szczęśliwy, Mąż w domu, zaczynają się dni płodne więc może jakaś szansa będzie ;)

Oj dawno nie zaglądałam, ale w ciąży przestałam być równe 9 miesięcy temu, córeczki rosną jak szalone :)
Gratuluję mamom, przyszłym mamom bliźniaków. Powiem wam, że nie przytyłam jakoś kosmicznie dużo, w dniu ciąży ważyłam 137kg, cała ciąża to była waga ok 8kg, panny ważyły jedna 3600 i 55cm, druga 3200 i 50cm, z czego ta mniejsza jest teraz klocem, który jak roczniak wygląda, a ta większa, to taki drobiażdżek się zrobił. Po porodzie i rzuceniu płynów, po przewodnieniu, które było skutkiem trzykrotnego wywoływania porodu, ważyłam 112kg, dzisiaj ważę z powrotem 10 więcej, ale to już wina mojego uzależnienia od słodyczy i walką z tym.
Sam kręgosłup mi nie padł, ale siadają kolana i chwilami wstać lub usiąść, to dla mnie po prostu ból. Uważajcie zatem na kolana, z marszu przerzućcie się na dietę cukrzycową, mnie ta przyjemność w tej ciąży nie ominęła. I jak poprzednie minęły bezobjawowo (poza widocznym brzuszkiem), tak w ciąży bliźniaczej przypałętały się mnie ciążowe dolegliwości: mdłości, cukrzyca, nadciśnienie.

Wesołych świąt kobiety, trzymajcie się dzielnie i nie forsujcie się, jak doczytałam ostatnio w necie: na święta przychodzi zając, a nie sanepid :)

Witajcie. Można do was dołączyć? Jestem na etapie starań o drugiego maluszka, Córcia ma już 6 lat a ja zwlekałam z decyzją drugiej ciąży bo czułam się zbyt gruba... niestety nie udało mi się schudnąć a lata lecą i prawie 35 lat na karku... Pomyślałam sobie, że nie ma co czekać tylko działać. Zadanie jest utrudnione bo mąż pracuje za granicą i ciężko nam się zgrać z dniami płodnymi, Oby ten cykl okazał się szczęśliwy, Mąż w domu, zaczynają się dni płodne więc może jakaś szansa będzie ;)
Witaj :-) u każdego to działa inaczej, ja mam wiele chorób przez które myślałam że też będziemy się długo starać. Przez miesiąc brałam inofem (to lek bez recepty wspomagający równowagę hormonalną) no i przy pierwszej próbie gol i to bliźniaki :-D więc u mnie chyba aż za dobrze zadziałał :-) nie wiem czy to na pewno dzięki niemu się udało ale możesz sobie o nim poczytać

Witam na pokładzie :D I życzę powodzenia!

Rozgość się [emoji4] ja się staram już półtora roku i nic [emoji849]

Cześć dziewczyny :) jak tam u Was? Ja dzisiaj właśnie zrobiłam test obciążenia glukozą I troszkę się podlamalam. Na czczo i po godzinie od wypicia tego świństwa miałam dobre wyniki. Tylko ostatni, ten po 2h jest troszkę przekroczony. (Wynik 8,1 norma do 7,8). Niestety ginekolog poleciła mi wizytę u diabetoga, wybieram się więc w sobotę. Mam bardzo nikłe pojęcie na ten temat, więc zobaczymy. Miałam nadzieję, że chociaż to wyjdzie dobrze. Regularnie badalam glukoze I za kazdym razem było ok. :(

Cześć dziewczyny :) jak tam u Was? Ja dzisiaj właśnie zrobiłam test obciążenia glukozą I troszkę się podlamalam. Na czczo i po godzinie od wypicia tego świństwa miałam dobre wyniki. Tylko ostatni, ten po 2h jest troszkę przekroczony. (Wynik 8,1 norma do 7,8). Niestety ginekolog poleciła mi wizytę u diabetoga, wybieram się więc w sobotę. Mam bardzo nikłe pojęcie na ten temat, więc zobaczymy. Miałam nadzieję, że chociaż to wyjdzie dobrze. Regularnie badalam glukoze I za kazdym razem było ok. :(
A w jakich to jednostkach?

Ja robiłam ten test w poniedziałek i moje wyniki są takie:
na czczo 82,6 mg/dl norma 70-99
Po 1 godz 120,4 mg/dl
Po 2 godz 131,2 mg/dl

Moja ginekolog powiedziała, że wyniki są prawidłowe.

reklama
A w jakich to jednostkach?

Ja robiłam ten test w poniedziałek i moje wyniki są takie:
na czczo 82,6 mg/dl norma 70-99
Po 1 godz 120,4 mg/dl
Po 2 godz 131,2 mg/dl

Moja ginekolog powiedziała, że wyniki są prawidłowe.
A tak tak bo to jest ta druga jednostka. Ujednolicajac z Twoimi to w ostatniej próbie miałam 146 mg/dl, przy normie 140 mg/dl. Z tego co czytam od kilku godzin w necie cukrzyca jest od 153mg/dl, ale jednak norma przekroczona :( szlag, ale gratki że u Ciebie jest super :))

Do góry