reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

mi po porodzie okres nie wrócił (miałam jedn naturalny 2,5 roku po cc, ale tylko jeden, reszta była wywoływana tabsami anty lub progesteronem, ale z marnym skutkiem - tylko jednorazowo) dlatego cudem jest dla mnie ta ciąża <3 taka wymarzona <3

reklama
Ja 1 ciążę znosiłam lepiej, ale pod koniec 8 miesiąca też zaniemoglam. Życzę Ci abyś do porodu miała poczucie niebycia w ciąży, ale tak się chyba nie da, bo na lipcowkach wszystkie już narzekają :)
Co do zabezpieczenia to ja mam gorsza sytuację bo ja już absolutnie nie chce więcej dzieci. I nie wiem co teraz. Tabletki na kolejne 15 lat? Drugiego też nie chciałam przez wiele lat, ale ewentualna wpadka nie byłaby tragedią więc mogłam sobie pozwolić na mniej pewne metody zabezpieczenia. Teraz nie widzę takiej możliwości.

O nie, to ja jestem na etapie takim, że mam totalnie dość bycia w ciąży. Czuję się jak niepełnosprawna, chodzić nie umiem, schylać się nie umiem, jeść nie umiem, czuję się do dupy, mam siłę tylko leżeć i spać. Marzę już normalnym funcjonowaniu, normalnych ubraniach czy jakiejkolwiek aktywność fizycznej, bo glupi spacer jest po za moim zasięgiem :( Pocieszam się myślą, że to już niedługo i ostatni raz. Więcej dzieci nie chcę.
Mam dokładnie to samo. Kurczę, samo wstanie do toalety, z wyrka, to wysiłek. Do tego dodać jeszcze moją wagę i wiem, że po porodzie biorę się ostro za siebie, bo tak nie może być.

Co do anty, to ja się poważnie zastanawiam nad implantem lub spiralą.

Ja też na koniec czułam się już ociężała, ale i tak było fajnie [emoji16]

Nie miałam problemów z cyklami, były jak w zegarku praktycznie, także mam nadzieję, że tak zostanie. A czy zawsze była owulacja, to nie wiem, bo nie miałam żadnego monitoringu, a my też nie staraliśmy się jakoś szczególnie żebym musiała zwracać na to mocno uwagę. Ale patrząc na NPR, to skok temperatury i inne objawy były zawsze, więc chyba nie było z tym problemów.

Nagini a może wazektomia? Bardzo skuteczna, a jakby co to odwracalna.

Nagini, jeszcze tylko momencik [emoji7]

Colorado, nie wiem czemu, ale jestem przekonana, że u Ciebie się jakoś wszystko samo poukłada po ciąży i nie będziesz już musiała brać leków. Podświadomie liczę, że tak będzie u mnie [emoji16]
Hehe no fajnie byłoby być odwrotnym przypadkiem, bo zwykle kobiety narzekają, że coś się pogorszyło :)

Oby Twoje przekonanie było trafne! [emoji6]
mi po porodzie okres nie wrócił (miałam jedn naturalny 2,5 roku po cc, ale tylko jeden, reszta była wywoływana tabsami anty lub progesteronem, ale z marnym skutkiem - tylko jednorazowo) dlatego cudem jest dla mnie ta ciąża <3 taka wymarzona <3
To faktycznie fajnie się Wam udało :) a znasz przyczyny rozregulowania cyklu?
Ja 1 ciążę znosiłam lepiej, ale pod koniec 8 miesiąca też zaniemoglam. Życzę Ci abyś do porodu miała poczucie niebycia w ciąży, ale tak się chyba nie da, bo na lipcowkach wszystkie już narzekają :)
Co do zabezpieczenia to ja mam gorsza sytuację bo ja już absolutnie nie chce więcej dzieci. I nie wiem co teraz. Tabletki na kolejne 15 lat? Drugiego też nie chciałam przez wiele lat, ale ewentualna wpadka nie byłaby tragedią więc mogłam sobie pozwolić na mniej pewne metody zabezpieczenia. Teraz nie widzę takiej możliwości.
Jutro właśnie zaczynam 8 mc według aplikacji [emoji7]

Najlepiej pogadaj z ginem co by Ci polecał. Niestety i tak większość opcji będzie oparta na hormonach, bo czy plaster, czy wkładka, czy nuvaring, czy tabletka, to wszystko w jakiejś formie hormony. A mąż nie rozważa wazektomii?

Witajcie dziewczyny ja za poltorej godziny usg polowkowe stresuje sie troche czy z mala wszystko wporzadku dzis rano dopadla mnie biegunka mam nadzieje ze to nie jelitowka bo ostatnio u nas panuje

A co antykoncepcji to moj malzonek chce zrobic wasektomie czyli juz sie niebedziemy martwic o zabezpieczenie

Hehe no fajnie byłoby być odwrotnym przypadkiem, bo zwykle kobiety narzekają, że coś się pogorszyło :)

Oby Twoje przekonanie było trafne! [emoji6]To faktycznie fajnie się Wam udało :) a znasz przyczyny rozregulowania cyklu?Jutro właśnie zaczynam 8 mc według aplikacji [emoji7]

Najlepiej pogadaj z ginem co by Ci polecał. Niestety i tak większość opcji będzie oparta na hormonach, bo czy plaster, czy wkładka, czy nuvaring, czy tabletka, to wszystko w jakiejś formie hormony. A mąż nie rozważa wazektomii?
Ja za to słyszałam wiele razy, że po porodzie się poprawiały i kwestie hormonów i cykli, więc tego ci mocno życzę.

Ile tu mamy ciężarnych tak w ogóle? Bo się troszkę pogubiłam [emoji16] i na kiedy? Nagini ty na lipiec, tak? Potem Colorado - sierpień? A reszta dziewczyn?

Oby Twoje przekonanie było trafne! [emoji6]To faktycznie fajnie się Wam udało :) a znasz przyczyny rozregulowania cyklu?Jutro właśnie zaczynam 8 mc według aplikacji [emoji7]

waga....

reklama
Ja za to słyszałam wiele razy, że po porodzie się poprawiały i kwestie hormonów i cykli, więc tego ci mocno życzę.

Ile tu mamy ciężarnych tak w ogóle? Bo się troszkę pogubiłam [emoji16] i na kiedy? Nagini ty na lipiec, tak? Potem Colorado - sierpień? A reszta dziewczyn?
Ja na listopad

Do góry