reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Colorado... ja tez nie wierzylam ze to u mnie zadziala xD jednak natura nie robi zbytnio wyjatkow :D
A ja bym się była w stanie założyć o wypasioną kawę, że u mnie bałagan hormonalny się nie uporządkuje [emoji23][emoji23][emoji23] i jakże z radością bym komuś tę kawę postawiła! [emoji23][emoji23][emoji23]

Miałaś wcześniej problemy hormonalne? W sensie przed ciążą nr 1? :)
Do oporu [emoji14] Najlepiej w życiu czułam się i wyglądałam na studiach mając 55kg, ale tego to mi już chyba żadne czary nie przywrócą [emoji14] Póki co cieszy każdy kilogram :)
No weź, 55 kilo to jakby człowieka nie było hehehe

reklama
Colorado... ja tez nie wierzylam ze to u mnie zadziala xD jednak natura nie robi zbytnio wyjatkow :D
A ja bym się była w stanie założyć o wypasioną kawę, że u mnie bałagan hormonalny się nie uporządkuje [emoji23][emoji23][emoji23] i jakże z radością bym komuś tę kawę postawiła! [emoji23][emoji23][emoji23]

Miałaś wcześniej problemy hormonalne? W sensie przed ciążą nr 1? :)
Do oporu [emoji14] Najlepiej w życiu czułam się i wyglądałam na studiach mając 55kg, ale tego to mi już chyba żadne czary nie przywrócą [emoji14] Póki co cieszy każdy kilogram :)
No weź, 55 kilo to jakby człowieka nie było [emoji33]

Ja tak marzę o dojściu do 84 kg. Oczywiście jak to u baby, stoi za tym pokrętna logika - z taką wagą poznałam męża [emoji15]

Moja teściowa teraz do endoprotezy musiała schudnąć 10kg i z 98 schudla do 88 i sie boi zeby bardziej nie schudnac bo bedzie wyglądała jak śmierć. Kocham ta kobietę, ma z 155cm wzrostu, otyłość jak sie patrzy a ona sie boi o każdy kilogram :D

Nie miałam problemów hormonalnych, raczej nadwaga i presja psychiczna spowodowały, ze dosc długo nie wychodziło z pierwsza ciąża. Od kawy mnie calkiem odrzucilo, więc załóżmy się o jakies wino :D Skonczysz karmic max 2 cykle i drugi brzuch! Zobaczysz :D

Miałaś wcześniej problemy hormonalne? W sensie przed ciążą nr 1? :)No weź, 55 kilo to jakby człowieka nie było [emoji33]

Ja tak marzę o dojściu do 84 kg. Oczywiście jak to u baby, stoi za tym pokrętna logika - z taką wagą poznałam męża [emoji15]
Przy moich 160cm to wcale nie tak mało. Wtedy marzyłam o 50 [emoji23]. Ja poznałam męża właśnie z wagą 55kg, ale on wtedy też był ponad 30kg lżejszy :D

Moja teściowa teraz do endoprotezy musiała schudnąć 10kg i z 98 schudla do 88 i sie boi zeby bardziej nie schudnac bo bedzie wyglądała jak śmierć. Kocham ta kobietę, ma z 155cm wzrostu, otyłość jak sie patrzy a ona sie boi o każdy kilogram :D

Nie miałam problemów hormonalnych, raczej nadwaga i presja psychiczna spowodowały, ze dosc długo nie wychodziło z pierwsza ciąża. Od kawy mnie calkiem odrzucilo, więc załóżmy się o jakies wino :D Skonczysz karmic max 2 cykle i drugi brzuch! Zobaczysz :D
Hihi to możemy się założyć, tylko karmić pewnie będę krócej, niż będę mieć bana na następną ciążę po cesarce [emoji4] nie wiem, czy lekarz ostatnio żartował, czy ja go źle zrozumiałam, bo mózg mi jeszcze nie do końca dobrze funkcjonuje zwłaszcza jak jestem niewyspana, ale mówił jakbym mogła od razu w napadzie hiper płodności się starać o drugiego bobasa, bez brania tabletek anty. Ale chyba źle go zrozumiałam, bo wszędzie czytam i wszędzie słyszę, że 18 m-cy trzeba odczekać [emoji16] chyba z dyktafonem włączonym będę chodzić na wizyty [emoji6]

Co do teściowej, to wiesz, każdy ma jakiś obraz siebie i widocznie siebie lubi w takiej postaci [emoji16] moja teściowa przeżywa każde wahnięcie o kilo w tę czy druga sprawa stronę [emoji16]
Przy moich 160cm to wcale nie tak mało. Wtedy marzyłam o 50 [emoji23]. Ja poznałam męża właśnie z wagą 55kg, ale on wtedy też był ponad 30kg lżejszy :D
Bo widzisz zawsze może być gorzej [emoji23] tfu tfu za jakiś czas może coś się zadziać i wtedy będziemy marzyć o tej wadze którą mamy dzisiaj hehe [emoji16]

Zamówiłam wczoraj ten laktator, jutro mam nadzieję przyjdzie [emoji4]

Dziś odciągałam tym ręcznym z piersi, z której nie karmiłam, a z której mi już ciekło, wydusiłam 60 ml... Ciekawe czy z elektrycznym będzie więcej [emoji16]

Hihi to możemy się założyć, tylko karmić pewnie będę krócej, niż będę mieć bana na następną ciążę po cesarce [emoji4] nie wiem, czy lekarz ostatnio żartował, czy ja go źle zrozumiałam, bo mózg mi jeszcze nie do końca dobrze funkcjonuje zwłaszcza jak jestem niewyspana, ale mówił jakbym mogła od razu w napadzie hiper płodności się starać o drugiego bobasa, bez brania tabletek anty. Ale chyba źle go zrozumiałam, bo wszędzie czytam i wszędzie słyszę, że 18 m-cy trzeba odczekać [emoji16] chyba z dyktafonem włączonym będę chodzić na wizyty [emoji6]

Co do teściowej, to wiesz, każdy ma jakiś obraz siebie i widocznie siebie lubi w takiej postaci [emoji16] moja teściowa przeżywa każde wahnięcie o kilo w tę czy druga sprawa stronę [emoji16] Bo widzisz zawsze może być gorzej [emoji23] tfu tfu za jakiś czas może coś się zadziać i wtedy będziemy marzyć o tej wadze którą mamy dzisiaj hehe [emoji16]
18 miesięcy musi minąć od porodu do porodu [emoji846] także jak Bruno będzie miał 9 miesięcy, to możecie działać w kierunku stworzenia mu rodzeństwa [emoji6]

Zamówiłam wczoraj ten laktator, jutro mam nadzieję przyjdzie [emoji4]

Dziś odciągałam tym ręcznym z piersi, z której nie karmiłam, a z której mi już ciekło, wydusiłam 60 ml... Ciekawe czy z elektrycznym będzie więcej [emoji16]
Kurcze mówisz, że ten ręczny Canpol do bani? Muszę spróbować bo jeszcze go nie używałam, a chciałabym przekonać młoda do butli, zebym nie była jej niewolnicą i mogła ją od czasu do czasu na chwilkę chociaż zostawić. [emoji14]

18 miesięcy musi minąć od porodu do porodu [emoji846] także jak Bruno będzie miał 9 miesięcy, to możecie działać w kierunku stworzenia mu rodzeństwa [emoji6]
No właśnie, ewidentnie źle zrozumiałam gina [emoji16]
Kurcze mówisz, że ten ręczny Canpol do bani? Muszę spróbować bo jeszcze go nie używałam, a chciałabym przekonać młoda do butli, zebym nie była jej niewolnicą i mogła ją od czasu do czasu na chwilkę chociaż zostawić. [emoji14]
Strasznie kiepsko ściąga u mnie :( po tym jak ściągnęłam 60 ml, Bruno zgłodniał i jeszcze najadł się z tej samej piersi ... A właśnie chciałabym móc zostawić butelkę dla męża i ruszyć gdzieś, albo po prostu czasem pospać w nocy bez jednego wstawania :)

reklama
U nas była położna, Bruno w 6 dni przytył 420g [emoji33] waży już 3340g [emoji16] jestem z niego i siebie dumna, bo ciągle walczyliśmy o wystarczającą ilość mleka. Ale teraz jak mam więcej pokarmu, to je na potęgę, a ja czuję się jak chodząca mlekodajnia [emoji23]

O to gratulacje, że udało się rozkręcić laktacje :)

Do góry