reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Kurde, wróciliśmy ze szkoły rodzenia, dziś mieliśmy 1,5h z panią doktor fizjoterapeutką niemowlęcą i uroginekologiczną! Wzięłam namiar na nią, bo kobitka jest mega [emoji16] oby jej pomoc niebyła nam potrzebna, ale jak coś, to wiem, do kogo uderzyć :)

reklama
Ka, z abstrakcyjnych z punktu widzenia polskich realiów ciekawostek babka nam powiedziała, że we Francji w szpitalu po porodzie ma od razu możliwość bezpłatnej konsultacji z osteopatą i fizjoterapeutką uroginekologiczną... Także ten ... [emoji16] A u nas na sierpniówkach dziewczyny martwią się, czy szpital, do którego się wybierają, je przyjmie, bo albo są już strajki, albo są planowane strajki [emoji848]

Apropos kontaktów to mój mąż wczoraj wieczorem wracajac z pracy wziął na stopa starsza babkę bo padał deszcz i zawiózł ja do domu nadrabiając w ten sposób tam i spowrotem jakieś 12km. I przy gadce okazało się, że pracuje na porodówce [emoji16]. Mąż wspomniał, że się niebawem tam wybiera, powiedziała że sobie zapamięta :D

Apropos kontaktów to mój mąż wczoraj wieczorem wracajac z pracy wziął na stopa starsza babkę bo padał deszcz i zawiózł ja do domu nadrabiając w ten sposób tam i spowrotem jakieś 12km. I przy gadce okazało się, że pracuje na porodówce [emoji16]. Mąż wspomniał, że się niebawem tam wybiera, powiedziała że sobie zapamięta :D
Karma wraca ! :)

Ka, z abstrakcyjnych z punktu widzenia polskich realiów ciekawostek babka nam powiedziała, że we Francji w szpitalu po porodzie ma od razu możliwość bezpłatnej konsultacji z osteopatą i fizjoterapeutką uroginekologiczną... Także ten ... [emoji16] A u nas na sierpniówkach dziewczyny martwią się, czy szpital, do którego się wybierają, je przyjmie, bo albo są już strajki, albo są planowane strajki [emoji848]
O matko, to może się tak zdarzyć, że odeślą rodzącą???? Myślałam, że aż tak nie strajkują [emoji26]

Hahaha, super historia, na pewno dobro wróci [emoji3]

Nie zrobiłam testu, czekam grzecznie do poniedziałku. Ale czuję, że @ się zbliża. Mam nadzieję, że się tylko nie pośpieszy, bo mam tak poustawiane terminy, że wizytę u lekarza mam w trakcie owu, żeby zobaczyła co tam słychać. A jak okres będzie wcześniej to i owu, więc będziemy wtedy na wyjeździe z moją mamą i bratanicami, więc raczej nie podziałamy [emoji23]

Niepokoi mnie tylko ten ból brzucha, bo już trwa ok tygodnia, a @ dopiero za 4 dni [emoji848]

Ka to o niczym nie świadczy bo na początku ciąży czuć identyczne, że okres się zbliża. Ten sam ból brzucha, te samo napięcie i wkurzanie. Dlatego przed terminem @ ciężko cokolwiek prorokować.

reklama
O matko, to może się tak zdarzyć, że odeślą rodzącą???? Myślałam, że aż tak nie strajkują [emoji26]
Jak kobieta rodzi niewystarczająco mocnow sensie zdąży gdzie indziej do szpitala dojechac, to ponoć odsyłają [emoji848]
Nie zrobiłam testu, czekam grzecznie do poniedziałku. Ale czuję, że @ się zbliża. Mam nadzieję, że się tylko nie pośpieszy, bo mam tak poustawiane terminy, że wizytę u lekarza mam w trakcie owu, żeby zobaczyła co tam słychać. A jak okres będzie wcześniej to i owu, więc będziemy wtedy na wyjeździe z moją mamą i bratanicami, więc raczej nie podziałamy [emoji23]

Niepokoi mnie tylko ten ból brzucha, bo już trwa ok tygodnia, a @ dopiero za 4 dni [emoji848]
Jesteś mistrzynią silnej woli! [emoji16]

Oby @ nie przyszła [emoji110]

Do góry