reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Jeszcze 2,5 miesiąca mi zostało , już mnie męczy ten brzuch :/ ruchy czuję intensywnie, czasem nie przyjemnie jakby w pęcherz, i jakby miało mi zaraz wyjść tak nisko strasznie. 30 tydzień zaczęłam dziś. 9 lipca usg mam. U mnie też zimno, pada, gardło mnie boleć zaczęło :( córka kataru dostała :/

U mnie też temperatura 18-20 i dla mnie już za ciepło [emoji14]
Ja osiągnęłam jakiś dziwny spokój ducha. Za tydzień zaczynam 38tc czyli ciąża będzie donoszona. Jakoś wcale nie mam ciśnienia, żeby od razu wtedy rodzić. Z jednej strony jestem zmęczona ciążą, swoją niemocą i tym, że ciągle gdzieś coś boli, ale z drugiej... Po 1 to moja ostatnia ciąża, chce się nacieszyć ruchami dziecka w brzuchu. Po 2 staram się jak najwięcej odpoczywać i relaksować, bo niestety wiem co mnie czeka, dziecko to jest taka rewolucja, że tego nie można sobie nawet wyobrazić będąc w 1 ciąży (nie zebym Was straszyła ;) ). Dlatego ja sobie spokojnie poczekam na moment, kiedy moja Paula poczuje się gotowa do przyjścia na świat, nie zamierzam się spinać :)

Ja się witam w rozpoczętym 34 tc (33+0) [emoji4]

Odebrałam wyniki z laboratorium , tylko hematokryt jest ciut poniżej normy, ale myślę, że gin to przeżyje [emoji3]

Nagini, ja się nastawiam na armagedon z maluszkiem, ale wiesz, chcesz pokoju - szykuj się do wojny [emoji3]

Maminka, no nie mów, i tak spokojnie sobie siedzisz? [emoji3]

Colorado Gratuluję 34 tygodnia :)

oluchapoducha poczytałam opinie o tym szpitalu i chyba tam będę jechała w pierwszej kolejności tym bardziej, że mi miejsce pasuje :) ( W sensie w tych okolicach się wychowałam )

Ja w miarę spokojnie, ale mój mąż i przyjaciółka w panice :D Jak spałam i nie odbierałam to jedno do drugiego dzwoniło :D
Wczoraj to mi się ręce trzęsły :D

Colorado Gratuluję 34 tygodnia :)

oluchapoducha poczytałam opinie o tym szpitalu i chyba tam będę jechała w pierwszej kolejności tym bardziej, że mi miejsce pasuje :) ( W sensie w tych okolicach się wychowałam )

Ja w miarę spokojnie, ale mój mąż i przyjaciółka w panice :D Jak spałam i nie odbierałam to jedno do drugiego dzwoniło :D
Wczoraj to mi się ręce trzęsły :D
Haha no to centrum informacyjne założyli [emoji3]

Jeżu, a ja teraz dowiedziałam się, że wymaz na gbs to nie tylko z pochwy, ale i z tyłka pobierają. Nie wiem jak ja to przeżyje [emoji33] ja tam nietykalna jestem [emoji33]

Maminka mnie też korci ten szpital ;) skolei ja mam do niego trochę dalej niż do tego co rodzilam pierwsze. Ale opinie i warunki są zadowalajace. Ja ten miedzyleski dobrze wspominam choć mam żal że nie ochronila krocza i aż pęknięcie 3 stopnia miałam. Powiedziała że nie zdążyła naciąć... teraz męża poinformowalam że jak nie dam rady nic powiedzieć to on ma gadać żeby pilnowali krocza ;) Colorado ja też się bałam wymazu z odbytu tym bardziej że choruje na tzw. Szczelinę odbytu , ale nie było źle, dasz radę i ty. Nie wkładają tego patyczka głęboko.

reklama
A juz rozpoczelam 22 tydzien plus 5 kilo mala kopie jak szalona
20180701_173151.jpg

Załączniki

• 20180701_173151.jpg
    20180701_173151.jpg
    53,1 KB · Wyświetleń: 381
Do góry