reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

Ile tu mamy ciężarnych tak w ogóle? Bo się troszkę pogubiłam [emoji16] i na kiedy? Nagini ty na lipiec, tak? Potem Colorado - sierpień? A reszta dziewczyn?
Ja mam termin na 4 sierpnia, ale noszę bliźnięta, to pewnie pod koniec lipca urodzę, na pewno w drugiej połowie, aczkolwiek ginek mówi, że jak będę się trzymać jak dotychczas to może i do terminu dotrwam :)

reklama
A to napewno ciezko ci z bliznietami a planuja cc czy bedziesz probowac naturalnie ?
Tak na prawdę wszystko zależeć będzie od lekarza i szpitala, bo mój ginek nie widzi przeszkód do naturalnego rodzenia, ale jak sobie to szpital uwidzi, się zobaczy się.
Na dzień dzisiejszy, jeśli chodzi o poród, to ja NIC nie wiem. Teraz mam skierowanie na patologię ciąży, na USG to w miarę możliwości się wypytam co i jak. Szpital mam po drugiej stronie ulicy, to mogę nawet pójść i umówić się na "oglądanie".

Nagini, szkoda że przed przyjściem na świat dzieciaczki nie wysyłają listy, z czego będą chciały korzystać, a z czego nie [emoji23] wtedy by było po problemie. Mnie tak kokon jeszcze kusi, ale nie chce poprzesadzać z ilością wszystkiego i zostawiam to w sferze pokus [emoji23]
Byłoby fajnie :) Ja w 1 ciąży kupiłam wiele zbędnych rzeczy - brak doświadczenia, syndrom 1 dziecka itp. Teraz jest zupełnie inaczej. Po 1 wiem co się nie przydało, a po 2 przez te 8 lat ja się zmieniłam z sentymentalnego chomika w minimalistkę. Wszystko jest teraz dostępne od ręki więc zawsze można dokupić to czego będzie brakować :)

Witajcie dziewczyny ja za poltorej godziny usg polowkowe stresuje sie troche czy z mala wszystko wporzadku dzis rano dopadla mnie biegunka mam nadzieje ze to nie jelitowka bo ostatnio u nas panuje

A co antykoncepcji to moj malzonek chce zrobic wasektomie czyli juz sie niebedziemy martwic o zabezpieczenie
Mnie tak też raz złapało w dniu wizyty u gina i jak robił USG to się mnie pyta "co ty masz takie świecące jelita?!" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Będzie dobrze, daj znać po badaniu jak się ma maluszek :)
A to lekarz Ci coś mówił, czy sama przy większej wadze się obawiasz? Wiem, że waga to ponoć przeciwwskazanie, wiem to jednak z internetu, nie od lekarza, bo nigdy żaden nic mi nie powiedział, tabletki przepisują jak cukierki [emoji14]

Ale to jeszcze ewentualnie można faktycznie wazektomie wziąć pod uwagę?
Ja za to słyszałam wiele razy, że po porodzie się poprawiały i kwestie hormonów i cykli, więc tego ci mocno życzę.

Ile tu mamy ciężarnych tak w ogóle? Bo się troszkę pogubiłam [emoji16] i na kiedy? Nagini ty na lipiec, tak? Potem Colorado - sierpień? A reszta dziewczyn?
Tak, sierpień, z OM termin na 21 sierpnia, jak będzie CC to pewnie szybciej :) dziś sobie pomyślałam, że fajnie byłoby jakby Bruno urodził się 8.08.2018 [emoji23] ale zależy to jednak od chęci albo jego, albo lekarza :)

Ja tylko słyszałam w rodzinie, że migreny minęły po ciąży [emoji23] a tak to pojawiały się problemy hormonalne, zwłaszcza z tarczycą :)

Tak na prawdę wszystko zależeć będzie od lekarza i szpitala, bo mój ginek nie widzi przeszkód do naturalnego rodzenia, ale jak sobie to szpital uwidzi, się zobaczy się.
Na dzień dzisiejszy, jeśli chodzi o poród, to ja NIC nie wiem. Teraz mam skierowanie na patologię ciąży, na USG to w miarę możliwości się wypytam co i jak. Szpital mam po drugiej stronie ulicy, to mogę nawet pójść i umówić się na "oglądanie".
Też niefajnie, że to takie subiektywne i nie wiesz, jak Cię poprowadzą. Ale super, że tak dobrze dziewczynki mają się w brzuszku, każdy tydzień dla nich to wielki zysk! :) Ja teraz na wizycie zamierzam zapytać się gina, co jak mi się akcja wcześniej zacznie, gdzie mam jechać, bo do szpitala w moim mieście nie mam najmniejszej ochoty :) a do szpitala, gdzie on pracuje, takiego pół-prywatnego, to trzeba mieć skierowanie, a je daje chyba dopiero w ciąży donoszonej, bo mają 1 stopień referencyjności ...
Byłoby fajnie :) Ja w 1 ciąży kupiłam wiele zbędnych rzeczy - brak doświadczenia, syndrom 1 dziecka itp. Teraz jest zupełnie inaczej. Po 1 wiem co się nie przydało, a po 2 przez te 8 lat ja się zmieniłam z sentymentalnego chomika w minimalistkę. Wszystko jest teraz dostępne od ręki więc zawsze można dokupić to czego będzie brakować :)
O, to super, że tak Ci się zmieniło :) ja zaś nigdy chomikiem nie byłam, prędzej coś za dużo wyrzucę hehe

Za to widzę, co moja teściowa robi, ona jest chomikiem na maxa [emoji32] wszystko na zaś, wszystko się przyda. O ile za PRL to było uzasadnione, to dziś już niebardzo :) ale zaś ja w PRL to bym zginęła [emoji23]

Mnie tak też raz złapało w dniu wizyty u gina i jak robił USG to się mnie pyta "co ty masz takie świecące jelita?!" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Będzie dobrze, daj znać po badaniu jak się ma maluszek :)A to lekarz Ci coś mówił, czy sama przy większej wadze się obawiasz? Wiem, że waga to ponoć przeciwwskazanie, wiem to jednak z internetu, nie od lekarza, bo nigdy żaden nic mi nie powiedział, tabletki przepisują jak cukierki [emoji14]

Ale to jeszcze ewentualnie można faktycznie wazektomie wziąć pod uwagę?Tak, sierpień, z OM termin na 21 sierpnia, jak będzie CC to pewnie szybciej :) dziś sobie pomyślałam, że fajnie byłoby jakby Bruno urodził się 8.08.2018 [emoji23] ale zależy to jednak od chęci albo jego, albo lekarza :)

Ja tylko słyszałam w rodzinie, że migreny minęły po ciąży [emoji23] a tak to pojawiały się problemy hormonalne, zwłaszcza z tarczycą :)
Mój Patryk mógł się urodzić 10.10.10, ale to byłoby już 10 dni po terminie, który był na 01.10 i chyba bym oszalała do tego czasu :)

reklama
Do góry