reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Z obliczeń to jakieś 8-10 dni temu, a co?
Tak się dopytuję, bo test można spokojnie robić już 14 dni po owulacji właśnie, ale to oczywizm [emoji16] mi w sumie w 12-13 dpo pokazało kreskę i to na słabszym teście o czułości 20, nie 10 :)

Są dziewczyny, co wczas czują jakieś zmiany. U mnie jedyne co było, to to, że piersi zmieniły "konsystencję", takie grudki masakryczne miałam. A tak, to miałam wrażenie, że zaraz dostanę okres, no i taka wkurzona jak osa chodziłam, gorzej niż zwykle [emoji16]

Trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Tak naprawdę brak jakiejkolwiek reguły na objawy wczesnej ciąży. Teraz miałam szereg dziwnych objawów i ogólnie czułam się dziwnie, więc zaczęłam podejrzewać, że coś jest na rzeczy. Za 1 razem czułam się całkowicie normalnie i 5 dnia po spodziewanej miesiączce zrobiłam test dla świętego spokoju bo szłam na imprezę. Wynik był dla mnie kompletnym szokiem ;)

Nagini, dokładnie, co organizm i co ciąża, to inny przypadek :) . Moja kumpela miała chyba wszystkie objawy wczesnej ciąży, jakie można znaleźć w książkach i internecie.

Ja zaś, gdyby nie to, że staraliśmy się i stymulowana byłam i lekarz kazał w 28 DC zawsze robić test, to mogłabym spokojnie do 4-5mc nie wiedzieć w ogóle o ciąży. Ani nudności, zgagi, brzucha, ciągnięcia brzucha, no nic. Ruchy też zaczęłam czuć późno. O ciąży to mi mówił lekarz, bo ja nic nie czułam.

Poczekam do terminu @, ale przez to dziś zrobiłam sobie dzień lenia, to świruję, bo wciąż myślę [emoji3] na jutro muszę sobie dużo zadań wymyśleć [emoji16] im więcej o tym myślę, tym bardziej mnie brzuch boli, więc chodzę do łazienki patrzeć czy nie ma plamień, ale chociaż tu się nic nie dzieje na razie [emoji4]

Poczekam do terminu @, ale przez to dziś zrobiłam sobie dzień lenia, to świruję, bo wciąż myślę [emoji3] na jutro muszę sobie dużo zadań wymyśleć [emoji16] im więcej o tym myślę, tym bardziej mnie brzuch boli, więc chodzę do łazienki patrzeć czy nie ma plamień, ale chociaż tu się nic nie dzieje na razie [emoji4]
Masz rację, najlepiej sobie zająć myśli, czas wtedy szybciej minie :)

Też potrzebuje zająć czymś myśli bo zeswiruje od tej wegetacji, niemocy, braku sił i ciągłego myślenia. Tylko co by tu robić jak sił brak.

reklama
Z tymi objawami to niezła ruletka :)

Ja np. ok. 10 dni po owulacji miałam dzień, kiedy byłam pewna, że rozkłada mnie grypa żoładkowa - ledwo siedzialam w pracy, w koncu zwymiotowalam, a mega zawroty glowy i podwyzszona temperatura rozlozyly mnie na kanapie i nic nie bylam w stanie tego dnia zrobic. Nie wiem do tej pory co mnie tknelo, ze dwa dni pozniej zrobilam test ciazowy na ktorym wyszla mega blada kreseczka i w ten sposob bardzo wczesnie dowiedzialam sie o ciazy [emoji4]

Do góry