reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć dziewczyny :)
Chciałam do was dołączyć? Przygarniecie? :) przedstawię się:
Jestem dopiero w 6/7 tygodniu pierwszej ciąży, mam 31 lat i 94kg na liczniku przy 168cm.
Mam troszkę problemów ze zdrowiem : tarczyca (wycięta), astma, łuszczyca, alergia (pszenica, żyto, roztocza) no i miałam przez kilka lat torbiel jajnika (Może teraz się w końcu wchłonie:).
Myślałam że przy otyłości i innych chorobach długo będziemy się starać o dziecko a tu proszę pierwsza próba i GOOL ;)
W zeszłym tygodniu miałam plamienie , a później krwawienie moja Pani ginekolog (na USG nie widziała zarodka, nie dała żadnych leków a jak zadzwoniłam we wtorek po krwawieniu to pomlaskała i stwierdziła ,, no niestety trzeba dać naturze działać" :( od razu poleciałam do szpitala a tam Pan doktor na bardzo słabym sprzęcie stwierdził że wszystko jest ok i dał duphaston, zaprosił mnie do swojego prywatnego gabinetu w ostatnią niedzielę, tam zrobił USG i pokazał Pięknie bijące serduszko a obok drugie pięknie bijące serduszko :D BLIŹNIAKI ! :D kolejna wizyta w piątek wieczorem bo krwawienia były przez krwiak w macicy. Mam też pojechać zapisać się do specjalnej kliniki gdzie zajmują się bliźniakami do UCZKINA w Warszawie.

Przeczytałam posty od lutego ale nie wyłapałam Oczekująca z jakiego miasta jesteś?

Jestem dopiero w 6/7 tygodniu pierwszej ciąży, mam 31 lat i 94kg na liczniku przy 168cm.
Mam troszkę problemów ze zdrowiem : tarczyca (wycięta), astma, łuszczyca, alergia (pszenica, żyto, roztocza) no i miałam przez kilka lat torbiel jajnika (Może teraz się w końcu wchłonie:).
Myślałam że przy otyłości i innych chorobach długo będziemy się starać o dziecko a tu proszę pierwsza próba i GOOL ;)
W zeszłym tygodniu miałam plamienie , a później krwawienie moja Pani ginekolog (na USG nie widziała zarodka, nie dała żadnych leków a jak zadzwoniłam we wtorek po krwawieniu to pomlaskała i stwierdziła ,, no niestety trzeba dać naturze działać" :( od razu poleciałam do szpitala a tam Pan doktor na bardzo słabym sprzęcie stwierdził że wszystko jest ok i dał duphaston, zaprosił mnie do swojego prywatnego gabinetu w ostatnią niedzielę, tam zrobił USG i pokazał Pięknie bijące serduszko a obok drugie pięknie bijące serduszko :D BLIŹNIAKI ! :D kolejna wizyta w piątek wieczorem bo krwawienia były przez krwiak w macicy. Mam też pojechać zapisać się do specjalnej kliniki gdzie zajmują się bliźniakami do UCZKINA w Warszawie.

Przeczytałam posty od lutego ale nie wyłapałam Oczekująca z jakiego miasta jesteś?
Chorzów. Ciążę prowadziłam u lekarki z Katowic i profesora z Bytomia. Aktualnie 29t3d, jestem w szpitalu od 23t5d pod opieką profesora. I tak sobie brniemy do przodu ...

Gratuluję I życzę zdrowej, spokojnej ciąży. I lekarza godnego zaufania ! ;*

Dziękuję kochana :*
Mam bardzo dużo obaw ale jestem pozytywnie nastawiona :)
Jaką masz ciąże? U mnie 2owodnoiowa i jeszcze nie buł pewien ilo kosmówkowa, może w piątek wypatrzy.
Chciałam jeszcze spytać ile przytyłaś do tej pory? ja bez ciąży mam wielki brzuch i się boję o kręgosłup ;/
oczywiście od razu zaczęłam mniej i zdrowiej jeść, troszkę waga spadła ale już się wyrównała.
Może jak zacznę mieć mdłości to coś schudnę.

reklama

Gratuluję bliźniaków :D

Do góry