reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Nagini, Luiza też się dobrze trzyma [emoji16] a może doczekacie i razem ze mna się rozpakujecie [emoji23]

My właśnie wróciliśmy ze szkoły rodzenia, mieliśmy dziś o diecie przy kp, rozszerzaniu diety maluszka, już mi głowa pęka od ilości wiedzy [emoji33]

A jak wracaliśmy z Tychów to taka piękna tęcza nam towarzyszyła [emoji7][emoji7][emoji7] oczywiście mój aparat jest jest ślepy na te ilość kolorów i jest złapany tylko ułamek [emoji23][emoji23]
IMG_20180713_202358.jpg

Załączniki

• IMG_20180713_202358.jpg
    IMG_20180713_202358.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 368
No zleciało :) Tak jak i u Was ;) Maluchy za szybko rosną :(
Lilka nadal łobuziak? :) Pamiętem te iskierki w jej oczkach :) Kuba ok, przez ostatni miesąc był rozchwiany emocjonalnie ale idzie ku lepszemu. Najgorzej jak ma szlaban na tablet, komputer, wiadomo jak to dzieciak w jego wieku. No wtedy sie dzieje... jak Kuba ma dobry nastrój to się ładnie bawi z małym, przypilnuje :) Dominik dobrze :) Rośnie, rozwija się w dobrym tempie. Chodzi po kilka kroków, gada po chińsku ;), ostatnio złości się jak coś idzie nie po jego myśli, zabawne to jest:)
A jak starsza córa? Zadowolona z wyników matury?

Zuza, jesteś [emoji16] Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Zaraz roczek Dominisia to i wracasz do pracy czy jeszcze w domu?

Zuza, ale na pewno rozumiesz ten chiński, w jamim gada Dominiś [emoji16]

Powiem Wam, że jestem podekscytowana od tej strony, że będę widzieć, jak rozwija się mowa dziecka [emoji16] uwielbiam jak ludzie przytaczają przykłady dziecięcej kreatywności w nazywaniu wszystkiego, szkoda że potem nam to tak po prostu zanika [emoji16]

Kurde, nie wiem co się w ostatnie dni podziało, ale czuję się jak czołg, brzuch mi wypchało nawet, kręgosłup mnie w nocy boli, budzę się po kilka razy, śpię 3 razy na dobę, wieczorami trochę skurcze mnie już łapią. Chyba ostatni miesiąc będę mieć jednak ciążowy. Nie rozumiem tylko tego, że to się tak w zasadzie z dnia na dzień zadziało [emoji33] a najlepsze jest to, że dzieje się to od momentu, jak już powiedziałam klientom, że narazie to ja mam przerwę, nie biorę już żadnej pracy. To chyba psychika [emoji23]

Colorado, organizm zrozumiał, że już nie pracujesz więc możesz pocierpieć [emoji16] pokaż brzuch wypchany [emoji6]

Mowa dziecięca jest super, fajnie logicznie kombinują z końcówkami i odmianami [emoji3]

Colorado, organizm zrozumiał, że już nie pracujesz więc możesz pocierpieć [emoji16] pokaż brzuch wypchany [emoji6]

Mowa dziecięca jest super, fajnie logicznie kombinują z końcówkami i odmianami [emoji3]
Jak mąż nie będzie patrzył i brechtał to zrobię i wrzucę foto [emoji16]

Ostatnio czytałam gdzieś, że na korepetycjach z niemieckiego dziecko na psa kundelka powiedziało "Hundelek" [emoji7] (Hund - pies po niemiecku + poczciwy polski kundelek), ja to chyba zeszyt założę, żeby takie perełki zbierać hehe

Mój syn zaczął bardzo szybko gadać. Miał rok i 9 miesięcy jak już zaczął pełnymi zdaniami mówić. Teściu mu potem non stop śpiewał piosenki ludowe i ten wszystko łapał. Gdzie nie poszłam z nim jak miał 2 lata i troszkę to ten śpiewał "Głęboka studzienka", a wszyscy mieli polew [emoji23] Gdzieś mam filmiki, ale tu sie nie da filmików wrzucać [emoji14]
A z takich moich ulubionych perełek mowy dziecięcej jakie przerobilam to jak mówił "daj to mamowi" zamiast mamie i moje 2 ulubione słowa "fjetjuszka" (pietruszka) i "bjubelki" (wróbelki) :)

reklama
No to my jesteśmy na taki etapie przekręcania teraz. Próbuje powtarzać nawet trudne slowa i cuda wychodzą:) Ja nie mam kontaktu z dziećmi w jej wieku wiec nie wiem czy mówi duzo czy mało, ale moze to lepiej...

Zuza matura w porządku, studia wybrane:) Miała być Warszawa, będzie Kraków.

Do góry