reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
No wlasnie jako , ze zakladam, ze moje starania beda trwaly dlugo chcialam zakupic zapas testowOczekująca, ja kupowałam w Rossmanie facelle i były ok. Ale dość drogie. A co jest mikroskop owulacyjny?
Ceny z allegro zachecaja.
A ile placilas za facelle? U mnie w aptece cos ok 19zl za 5 testow ;/ a ja to z taka obsesja, ze bym sprawdzala sobie codziennie wiec musze miec tanio.
Mikroskop owulacyjny - Link do: Geratherm Ovu Control Test Płodności mam ten. Z tym, ze ja odkupilam, nieuzywany ale od osoby prywatnej. I na tej stronie jest drogi, bo tamten byl kupiony za 115zl a ja odkupilam za 80. Kupilam po stracie Franka jak mialam obsesje, zeby sprawdzac kiedy wracam do plodnosci ;/
Szafirek90
Oczekująca ja kupiłam mnóstwo z allegro za grosze i nigdy nie pokazały mi owulacji. Natomiast kupiłam te z Rossmanna i ładnie pokazało kiedy owu. Ale może ja tak źle trafiłam..
Colorado1989
Oczekująca, ale bajer [emoji33] nie widziałam jeszcze takiego cuda [emoji846]
Z testami ja nic nie poradzę, bo nigdy ani jednego nie zrobiłam [emoji85]
U mnie koty przy gościach też starają się pozory zachować najczęściej haha
Z testami ja nic nie poradzę, bo nigdy ani jednego nie zrobiłam [emoji85]
U mnie koty przy gościach też starają się pozory zachować najczęściej haha
Ririka
Początkująca w BB
My staralismy sie o dziecko 6 lat. Testy owulacyjne, monitorowanie cyklu, stymulowanie itd.
Zaczelismy wspolzc coraz rzadziej i w sumie to ja zaczelam tego unikac, bo przestalo mi to sprawiac przyjemnosc. Dodatkowo presja rodziny i otoczenia, ze niepelna rodzina, itd.
I cos we mnie peklo, stwierdzilam cholera nie kazdy musi sie rozmnazac. Jest masa par bezdzietnych i jak szczesliwych, nie musze sie ciagle zadreczac. Przestalo mi zalezec za wszelka cene, przestalam zyc wokol kalendarza, termometru i testow owulacyjnych. Ulozylam sobie w glowie scenariusz zycia jako malzenstwo bezdzietne.
I gdy sie z tym na dobre pogodzilam, test pokazal dwie kreski.
Zaczelismy wspolzc coraz rzadziej i w sumie to ja zaczelam tego unikac, bo przestalo mi to sprawiac przyjemnosc. Dodatkowo presja rodziny i otoczenia, ze niepelna rodzina, itd.
I cos we mnie peklo, stwierdzilam cholera nie kazdy musi sie rozmnazac. Jest masa par bezdzietnych i jak szczesliwych, nie musze sie ciagle zadreczac. Przestalo mi zalezec za wszelka cene, przestalam zyc wokol kalendarza, termometru i testow owulacyjnych. Ulozylam sobie w glowie scenariusz zycia jako malzenstwo bezdzietne.
I gdy sie z tym na dobre pogodzilam, test pokazal dwie kreski.
Mimi2330
Też polecam facelle z rosmanaMysle, ze na poczatku kazda z nas miala takie zamiary, ze kot bedzie tylko poruszal sie po ziemi. My tez na poczatku gonilismy jak wchodzil na stol , ale jak sie tylko odwrocilam on byl znow na stole, odpuscilismy. Tak jak mówisz dbamy o szczepienia odrobaczanie, bieżące kontrole u weterynarza i jest ok.
Najgorzej jest jak ktos do nas przychodzi i nie ma kota, a nie rozumie, ze nasz wskakuje na stol czy blat, choc w sumie robi to rzadko, bo chyba wie, ze przed innymi musi zachować pozory
Plyn do dezynfekcji i da sie zyc
A teraz pytanie z innej strony, polecacie jakies konkretne testy owulacyjne- najlepiej z allegro?
Co prawda mam mikroskop owulacyjny, ale chciałam tez dla pewnosci testami sprawdzac. Na allergo widzialam tanie, ale które z nich sa sprawdzone?
Mimi2330
Dobre heheJa dzieki testom owulacyjnym z allegro wlasnie jestem w ciazy (nie do konca planowanej, więc efekt odwrotny od zamierzonego). Nigdy mi nic nie pokazywały no to hulaj dusza piekła nie ma... A teraz zgaga pali żywym ogniem piekielnym
Oczekujaca123
Ririka , wiem ze najczęściej tak to dziala. My nie staralismy sie dlugo, bo 3 miesiace, ale ja juz.po tych trzech stwierdziłam dobra trudno nie udalo sie to nie i koniec. Chociaz wtedy nie mierzylam temp raz zrobilam jakies testy owu i tyle, ale często uprawialismy sex. W styczniu odpiscilam, zdecydowalam sie na zmiane pracy, olalam sprawe dziecka.. 9lutego okazalo sie , ze jestem w ciazy (swoja droga dobrze, ze jeszcze bylam przed zmiana pracy). Wiec jak widac odpuszczenie pomoglo, ale Franka stracilam... i teraz patrze na to troche inaczej. Wiem, ze zeby zaczac zyc po prostu dalej z pogodzeniem sie bardziej lub mniej z tym, ze nie bede miala drugiego dziecka musze zaryzykowac (niestety u mnie ciaza to ryzyko) i chce w ciagu tych kilku cykli postarac sie nauczyc obserwować moj organizm a pomoca beda testy, mierzenie temp i wogole. Musze ogarnąć swoje zycie, jesli sie nie uda to po nowym roku zaczne zajmowac sie swoim rozwojem i na jakis czas odpuscimy. Zobaczymy co bedzieJa dzieki testom owulacyjnym z allegro wlasnie jestem w ciazy (nie do konca planowanej, więc efekt odwrotny od zamierzonego). Nigdy mi nic nie pokazywały no to hulaj dusza piekła nie ma... A teraz zgaga pali żywym ogniem piekielnym
Magados no wiec w jakis sposob zadzialaly ;p
reklama
Podziel się: