reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ile tu mamy ciężarnych tak w ogóle? Bo się troszkę pogubiłam [emoji16] i na kiedy? Nagini ty na lipiec, tak? Potem Colorado - sierpień? A reszta dziewczyn?
Ja mam termin na 4 sierpnia, ale noszę bliźnięta, to pewnie pod koniec lipca urodzę, na pewno w drugiej połowie, aczkolwiek ginek mówi, że jak będę się trzymać jak dotychczas to może i do terminu dotrwam :)

reklama
A to napewno ciezko ci z bliznietami a planuja cc czy bedziesz probowac naturalnie ?
Tak na prawdę wszystko zależeć będzie od lekarza i szpitala, bo mój ginek nie widzi przeszkód do naturalnego rodzenia, ale jak sobie to szpital uwidzi, się zobaczy się.
Na dzień dzisiejszy, jeśli chodzi o poród, to ja NIC nie wiem. Teraz mam skierowanie na patologię ciąży, na USG to w miarę możliwości się wypytam co i jak. Szpital mam po drugiej stronie ulicy, to mogę nawet pójść i umówić się na "oglądanie".

Nagini, szkoda że przed przyjściem na świat dzieciaczki nie wysyłają listy, z czego będą chciały korzystać, a z czego nie [emoji23] wtedy by było po problemie. Mnie tak kokon jeszcze kusi, ale nie chce poprzesadzać z ilością wszystkiego i zostawiam to w sferze pokus [emoji23]
Byłoby fajnie :) Ja w 1 ciąży kupiłam wiele zbędnych rzeczy - brak doświadczenia, syndrom 1 dziecka itp. Teraz jest zupełnie inaczej. Po 1 wiem co się nie przydało, a po 2 przez te 8 lat ja się zmieniłam z sentymentalnego chomika w minimalistkę. Wszystko jest teraz dostępne od ręki więc zawsze można dokupić to czego będzie brakować :)

Witajcie dziewczyny ja za poltorej godziny usg polowkowe stresuje sie troche czy z mala wszystko wporzadku dzis rano dopadla mnie biegunka mam nadzieje ze to nie jelitowka bo ostatnio u nas panuje

A co antykoncepcji to moj malzonek chce zrobic wasektomie czyli juz sie niebedziemy martwic o zabezpieczenie
Mnie tak też raz złapało w dniu wizyty u gina i jak robił USG to się mnie pyta "co ty masz takie świecące jelita?!" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Będzie dobrze, daj znać po badaniu jak się ma maluszek :)
A to lekarz Ci coś mówił, czy sama przy większej wadze się obawiasz? Wiem, że waga to ponoć przeciwwskazanie, wiem to jednak z internetu, nie od lekarza, bo nigdy żaden nic mi nie powiedział, tabletki przepisują jak cukierki [emoji14]

Ale to jeszcze ewentualnie można faktycznie wazektomie wziąć pod uwagę?
Ja za to słyszałam wiele razy, że po porodzie się poprawiały i kwestie hormonów i cykli, więc tego ci mocno życzę.

Ile tu mamy ciężarnych tak w ogóle? Bo się troszkę pogubiłam [emoji16] i na kiedy? Nagini ty na lipiec, tak? Potem Colorado - sierpień? A reszta dziewczyn?
Tak, sierpień, z OM termin na 21 sierpnia, jak będzie CC to pewnie szybciej :) dziś sobie pomyślałam, że fajnie byłoby jakby Bruno urodził się 8.08.2018 [emoji23] ale zależy to jednak od chęci albo jego, albo lekarza :)

Ja tylko słyszałam w rodzinie, że migreny minęły po ciąży [emoji23] a tak to pojawiały się problemy hormonalne, zwłaszcza z tarczycą :)

Tak na prawdę wszystko zależeć będzie od lekarza i szpitala, bo mój ginek nie widzi przeszkód do naturalnego rodzenia, ale jak sobie to szpital uwidzi, się zobaczy się.
Na dzień dzisiejszy, jeśli chodzi o poród, to ja NIC nie wiem. Teraz mam skierowanie na patologię ciąży, na USG to w miarę możliwości się wypytam co i jak. Szpital mam po drugiej stronie ulicy, to mogę nawet pójść i umówić się na "oglądanie".
Też niefajnie, że to takie subiektywne i nie wiesz, jak Cię poprowadzą. Ale super, że tak dobrze dziewczynki mają się w brzuszku, każdy tydzień dla nich to wielki zysk! :) Ja teraz na wizycie zamierzam zapytać się gina, co jak mi się akcja wcześniej zacznie, gdzie mam jechać, bo do szpitala w moim mieście nie mam najmniejszej ochoty :) a do szpitala, gdzie on pracuje, takiego pół-prywatnego, to trzeba mieć skierowanie, a je daje chyba dopiero w ciąży donoszonej, bo mają 1 stopień referencyjności ...
Byłoby fajnie :) Ja w 1 ciąży kupiłam wiele zbędnych rzeczy - brak doświadczenia, syndrom 1 dziecka itp. Teraz jest zupełnie inaczej. Po 1 wiem co się nie przydało, a po 2 przez te 8 lat ja się zmieniłam z sentymentalnego chomika w minimalistkę. Wszystko jest teraz dostępne od ręki więc zawsze można dokupić to czego będzie brakować :)
O, to super, że tak Ci się zmieniło :) ja zaś nigdy chomikiem nie byłam, prędzej coś za dużo wyrzucę hehe

Za to widzę, co moja teściowa robi, ona jest chomikiem na maxa [emoji32] wszystko na zaś, wszystko się przyda. O ile za PRL to było uzasadnione, to dziś już niebardzo :) ale zaś ja w PRL to bym zginęła [emoji23]

Mnie tak też raz złapało w dniu wizyty u gina i jak robił USG to się mnie pyta "co ty masz takie świecące jelita?!" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Będzie dobrze, daj znać po badaniu jak się ma maluszek :)A to lekarz Ci coś mówił, czy sama przy większej wadze się obawiasz? Wiem, że waga to ponoć przeciwwskazanie, wiem to jednak z internetu, nie od lekarza, bo nigdy żaden nic mi nie powiedział, tabletki przepisują jak cukierki [emoji14]

Ale to jeszcze ewentualnie można faktycznie wazektomie wziąć pod uwagę?Tak, sierpień, z OM termin na 21 sierpnia, jak będzie CC to pewnie szybciej :) dziś sobie pomyślałam, że fajnie byłoby jakby Bruno urodził się 8.08.2018 [emoji23] ale zależy to jednak od chęci albo jego, albo lekarza :)

Ja tylko słyszałam w rodzinie, że migreny minęły po ciąży [emoji23] a tak to pojawiały się problemy hormonalne, zwłaszcza z tarczycą :)
Mój Patryk mógł się urodzić 10.10.10, ale to byłoby już 10 dni po terminie, który był na 01.10 i chyba bym oszalała do tego czasu :)

reklama
Do góry