reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

No szkoda słów na zachowanie niektórych :( jest to normalne, że masz o nich o to żal, nie rob sobie wyrzutów...
O ile mogę zrozumieć jeszcze, że ktoś nie wie co powiedzieć i co zrobić w takiej sytuacji i nie robi koniec końców nic, to już takiego zachowania bez taktu nie umiem zrozumieć. Ale to może ona jakaś mocno młoda jest, czy co?

Dobrze, że chociaż na Twoją rodzinę możecie liczyć. A dziwne, że dla rodziny męża to nie powód do otoczenia Was opieką i wsparciem
... No ale rodziny są różne ...
Ta młoda... dokładnie tyle lat co ja... różnica 15dni... 26lat mamy
Boję się Tylko, że mimo iż czuje że mam prawo miec zal o brak wsparcia i takie A nie inne zachowania niby bliskich osób to czuje że obróci się to przeciwko mnie... pewnie będę odbierana jako osoba zazdrosna ze oni mają dziecko A nam się nie udało:(
A ja naprawdę mam w sobie taka złość ze najchętniej bym ich nigdy nie widziała, bo przez ich zachowanie czuje się jeszcze gorzej.
Teściowa niby się dogadujemy, ale jak dowiedziała się że jestem w ciazy yo jakos nawet do mnie dzwoniła i bylo jakis inaczej. Teraz ani słowem się nie odezwala... tak jakbym tracąc Franka straciła prawo do bycia pełnowartościowa kobieta, bo nie mam dziecka ;(

reklama
Oczekująca w takiej sytuacji ludzie często reagują dziwnie bo po prostu nie wiedza jak zareagowac.
Teściowa moze się nie odzywa bo nie wie co powiedziec a bratowa próbuje udawac, ze nic się nie stało bo moze myśli, ze tak dla Ciebie będzie lepiej. Wiem , ze jesteś rozżalona i wcale Ci się nie dziwię, masz do tego absolutne prawo.

Oczekujaca nie przejmuj się, ludzie bywają nietaktowni... rozumiem że jest Ci przykro :/ dziewczyny mam pytanie, czy w 3cim trymestrze bolą/bolały was pachwiny, spojenie, i macie częste oddawanie moczu przez ucisk na pęcherz?

Oczekująca w takiej sytuacji ludzie często reagują dziwnie bo po prostu nie wiedza jak zareagowac.
Teściowa moze się nie odzywa bo nie wie co powiedziec a bratowa próbuje udawac, ze nic się nie stało bo moze myśli, ze tak dla Ciebie będzie lepiej. Wiem , ze jesteś rozżalona i wcale Ci się nie dziwię, masz do tego absolutne prawo.
Możliwe, ale akurat obnoszenie się swoim szczęściem godzine przed pogrzebem mojego syna to trochę bolesne szczegolnie przez osobę która ciągle powtarza jak to się cieszy że jest nasza rodzina.... i jest w ciąży wiec wydawałoby ze w takiej sytuacji wykaże się większym taktem:(
Być może za wiele wymagam :(

Oczekujaca nie przejmuj się, ludzie bywają nietaktowni... rozumiem że jest Ci przykro :/ dziewczyny mam pytanie, czy w 3cim trymestrze bolą/bolały was pachwiny, spojenie, i macie częste oddawanie moczu przez ucisk na pęcherz?
Ja mialam takie bole od 20tc... bylam nawet na ip ale lekarz mi powiedzial , że to normalne. Nie wiem jaki miało to wpływ na to co stało się później, może w 3cim trymestrze to normalne

Mnie nic nie boli, ale parcie na pęcherz to miewam kolosalne, ale to jak mały mi się do pęcherza przytuli. Ale dziewczyny u nas na sierpniówkach też uskarżają się na te bóle, więc chyba norma :)

Oczekująca, ludzkie emocje i reakcje są i skomplikowane i czasem niezrozumiałe. Wypnij się na to, skup się na sobie i ludziom Wam przychylnym. Od reszty zawsze można się odciąć, nie ma co męczyć się w relacjach toksycznych :)

Od mamy dostałam dziś 15 pieluszek tetrowych, kilka flanelowych, z mojego dzieciństwa, nie użytych jeszcze [emoji16] co za rocznik i co za cena! [emoji16]
IMG_20180701_201008.jpg
IMG_20180701_200954.jpg

Załączniki

• IMG_20180701_201008.jpg
    IMG_20180701_201008.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 304
  • IMG_20180701_200954.jpg
    IMG_20180701_200954.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 303
Ja tak miałam, z tego co mówił lekarz to normalne. A z tym oddawaniem moczu to bilam rekordy [emoji6]

Oczekujaca nie wymagasz za wiele, masz prawo. I tak jak pisze Colorado odetnij się od tych, którzy Cię ranią, też masz prawo. Zadbaj o komfort swój i męza na tyle na ile to możliwe w tej strasznej sytuacji. Bardzo, bardzo Ci współczuje:(

Colorado fajny prezent.

Zuza jeszcze na wczaasach?

reklama
Do góry