reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Oczekująca, ja kupowałam w Rossmanie facelle i były ok. Ale dość drogie. A co jest mikroskop owulacyjny?
No wlasnie jako , ze zakladam, ze moje starania beda trwaly dlugo chcialam zakupic zapas testow :D
Ceny z allegro zachecaja.
A ile placilas za facelle? U mnie w aptece cos ok 19zl za 5 testow ;/ a ja to z taka obsesja, ze bym sprawdzala sobie codziennie wiec musze miec tanio.

Mikroskop owulacyjny - Link do: Geratherm Ovu Control Test Płodności mam ten. Z tym, ze ja odkupilam, nieuzywany ale od osoby prywatnej. I na tej stronie jest drogi, bo tamten byl kupiony za 115zl a ja odkupilam za 80. Kupilam po stracie Franka jak mialam obsesje, zeby sprawdzac kiedy wracam do plodnosci ;/

Oczekująca ja kupiłam mnóstwo z allegro za grosze i nigdy nie pokazały mi owulacji. Natomiast kupiłam te z Rossmanna i ładnie pokazało kiedy owu. Ale może ja tak źle trafiłam..

Oczekująca, ale bajer [emoji33] nie widziałam jeszcze takiego cuda [emoji846]

Z testami ja nic nie poradzę, bo nigdy ani jednego nie zrobiłam [emoji85]

U mnie koty przy gościach też starają się pozory zachować najczęściej haha

Ja dzieki testom owulacyjnym z allegro wlasnie jestem w ciazy :D (nie do konca planowanej, więc efekt odwrotny od zamierzonego). Nigdy mi nic nie pokazywały no to hulaj dusza piekła nie ma... A teraz zgaga pali żywym ogniem piekielnym :D

My staralismy sie o dziecko 6 lat. Testy owulacyjne, monitorowanie cyklu, stymulowanie itd.
Zaczelismy wspolzc coraz rzadziej i w sumie to ja zaczelam tego unikac, bo przestalo mi to sprawiac przyjemnosc. Dodatkowo presja rodziny i otoczenia, ze niepelna rodzina, itd.
I cos we mnie peklo, stwierdzilam cholera nie kazdy musi sie rozmnazac. Jest masa par bezdzietnych i jak szczesliwych, nie musze sie ciagle zadreczac. Przestalo mi zalezec za wszelka cene, przestalam zyc wokol kalendarza, termometru i testow owulacyjnych. Ulozylam sobie w glowie scenariusz zycia jako malzenstwo bezdzietne.
I gdy sie z tym na dobre pogodzilam, test pokazal dwie kreski.

Mysle, ze na poczatku kazda z nas miala takie zamiary, ze kot bedzie tylko poruszal sie po ziemi. My tez na poczatku gonilismy jak wchodzil na stol , ale jak sie tylko odwrocilam on byl znow na stole, odpuscilismy. Tak jak mówisz dbamy o szczepienia odrobaczanie, bieżące kontrole u weterynarza i jest ok.
Najgorzej jest jak ktos do nas przychodzi i nie ma kota, a nie rozumie, ze nasz wskakuje na stol czy blat, choc w sumie robi to rzadko, bo chyba wie, ze przed innymi musi zachować pozory ;)
Plyn do dezynfekcji i da sie zyc ;)

A teraz pytanie z innej strony, polecacie jakies konkretne testy owulacyjne- najlepiej z allegro?
Co prawda mam mikroskop owulacyjny, ale chciałam tez dla pewnosci testami sprawdzac. Na allergo widzialam tanie, ale które z nich sa sprawdzone?
Też polecam facelle z rosmana

Ja dzieki testom owulacyjnym z allegro wlasnie jestem w ciazy :D (nie do konca planowanej, więc efekt odwrotny od zamierzonego). Nigdy mi nic nie pokazywały no to hulaj dusza piekła nie ma... A teraz zgaga pali żywym ogniem piekielnym :D
Ririka , wiem ze najczęściej tak to dziala. My nie staralismy sie dlugo, bo 3 miesiace, ale ja juz.po tych trzech stwierdziłam dobra trudno nie udalo sie to nie i koniec. Chociaz wtedy nie mierzylam temp raz zrobilam jakies testy owu i tyle, ale często uprawialismy sex. W styczniu odpiscilam, zdecydowalam sie na zmiane pracy, olalam sprawe dziecka.. 9lutego okazalo sie , ze jestem w ciazy (swoja droga dobrze, ze jeszcze bylam przed zmiana pracy). Wiec jak widac odpuszczenie pomoglo, ale Franka stracilam... i teraz patrze na to troche inaczej. Wiem, ze zeby zaczac zyc po prostu dalej z pogodzeniem sie bardziej lub mniej z tym, ze nie bede miala drugiego dziecka musze zaryzykowac (niestety u mnie ciaza to ryzyko) i chce w ciagu tych kilku cykli postarac sie nauczyc obserwować moj organizm a pomoca beda testy, mierzenie temp i wogole. Musze ogarnąć swoje zycie, jesli sie nie uda to po nowym roku zaczne zajmowac sie swoim rozwojem i na jakis czas odpuscimy. Zobaczymy co bedzie ;)

Magados no wiec w jakis sposob zadzialaly ;p

reklama
Chyba zacznę sobie układać scenariusz życia bez dziecka [emoji4] bo powiem Wam, że ja jakoś czuję podskórnie, że to się nie uda, nie wiem czemu. Więc czas pomyśleć o alternatywie [emoji4]

Do góry